Jouluaatto 2016

Jouluaatto alkoi meillä perinteisissä merkeissä, sillä heräsin heti aamusta katsomaan Joulupukin kuumaa linjaa. Riisipuuroa meillä ei sentään keitelty, mutta kauan avaamista odottanut Paradis-suklaarasia pääsi vihdoin tositoimiin. Ennen Lumiukon katsomista ehdimme Teukan kanssa ottaa vielä pienet nokoset, joka sekin on meillä tapana miltei joka viikonloppu. En ymmärrä miksi heräämme ensin 8-9 aikaan ja sitten kuitenkin nukumme vielä päiväunet jo heti klo 11.

Kolmen aikaan olimme saaneet omat aamutouhumme valmiiksi ja siirryimme ensin äidilleni viettämään joulua. Siellä söimme perinteiset jouluruuat ja pukkikin kävi tervehtimässä meitä viiden aikaan. Teukka oli niin rohkea taaskin, että nökötti koko vierailumme ajan yläkerrassa. Onneksi pukki oli sentään kiltti ja muisti Teukkaa myös pihvitikkupaketilla.
Tänä vuonna oma joulupöytäni oli hieman rajoittuneempi ruokavalion osalta raskauden vuoksi ja mm. kaikki kalat jäivät harmillisesti väliin. Rakastan yli kaiken sushia, graavi- sekä kylmäsavulohta, mutta ei, nyt niitä ei vain voi syödä. Onneksi äitini sentään jousti ja sain syödä kinkkua jo alkupalojen kanssa. Muutoin lautaseni olisikin ollut melkoisen tyhjä tässä vaiheessa.


Äitini luona oli onneksi jälleen aito ja oikea tuuhea joulukuusi, jota Teukkakin pääsi ihastelemaan. Ihme ja kumma kuusi ei sen kummemmin herraa kiinnostanut, mutta saas nähdä kariseeko vieraskoreus Teukasta, sillä hän menee nyt äitini luo hoitoon myös uudeksivuodeksi. Jos kuusi ei tosiaan Teukkaa kiinnosta, ehkä mekin voimme hankkia ensi vuonna omaan kotiimme oikean kuusen. Tosin olen kyllä sen verran rakastunut meidän valkoiseen tekokuuseen, että valinnasta tulee vaikea. Tosin, ainahan kotona voi olla vaikka kaksikin joulukuusta vai mitä!
Serkkujeni äiti oli tänäkin vuonna leiponut meille kaikille piparit ja myös Tyyppikin sai tänä vuonna omansa ♥ Omat pipareiden paistamiseni jäivät kokonaan välistä enkä liiemmin olekaan paistettujen pipareiden ystävä. Söisin mielelläni pelkän raa'an taikinan aina jos se vain olisi mahdollista. Joulutorttuja onkin tullut leivottua kuitenkin jo useampi pellillinen ja loppua tuskin on nähtävissä ennen kuin luumuhillon myynti loppuu taas kaupoissa.

Äitini luona vierailun jälkeen siirryimme viettämään joulua Samin isän luo, jossa avasimme aikuisten lahjat. Kuten jo edellisestä postauksesta kävi ilmi, olimme Samin kanssa olleet kovin kiltteinä. 

Seuraava joulu tuleekin sitten olemaan aivan erilainen ja saas nähdä miten meidän perinteet muuttuu kolmannen perheenjäsenen myötä. Ehkäpä vietämme jouluaaton vain kolmistaan omassa kotonamme tai sitten perinteisenä yhdistelmäjouluna.

Mitä teidän jouluaattoonne kuului tänä vuonna? :)
 1. Kyllä tuutte vauvan kanssa ens vuonna meille t. Äippä

  VastaaPoista
 2. Ompa ihana joulukuusi! Oikein muhkea ja iso. Välillä onkin ihan kiva ettei syö itseään jouluna henki-hieveriin. Toivon että sait nautittua omasta joulustasi <3 Itse olen jo melko kyllästynyt, kun olen syönyt jouluruokaa noin 6 päivää putkeen.

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks mulla on ollu pienimuotoisena raskaushimotuksena nyt muutaman viikon jo joulukinkku, niin olin ihan tyytyväinen :) Nyt kieltämättä sekin jo tökkii!

   Poista

Designed by FlexyCreatives