InBody 720 - kehonkoostumusmittaus

Perjantaina meillä oli uudessa työpaikassa mahdollisuus käydä InBody 720 - kehonkoostumusmittauksessa ja vaikka en haluakaan pitää kirjaa painostani tai rasvaprosentista, eihän tälläistä tilaisuutta voi jättää käyttämättä. Mittausmenetelmänähän InBody on se kaikista tarkin, joten näihin tuloksiin uskaltaa oikeasti jo tuijottaakin. Ilmeisesti mittauksia tehdään säännöllisesti työpaikallamme, joten syksyllä pääsee sitten taas tarkistamaan miten on kehittynyt. Meillä alkaa huomenna työkaverini kanssa ruokavalionmuutos yhteisesti, joten ojasta allikkoon yhdessä sitten :)

IMG_8982

Ensimmäisessä kuvassa näkyy kehon koostumus kokonaisuudessaan. Kokonaispaino minulla on tällä hetkellä 65,9kg ja olen siis 170 cm pitkä. Rasvamassaa minulla on kokonaisuudessaan 13,4kg, joka oli vähemmän kuin mitä olisin odottanut. 

Lihas - rasvadiagnoosissa tutustutaan tarkemmin siihen osuuteen mihin itse haluan kiinnittää huomiota eli lihasmassan määrään suhteessa myös rasvan määrään. Kokonaispainostani minulla on 29,4kg lihasmassaa, joka on mittareilla yli normaalin rajan eli olen siis tavallista lihaksikkaampi, jee! Tavoitteena onkin ollut kerätä enemmän lihasta ja päästä rasvasta eroon. Mitään mörssäriä en ole itsestäni tekemässä, mutta suunta tekemiselle on ainakin ollut oikea. Koska kuvio kulkee D-mallisesti (eli lihasmassa on kuvion kärjessä), se tarkoittaa sitä, että minulla pitäisi olla jo jonkinverran lihaserottuvuutta. Kieltämättä kroppa on jämäkämmän näköinen nykyään kuin vaikkapa pari vuotta sitten, mutta ei ne lihakset sieltä piirry läpi eikä se olekaan itselläni tavoitteena. 

IMG_8979

Seuraavassa kuviossa esiintyy painoindeksi, rasvaprosentti sekä vyötärö-lantio suhde. Painoindeksillä voi omassa tapauksessani heittää vesilintua, sillä mitä enemmän lihasmassaa vartalosta löytyy, sitä enemmän painoa kertyy ja painoindeksin mukaan saatetaan olla ylipainoisia. Rasvaprosentti minulla on tällä hetkellä 20,3%, johon olen tyytyväinen, sillä olin kuvitellut sen olevan jossain 22-25 välissä. Miten väärässä sitä voikaan olla! Rasvaprosentti ei lukunu kuitenkaan ole itselleni mikään tärkeä luku, jonka täytyisi olla jokin tietty vaan kyllä sen peilistä näkee mikä on hyvä. Samoilla ajatuksilla menen myös painon kanssa. Esimerkkinä viime syksynä painoin 62 kiloa, eli 3 kiloa vähemmän kuin tällä hetkellä, mutta kummasti vaan vaatteet roikkuu päällä vaikka painoa on tullut lisää. Vyötärö - lantiosuhde viittaa keskivartalolihavuuteen ja riski sairastua 2. tyypin diabetekseen kasvaa mitä lähempänä yhtä lukema on. Itsekin olen melko lähellä riskirajan ylärajaa, mutta tässäkään tapauksessa mittari ei anna oikeaa lukemaa.

Lihastasapaino mittarista näkee miten lihakset ovat sijoittuneet kroppaani. Alakroppani on selkeästi lihaksikkaampi kuin ylävartaloni, mutta ei kovin paljoa. Vasemmassa jalassa on vähemmän lihasta kuin oikeassa, joten sitä täytyy treenata sitten hieman enemmän ja tasoittaa eroja. Muutoin kaikki on aika hyvin kohdallaan. Kuvasta voidaan kuitenkin päätellä, että olen tavallista lihaksikkaampi juuri jalkojeni ansiosta kokonaisuudessaan, mutta kaukana ei olla muissakaan.

IMG_8980

Viskeraalinen rasva eli sisäelinrasva on se kaikista vaarallisin rasva, mitä kehoon voi kertyä. Omalla kohdallani rasvaa on vähän eli sen suhteen kaikki kunnossa. Mikäli pallo olisi tuon keskiviivan ylitse, olisi syytä huolestua. Muutoinkin kaikki näyttää oikein normaalilta tässä, paitsi tietysti lihakset ovat hyvät eli normaalia paremmat.

IMG_8981

Nämäkin lukemat ovat kaikki täysin hyvät, paitsi jalkojen kohdalla on kiinnitetty huomiota hieman suurempaan lihasmassaan. Fitnessindeksi on lukema, jossa kontrollilukemien ollessa 0 minimipistemäärä on 85. Sen jälkeen alkaa saada lisäpisteitä mm. lihasmassan määrästä eli tämä on myöskin se pistemäärä, jota haluaisin kasvattaa seuraavaan mittaukseen. Mittaaja kertoi tarinan, kun oli nähnyt 99 pisteen miehen, joka oli kuulemma varsinainen ilo silmälle. Käytännössä lukema kertoo miten rasvattomassa ja lihaksikkaassa kunnossa olet. Enemmän pisteitä = tiukempi paketti.

Tällaisessä kunnossa siis mennään tällä hetkellä. Vaikka sanoinkin omalle PT:lleni etten halua tietää lukemia, InBodyn ollessa mahdollinen siihen on vain mentävä. Nyt kuitenkin voin jättää painontarkkailun sun muut seuraavaan InBody-kertaan ja keskittyä salilla puurtamiseen ja ruokavalioon. Viime viikolla salitreenit jäivät yhteen kertaan, mutta tänään tiedossa oli vielä kuitenkin kahdet treenit. Perjantaina osallistuimme myös yritysmaratonviestiin, jossa tuli juostua minicooper. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin! 

Onko teillä kokemusta InBody-mittauksesta?
  1. Mä oon jo kauan miettinyt, että haluaisin mennä InBody mittaukseen! Siitä voisi saada kivasti motivaatiota treenailuun :) Sun tulokset vaikuttavat kyllä hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mene ihmeessä mittaukseen jos vain on mahdollisuus! Siitä saa oikeasti tsemppiä treeneihin ja onhan se kiva tietää mistä sitä oikeasti koostuu :)

      Poista

Designed by FlexyCreatives