Parhaat nettikirpputorit myymiseen

Käytän paljon nettikirpputoreja niin ostamiseen kuin myymiseenkin ja tällä kertaa halusin kertoa teille omia kokemuksiani eri nettikirpputoreilla myymisestä. Ostamisesta tulen tekemään myös oman postauksensa, mutta tällä kertaa keskityn tosiaan vain myymiseen.

Kierrätän paljon ja usein meidän vanhoja vaatteitamme eteenpäin, sillä inhoan kotiin kertyviä vaatekasoja. Myös taaperon vaatteet käyvät nopeasti pieniksi, joten parhaimmillaan vaatteita lähtee kiertoon jo muutaman kuukauden välein. Edellisen kerran siivosin kaappejamme kesän lopussa ja nyt olikin jo korkea aika jälleen lähettää vaatteita myyntiin. Koitin myydä vaatteita Facebookissa, mutta se oli niin tuhoon tuomittu yritys, että siellä myyminen taitaa nyt jäädä kokonaan. Luotin tälläkin kertaa vähänkäytetty.fi-palveluun, jota olen käyttänyt jo monta kertaa.

Vähänkäytetty

Vähänkäytetty.fi on yksi eniten käyttämistäni nettikirppareista nimenomaan myymiseen. Koen palvelun olevan itselleni se kaikista helpoin, vaikka kaikki tuotteet pitää kuvata ja hinnoitella palveluun itse. Tosin samalla tavalla tuotteet pitää kuvata ja hinnoitella myös Facebookiin, mutta Vähänkäytetyssä ei tarvitse itse olla yhteydessä ostajiin, vaan tuotteiden myynti ja lähetys hoidetaan Vähänkäytetyn puolesta. Vähänkäytetyssä saat myydä kaikkia brändejä, mutta vaatteiden ajankohtaisuuteen ja kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota.

Vähänkäytetty lisää omaa provisiotaan jokaisen tuotteen päälle +2,90 euroa, joten esimerkiksi yksittäisten taaperon housujen myyminen eurolla voi olla huono idea. Itse olen yhdistellyt useamman edullisen tuotteen samaan pakettiin, jotta kokonaishinta pysyisi sopivana kaikille. En itse ostaisi housuja välttämättä 3,90 eurolla elleivät ne olisi jotain tiettyä merkkiä tai hieman laadukkaammat. Meillä kuitenkin käytetään edullisia perusvaatteita päiväkodissa ja harvemmin myyn mitään merkkituotteita.

Toimitus Vähänkäytettyyn maksaa, mutta muutoin myyminen on täysin kulutonta sekä usein Vähänkäytetyllä on tarjous, jolla saa myös lähetyskulut ilmaiseksi. Olen itse jokaisella myyntikerralla hyödyntänyt tuotteiden ilmaisen lähettämisen, joten kaikki myynti on ollut itselleni voittoa. Nyt hieman yli vuoden jälkeen olen saanut vanhoista vaatteistani hieman yli 300 euroa. Myyntiaika palvelussa on 6 kuukautta ellei sitten osta tuotteilleen lisämyyntiaikaa. Se tosin maksaa 50 snt / tuote enkä itse ole koskaan ostanut lisäaikaa.

Vähänkäytetty alentaa tuotteiden hintaa automaattisesti kuuden viikon välein, jotta tuotteet menisivät paremmin kaupaksi ja mikäli tuotteet jäävät myymättä, voit joko lunastaa ne takaisin tai muutoin ne lähetetään hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaksi. Saamasi myyntivoitot voit tilittää milloin vain palvelusta ulos ja ne maksetaan muutamassa päivässä suoraan tilillesi. 

Arvosana: 🌟🌟🌟🌟

Vähänkäytetyssä joutuu itse näkemään paljon vaivaa, mutta kokonaisuudessaan palvelu on ennen kaikkea lopulta vaivaton ja vähäkuluinen. Lisäksi myyntiaika on riittävän pitkä ja turhasta tavarasta pääsee itse varmasti eroon. Miinusta sivusto saa hitaudestaan ja siitä, että se kaatuu usein. Lisäksi hakutoiminto toimii hitaasti ja pieneen lagiin saa varautua.

Rekki

Rekki on nettikirpputori, joka myy merkkivaatteita ja täällä myytävien merkkien lista on melko rajoitettu. Ihan mikä tahansa ei siis kelpaa myytäväksi ja Rekki tarkistaa ja hinnoittelee tuotteet myös itse. Rekki ei huoli myyntiin vaatteita brändilistan ulkopuolelta eikä sellaisia tuotteita, joissa on jo selkeää käytön jälkeä. Täällä kannattaa siis olla tarkkana, sillä tuotteet palautuvat helposti takaisin sinulle.

Olen itse kokeillut Rekkiä kerran enkä ehkä omien kokemusteni perusteella lähtisi kokeilemaan myymistä uudelleen. Omia tuotteitani palautui takaisin juurikin ”käytön jälkeä” syyllä, vaikka osa tuotteista oli jopa käyttämättömiä. Rekki maksaa tuotteista kahdella eri tyylillä ja voit valita itse mieleisen tavan. Kun Rekki on tarkistanut ja hinnoitellut tavarasi, saat heiltä tarjouksen, joka on voimassa kaksi viikkoa. Rekki tarjoaa sinulle tuotteistasi kahta eri summaa, joista toinen on myy heti-hinta, jolloin Rekki ostaa tuotteesi heti ja riski tuotteiden myynnistä on silloin Rekillä. Tämä on tarjouksista alempi hinta, sillä itse saat nämä rahat varmuudella käteen. Toinen vaihtoehto on odottaa 90 tai 180 päivää, jonka jälkeen Rekki maksaa sinulle tuotteidesi toteutuneesta hinnasta tietyn prosentin. Tällöin riskinä toki on, että mikään tuotteesi ei mene kaupaksi ja et itse saa mitään. Rekkiin lähettäminen maksaa sekä Rekki perii sinulta myös käsittelykulun tuotteiden hinnoittelusta. Varmasta myyntivoitosta siis sulaa sievoinen summa pois.

Itselleni jäi viimeksi 15 euroa käteen viidestä tuotteesta myy heti-vaihtoehdolla käteen enkä ollut kovin tyytyväinen. Koin palvelun myös myyjän kannalta hitaaksi ja hankalaksi, vaikka Rekki hoitaakin kuvaamisen ja hinnoittelun puolestani. Rahoja Rekiltä saa odotella 40 päivää, vaikka on valinnut myy heti-vaihtoehdon. Itse olin ehtinyt jo unohtaa saatavani, kunnes huomasin rahojen ilmestyneen tililleni. Ostamisen puolesta Rekki onkin sitten taas erinomainen paikka ja täällä shoppailenkin säännöllisesti! Tästä kuitenkin myöhemmin tämän postaussarjan toisessa osassa.

Arvosana: 🌟🌟

Rekki saa palvelussa myymisestä kaksi tähteä, sillä vaikka palveluun sisältyy nimenomaan palvelua, rahojen tilitys on hidasta ja sivukuluja on paljon tuotteista saatavan myyntiprovision lisäksi. 
Nämä Ted Bakerin kengät ostin Rekistä

Facebook

Facebook-kirpparit, mistähän kauhutarinasta tästä edes aloittaisi. Itsestäni ainakin tuntuu, että ihmiset tekevät tahallaan kiusaa näillä toisilleen ja mitään mitä joku sanoo FB-kirpparilla, ei voi ottaa todesta. Av, yv, epätoivojono ovat varmaan kaikille tuttuja ilmauksia ja ainakin omien kokemusteni perusteella näitä viljellään välillä ilman mitään aikomuksiakaan ostaa mitään. Itse olen kokenut FB-kirppareilla kaikenlaista puljaamista enkä yksinkertaisesti jaksa enää yrittää myymistä juurikin kauppojen mahdottomuuden takia.

Yleisimpiä hankalia tapauksia ovat ne, jotka huutavat pelkän 'av' (alustava varaus) ilman mitään saatetta eikä viestiä yleensä edes kuulu perään. Itse sivuutan pelkät av-huutelut juurikin tästä syystä, sillä en koe tarpeelliseksi odotella vuorokautta jos joku haluaa ostaa tuotteen heti. Toinen ärsyttävä piirre on se, että tuotetta pitäisi lähteä kuljettamaan toiselle puolelle kaupunkia tai suunnalle missä ei todellakaan muutoin liiku. Eniten tämä ärsyttää siitä syystä, että ilmoituksissani lukee aina 'vain nouto'. Moni jättää tämän huomioimatta täysin. Olen myös huomannut, että monia asioita ei kannata antaa ilmaiseksi, vaan pyytää vaikka nimellinen yhden euron maksu. Ilmaiset jutut nimittäin usein jäävät hakematta. Lisäksi jos jotain tuotetta ei halutakaan, tuntuu olevan mahdotonta ilmoittaa siitä, vaan usein valitaan olla vain vastaamatta enää viesteihin.

Arvosana: 🌟

Facebook saa kirppareistaan yhden tähden ihan vain kauppojen mahdottomuuden takia. Itse ideahan on loistava ja sehän olisi ideaalitilanne, että kaupat onnistuisivat esimerkiksi omalla asuinalueella nopeasti ja helposti kaikille. Marketplace on myös ihan toimiva konsepti, mutta ihmisten jahkailu ja hankaluus ovat pilanneet näiden maineen ainakin minun silmissäni. Kuulemani palautteen perusteella moni tuntuu myös olevan samaa mieltä etenkin naisten keskuudessa. 

Tori

Tori on sellainen paikka, jossa harvemmin myyn vaatteita tai ylipäänsä mitään. Tori on kuitenkin omasta mielestäni paras paikka myydä isoja ja hieman hintavampia tuotteita. Olen myynyt Torissa mm. vanhan kamerani sekä meidän vanhoja huonekaluja. Torissa kaupat ovat aina sujuneet helposti ja palveluna se toimiikin erittäin hyvin. Tuotteiden lisääminen on sekä tietokoneella että kännykällä helppoa ja sivusto on tehty helpoksi käyttää. Torin kautta myös hupivaraillaan todella harvoin, vaikka siihenkin olen törmännyt. Kenties Torissa etsitäänkin enemmän tiettyjä juttuja ja siellä ollaan ostamisen kanssa enemmän tosissaan.

Arvosana: 🌟🌟🌟🌟+

Tori saa arvosanaksi 4+ tähteä, sillä kokonaisuudessaan palvelu on kaikista paras käyttöliittymältään ja lisäksi palvelu ei maksa mitään ellei halua ostaa tuotteilleen esim. lisänäkyvyyttä.

Parhaimmat nettikirpputorit myyjän näkökulmasta ovat siis:


 1. Tori
 2. Vähänkäytetty.fi
 3. Rekki
 4. Facebook
Mitkä ovat omat suosikkisi ja miksi?


Seuraa minua Instagramissa
Seuraa blogiani Facebokissa

 1. Mä myyn aina fb - kirpputoreilla vaatteeni tai muut turhat tavarat ja ainakin tähän asti kaupankäynti on sujunut aina melko hyvin. :) Ja toi oli jännä lukea, että ihmiset ei hae ilmaiseksi. Täälläpäin ihmiset hakee kaikkea mahdollista, kunhan saa ilmaiseksi. Torin kautta oon myös myynyt joskus jotain vähän isompaa tavaraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh toista se on täällä isolla kirkolla sitten 😀 Tuntuu ehkä olevan liikaa tarjontaa? Mä itse olen myös helppo ostaja, joka noutaa haluamansa nopeasti ja varmasti. Kun vain kaikki olis samanlaisia!

   Poista
 2. Zadaa appi on myös hyvä nettikirppari! :) Lähettäminen on kätevää sen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joo Zadaan muuten unohdin listata, kun edellisestä myymisyrityksestä on jo muutama vuosi aikaa. Ainakin silloin muistan kyllä törmänneeni siihen, että nouto ja lähetys piti sopia itse ja myöskään siihen aikaan ei tainnut ehkä olla erillisiä Zadaa-paketteja mitä siellä nykyään ehkä on? Lähtökohtaisesti en edelleenkään kyllä tykkäisi postitella useita paketteja itse ja siksi olen tykännyt lähettää kaiken kerralla Vähänkäytettyyn 😊 Olen Zadaata monesti kyllä ostomielessä selannut!

   Poista
 3. Mulla on tuo facebook toiminut hyvin vaatteiden ja pikkusälän myynnissä ja ostoissa. Isot jutut myyn Torissa, on kyllä ihan paras.
  Eniten ärsyttää ne, jotka kysyy älyttömiä mittoja paidoista yms. Jos ilmoitan, että paita on kokoa xl niin silloin se on xl kokoiselle, en käy mittaamaan kainalosta kainaloon mittoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookilla on kaikki mahdollisuudet onnistua kaupoissa, mutta en tiedä mikä siinä on, että itselle osuu kohdalle ne hankalat tapaukset, joilla mikään ei onnistu. Viimeksikin yksi vänkäsi siitä, että tuote olisi pitänyt saada hakea ja maksaa vasta sitten jälkikäteen. Eikä tosiaan tarkoittanut edes sitä, että olisi tuotteen kunnon esim. tarkistanut..

   Joo toi peruspaitojen mittailu on sellasta mihin en rupea ja naurattaa välillä kans tämä kysymys, että onko pieni vai iso S? :D Varsinkin jossain H&M yms. ketjuvaatteissa ne koot kyllä on niin geneerisiä. Äh, mua niin ärsyttää tämä aihe! :D

   Poista
 4. Mitkä ovat sinun myyjänumerosi näihin nettikirppiksiin? Olisi kiva katsoa myynnissä olevia tuotteitasi.

  VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives