FitFarm Bikini Challenge: Takana 2 viikkoa

FitFarmin Bikini Challengea on nyt takana 2 viikkoa, joten on aika kurkata sitä miten valmennus on omalla kohdallani edennyt. BC:n Facebook-ryhmässä on kouhunut viime päivinä aika reippaasti, sillä kaikista malttamattomimmat kyttäävät tuloksia jopa päivittäin. BC kestää yhteensä 10 viikkoa, joten parissa vaivaisessa parissa viikossa tuskin mitään ihan järisyttäviä tuloksia kenelläkään tulee ja jos tulisi, laihduttaminen ja kehon muokkaaminen olisi helppo juttu. Toki etenkin itseä muutosten havaitseminen kannustaa jatkamaan ja jo useamman BC:n läpikäyneenä tiedän, että kyllä ne tulokset sieltä 10 viikossa tulevat.
BC:hen kuulu sekä treeniohjelma että ruokavalio ja itse olen toistaiseksi noudattanut pääosin pelkästään ruokavaliota. Treeneistä olen tehnyt aamuaerobiset, sillä Eveliinan päiväkotiin on sen verran matkaa, joten lenkki tulee pakostikin tehtyä aamulla. Salitreenit aion ottaa mukaan heti 11.2. viimeistään, sillä silloin pääsen takaisin Elixiaan treenaamaan. Olin suunnitellut tekeväni kotitreenin tänään, mutta aamulla huomasin Even flunssan tarttuneen ilmeisesti minuunkin, sillä heräsin pieneen tukkoisuuteen. Olemme olleet Even kanssa nyt kaksi päivää kotona, sillä kuumeessa päiväkotiin ei ole asiaa. Nyt kun Even vointi näyttää paremmalta, oma taas ei niinkään.
Vaikka olen noudattanut pelkkää ruokavaliota, kehoni reagoi uuteen ruokavalioon selkeästi hyvin. Pääasiassahan BC:llä tulokset tulevat oikein syömällä ja treenin on tarkoitus tukea tätä prosessia. Tällä hetkellä vaaka näyttää -2,6 kiloa parissa viikossa vaikka tietysti vaaka ei se paras mittari olekaan. Tavoitteena itsellä oli kuitenkin päästä BMI:n mukaan normaalipainoon ja siihen on matkaa kaiketi n. 200-300 grammaa, ei siis olla enää kaukana ja aikaa on vielä 8 viikkoa.

BC on ilmeisesti aika monelle vain 10 viikon tehorupeama, mutta omalla kohdallani tämä oli startti takaisin vanhaan elämäntapaan. Olen tottunut käymään salilla säännöllisesti ja nyt töihinpaluun jälkeen huomaan, että töissä ollessani minun on helpompi noudattaa säännöllistä ruokarytmiä. Kotona ollessa ruokailuvälit venyvät huomaamatta välillä pidemmiksi enkä aina malta olla silloin syömässä kun "pitäisi olla".

Stressi on yksi suurista haittatekijöistä dieetillä ollessa sekä uutta elämäntapaa opetellessa. Siksi olenkin äärimmäisen tyytyväinen omaan olooni, sillä en koe minkäänlaista huonoa omatuntoa treenaamattomuudesta, sillä vaikka se kuuluukin oleellisena osana BC:n haasteeseen, haluan juurikin välttää liian suuria muutoksia lyhyessä ajassa. Vaikka töihinpaluu toi arkeen tietyn uuden rytmin, se myös toki vaikuttaa suuressa määrin esim. saliaikatauluihin. Äitiyslomalla kävin aina salilla ennen puolta päivää, mutta nyt treenaaminen siirtyy pakosti iltaan. Even päiväkoti aukeaa aamuisin vasta kahdeksalta ja töissä on oltava yhdeksältä, joten aamutreeni ei vain mahdu aikatauluun. Koen oloni tällä hetkellä hyväksi, keho selkeästi vastaanottaa uuden ruokavalion hyvin ja huomaan muutoksia, en siis lähde repimään ja riuhtomaan itseäni pilalle. Parin viikon päästä aloitan salitreenit ja tavoitteeni on käydä 2-3 kertaa viikossa salilla sekä kerran uimassa työkaverini kanssa. Näillä suunnitelmilla lähdetään siis taltuttamaan BC:n haasteita jatkossa :)
  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) MIllos Soseisi palailee blogin pariin? Nyt ois hei hyvä sauma vuodenvaihteen jälkeen!

      Poista

Designed by FlexyCreatives