Päivä Ylellä

Sain mahdollisuuden päästä tutustumaan Yleisradioon yhdessä muiden bloggaajien ja vloggaajien kanssa parisen viikkoa sitten. Päivästä tuli paljon upeampi kuin mitä osasin etukäteen odottaa. Sain tavata uusia tuttavuuksia ja Ylen työntekijät Jasmiini, Mari, Katja ja Maria pitivät meistä äärettömän hyvää huolta Ylen suurissa tiloissa. Ylen tilat olivat muuten paljon isommat kuin mitä olin ajatellut. Tottakai tiedostin ettei moista yritystä pyöritetä yhdestä pienestä huoneesta kaikkineen studioineen, mutta ilman karttaa tai opasta olisin ollut hukassa. 

Päivä alkoi ihanalla aamiaisella, jonka jälkeen jatkoimme YleX:n toimitukseen. Siellä meitä oli vastassa mm. Saara Sarvas, joka kertoi meille työskentelystä radiossa. Olen aina suhtautunut jotenkin negatiivisesti radioon, mutta Saaran kertoman jälkeen olin valmis muuttamaan mieleni. Radiossa he saavat kuulemma tuottaa kaiken sisällön itse ja jos he saavat huikean idean, se on mahdollista toteuttaa vaikka heti, eikä kaiken tarvitse mennä monen kanavan lävitse. Radiossa on siis mahdollista puuttua ajankohtaisiin asioihin oikeasti jo heti ja mm. sini-musta/valko-kultainen mekkokin oli ollut heillä heti ensimmäisenä puheenaiheena.
IMG_8391

IMG_8393
Lähetysstudio

IMG_8394

IMG_8399

yle-2
Kuva: secretwardrobe.bellablogit.fi

yle-01
Kuva: secretwardrobe.bellablogit.fi

Kierros jatkui YleX:ltä uutisstudioon, jossa pääsimme tapaamaan uutisankkuri Piia Pasasta, jolla on usean vuoden kokemus tv-työstä. Hän kertoi meille hieman tv-pukeutumisen taustoista, kuinka tietyt värit ja kuviot eivät sovi telkkariin, sillä esimerkiksi kuviot "vilkkuvat". Veikkailimme Paulinan (kuvassa oikealla) kanssa, että hänen raitapukunsa tuskin soveltuisi uutislähetykseen. Stailisti Teri Niitti oli ollut vahvasti uudistamassa uutisankkureiden pukeutumista. Saimme myös kuulla, että uutisankkuritkin saavat palautetta käyttämistään asuista sekä välillä tulee kyselyitä, mistä jokin mekko on esimerkiksi hankittu.

IMG_8411
Linkkitorni

yle-16
Kuva: secretwardrobe.bellablogit.fi

IMG_8420

Päivän paras hetki oli ehkä kuitenkin vierailu linkkitorniin eli ehkä tutummin Ylen tv-torniin. Matka tähän 112 metriä korkeaan torniin kesti ikuisuuden, sillä ylös menevä hissi oli maailman hitain. Onneksi en kärsi ahtaan paikan kammosta, sillä hissistä ei tosiaan näkynyt muuta, kuin ympäröivä betoni. Kaikista pelottavinta oli ehdottomasti viimeiset portaat huipulle, sillä askelmat olivat jyrkemmät kuin Nordiksella ja vieläpä seitinohuet. Näkymät ylhäältä olivat sen sijaan upeat ja täällä tulikin napsittua kuvia jokaisesta suunnasta. 

IMG_8428

IMG_8424

Viimeisenä etappina pääsimme tutustumaan puvustoon, jossa on yli 100000 vaatetta. Täältä jos ei löydy päällepantavaa niin ei sitten mistään. Kuulemma sellaistakin on sattunut ettei yksinkertaisesti valikoimasta löydy oikeanlaista asua tai asustetta. Vaaterekkejä oli silmänkantamattomiin monissa eri halleissa ja kaikki vaatteet olivat järjestetty teeman mukaan. Rekeistä löytyi mm. kategoriat: Avaruus- ja scifi, pellepuvut, miesten takit 50-luku, miesten takit 60-luku ja monia muita. 

Meillä olisi ollut mahdollisuus valita asukokonaisuus ja kuvauttaa itsemme Ylen kuvaajan toimesta, mutta työt kutsuivat itseäni, joten jouduin jättämään sen välistä. Haaveilin jostain scifiasusta, jossa olisin halunnut kuvauttaa itseni. 

IMG_8429

Yksi mielenkiintoinen paikka Ylellä oli toki myös studiot, joissa kyseisellä hetkellä kuvattiin mm. ruotsinkielistä joulukalenteria. SIellä oltiin menossa tiukalla aikataululla, sillä kaikki 24 jaksoa piti saada kuvattua kolmessa päivässä. Äänieristetty studio on muuten todella ahdistava paikka, vaikka ne tilavia ovatkin. Ääni nimittäin ei kanna yhtään siellä ja tuntui, että vierustoverillekin piti huutaa. Erikoisvalmisteinen kopisematon lattia sekä reikätiilet imevät äänen todella tehokkaasti ja niin hiljaisessa tilassa melkein jopa ahdisti. 

Päivän aikana tuli tavattua myös Au Pairit Los Angelesissa-sarjan Judith, joka oli äärimmäisen valloittava persoona. Hän oli joskus kurkkinut blogiani ja totesimme, että meillähän on myös yhteisiä tuttuja. Iso kiitos Ylelle päivän järjestämisestä sekä Paulinalle, Pihlalle sekä Anna-Marialle seurasta!
  1. Tosi mahtava juttu ja varmasti oli mielenkiintoinen päivä! Mä en ole ennen ajatellutkaan, että uutisankkurit yms saa palautetta ja kyselyitä asuistaan (USAn uutisankkureista tämän tiesin mutta en sitten ole ajatellut sitä tänne asti!). Mun lemppareita tosta päivästä olisi juuri olleet toi tornissa käynti sekä pukuvarasto!

    VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives