Vauvan ensimmäiset päivät päiväkodissa - harjoituksen kautta mestariksi

Eveliinan ison tytön aikakausi alkoi maanantaina, sillä hänen päiväkotiharjoittelunsa alkoi silloin. Omat työni alkoivat vasta tänään keskiviikkona, joten saimme harjoitella päiväkodissa olemista koko perheen voimin kaksi päivää. Ennen varsinaista päiväkotiin menoa päiväkodissa olemista suositellaan harjoiteltavan vanhempien kanssa noin viikon ajan, jonka jälkeen vauva/lapsi jää sitten koko päiväksi päivähoitoon. 

Meidän kohdalla tämä toteutettiin koko perheen voimin ensin maanantaina ja tiistaina, jolloin maanantaina olimme aamupäivän päiväkodissa yhdessä ja tiistaina iltapäivän. Tänään keskiviikkona olin itse töissä jo täyden päivän, mutta Eveliina oli ensin aamun isänsä kanssa kotona ja meni hieman myöhemmin päiväkotiin sekä hänet haettiin kotiin hieman aiemmin. Huomenna aikaa pidennetään tunnilla ja perjantaina Eve onkin päiväkodissa sitten jo melkein täyden päivän. Maanantaina sitten koittaakin kunnon arki, kun molemmat vanhemmat ovat töissä.
Eveliinan päiväkoti on hieman pienempi päiväkoti ja lapsia päiväkodissa on yhteensä 12 kolmella hoitajalla. Päiväkoti on hyvin kodinomainen ja täytyy kyllä nyt jo kehua meidän päiväkodin hoitajia. Ympäristö vaikutti hyvältä ensimmäiseltä päiväkodilta etenkin näin pienelle lapselle. Osa lapsista oli jo liki eskari-ikäisiä, mutta mukana on myös pari Eveliinan ikätoveria, joten leikkikavereitakin löytyy samanikäisistä.

Päiväkodin rytmit vaikuttivat hyvin samanlaisilta kuin meidän askareet kotonakin, eli mukaan mahtuu leikkiä ja laulua, ulkoilua, ruokailut sekä päiväunet. Varmasti äiti jännitti kaikista eniten päiväkotiin tottumista ja tänään kun tulin töistä kotiin, kotona odotti tyytyväinen ja iloinen lapsi eikä ainakaan vielä eroahdistusta ollut havaittavissa. Päiväkodissa kaikki oli mennyt oikein mallikkaasti ja päiväunetkin oli otettu.

Oma työpäiväni sujui myös kivasti ja osasin olla yllättävän hyvin stressaamatta vauvasta. Myönnän kyllä, että etenkin päiväunien aikaan mietiskelin paljon Eveliinaa ja sitä, että kuinkahan hän nyt sitten nukkuu. Lisäksi halusin myös heti saada raportin päiväkotipäivästä Samilta, kun he olivat päässeet kotiin. Tästä on hyvä jatkaa!

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives