TBT: Torstain treenivinkki


Eilen tein pitkästä aikaa selkätreenin PT:ni kanssa ja sain molemmat polveni mustelmille. Tein samalla myös maastavedossa uuden ennätyksen; 8 toistoa 80 kilolla. Aiemmin maasta nousi vain 5 toistoa samoilla painoilla, joten kehitystä on taas tapahtunut. Todennäköisesti olisi noussut enemmänkin jos olisin muistanut Versat heittää ranteisiin, mutta tällä kertaa näin ja jääpähän ensi kerrallekin vielä tilaa edistykselle.

Tänään olikin vuorossa käsitreenit ja päätinkin tehdä käsitreenin vähän eri tavalla kuin yleensä. Tällä kertaa puntit eivät salilla heiluneet vaan kroppa sai kyytiä omalla painolla. Armytreeneistä innostuneena päätin hieman kokeilla omia rajoja mm. renkaiden kanssa.

Ensimmäisen setin tein patterina, jotta sain kädet heti vedettyä piippuun. Liikkeet patterissa olivat:

- Burpee punnerruksella + leuanveto x 6
- Trx punnerrus x 10
- Trx hauikset x 10

Kierroksia tähän settiin tehdään 3. Ensin kaikki liikkeet putkeen ja sitten vasta tauko.

Tällä tehosetillä sain heti kaikki tehot kulutettua ja sykkeenkin kivasti ylös tuossa burpeeta hyppiessä.

Patterit saivat tämän jälkeen jäädä sikseen ja siirryin tämän jälkeen pusertamaan ojentajia. Nämäkin tein renkailla kuminauhan avustuksella. On muuten yksi parhaista liikkeistä, mitä olen uudessa työpaikassani oppinut.

- Ojentajat renkailla x 10 x 3

Ojentajien jälkeen tein vielä vatsat TRXillä. Kuviona toimi tuttu yhdistelmä:

- Mountainclimber x 10
- Linkkarit x 10
- Vatsarutistus x 10
- Sivurutistus x 10

Näissäkin kaikki putkeen ja kierroksia 2. Sen verran heikko kunto on vielä ettei ihan 2 täyttä sarjaa näitä mene vielä ilman taukoa.

Loppuun tein vielä lempisarjani eli olkapäätreenin yhdistelmänä. Kyseisen treenin olen esitellyt aiemmin täällä. Kyseiseen treeniin olen lisännyt vielä pystypunnerruksen vaikeuttamaan sarjaa eli settiin kuuluu:

- Vipunostot sivulle
- Vipunostot eteen
- Pystypunnerrus

Suosittelen katsomaan tuon olkapäävideon niin saa paremman käsityksen tästä yhdistelmästä :) Painoa tässä sarjassa ei juuri tarvitse olla ja itsekin teen vain 2 kilon käsipainoilla. Toistoja teen aina niin monta kuin vain jaksan, yleensä maksimissaan kymmenen, sillä jos sarjat tekee oikein eikä anna käsien levätä missään välissä, sarjasta tulee kyllä rankka.

Loppuun tein vielä takaolkapäät käsipainoilla; toistoja 10, sarjoja 3.

Kyllä nyt muuten huomaa, että treeni on ollut kovin erilainen kuin yleensä, sillä kropassa tuntuu paljon enemmän. Lämmittelyineen tähän settiin meni yhteensä 50 minuuttia. Jos haluaa käsitreeniin vähän erilaista haastetta, suosittelen kokeilemaan tätä.

Loppuun vielä liikkeet kertauksena:

Patterina:

- Burpee punnerruksella + leuanveto x 6
- Trx punnerrus x 10
- Trx hauikset x 10

 
Kierroksia 3.


- Ojentajat renkailla x 10 x 3

TRX vatsat:

- Mountainclimber x 10
- Linkkarit x 10
- Vatsarutistus x 10
- Sivurutistus x 10

Olkapäät yhdistelmänä:

- Vipunostot sivulle
- Vipunostot eteen
- Pystypunnerrus


Loppuun:

Takaolkapäät käsipainoilla 3 x 10

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives