Kysymyskatsaus vuoteen 2019

Bongasin Tuulan blogissa tällaisen kysymyshaasteen, jonka halusin myös täyttää. Moni on tehnyt vuosi- ja vuosikymmen katsauksia Instassa, mutta itse koen blogin parempana alustana sille. Myönnän, että itse en ainakaan jaksa katsoa kovinkaan pitkiä kuvakollaaseja storyissa, mites teillä? Tässä kuitenkin nyt menneen vuoden hetkiä koottuina kysymyksin!

1. Uusi asia, jonka tein tänä vuonna?
Tämä ei sinänsä ole uusi asia, mutta innostuin sekä e-kirjojen lukemisesta sekä kotitreeneistä. Nämä asiat toivat viime vuonna paljon sisältöä arkeen.

2. Teinkö uuden vuoden lupauksia ja olenko pystynyt pitämään niistä kiinni tänä vuonna?
Nyt on pakko sanoa, että en muista yhtään! Yleensä olen luvannut olla tipattomalla ja herkkulakossa, joten todennäköisesti lupailin niitä.
3. Uudet ihmiset joihin tutustuit tänä vuonna?
Blogitapahtumissa tuli tutustuttua moniin uusiin ihmisiin ja yksi heistä oli Jonna. Ollaan Jonnan kanssa puhuttua paljon yrittäjyydestä ja somesta ylipäänsä. On ollut kiva puhua näistä jutuista näin laajasti jonkun kanssa ja Jonna on muutenkin ihan huipputyyppi <3 

4. Menetitkö ketään läheistä?
En onneksi, vaikka muutama ystävyyssuhde tuntuu kuivuneen pois.

5. Vuoden lempparireissu?
Ehdottomasti meidän matka Kanarialle ja myös perheemme matka Ahvenanmaalle, jossa en ollut koskaan käynyt aiemmin. Ihastuin erityisesti Ahvenanmaalla arkkitehtuuriin ja omaan kulttuuriin. 

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
Toivoisin kovasti enemmän vapaa-aikaa, mutta se ei taida olla tänäkään vuonna erityisen mahdollista :D Lomailu on kivaa!

7. Vuoden mieleenpainuvimmat päivät;
Lomapäivät Kanarialla ja joulun odottaminen. Rakastan joulun odottamista yli kaiken ja tunnelmoinkin joulua pitkälti ennen joulua. Koristeet keräsin kylläkin joulukuusta lukuunottamatta pois jo hyvissä ajoin ennen loppiaista.
8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?
Kehityin ammatillisesti ihan huimasti. Projektini vaihtui heti vuoden alussa ja minut heitettiin suoriltaan melko syvään päähän. Se teki minulle kuitenkin hyvää ja osaan työskennellä ihan eri tavalla itsenäisesti ja jämptisti kuin aikaisemmin. Olen myös saanut selkeää määrätietoisuutta työhöni ja tavoitteisiini urani suhteen.

9. Tärkeä päätös, jonka tein tänä vuonna?
Aloitin elämäntapamuutoksen huhtikuussa ja päätin, että nyt iskostan terveelliset elämäntavat pysyväksi osaksi arkeani. Edelleen kuitenkin huomaan, että herkutteluun ja laiskotteluun on helppo liukua takaisin, mutta 

10. Vuoden lempparivaate?
Kaikki kotivaatteet! Vuoden aikana minusta kuoriutui melkoinen kotihiiri. Koen myös löytäneeni vihdoin oman perustyylini vuonna 2019 ja vaatekaappi vaihtoi paljon sisältöään. Uusia vaatteita löysin pääosin kirpparilta ja vanhat vaatteet päätyivät myös kiertoon.

11. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Ihan peruselämiseen ja matkailuun. Shoppailen harvemmin muualla kuin kirpparilla ja isoimmat yksittäiset ostokset taisivat olla Kanarian matka (3000e), ilmalämpöpumppu (1700e) sekä uusi sohva (800e). 

12. Mistä ihan todella innostuit?
Juoksusta ihan yllättäen. En todellakaan ole juoksija tyyppiä, mutta juoksin viime vuonna paljon. Tai no, en oikeasti varmastikaan juossut paljon sellaisiin verrattuina, jotka oikeasti juoksevat usein ja pitkiä matkoja, mutta omalle kohdalleni paljon. Nyt "talvella" juoksu on jäänyt, sillä en juokse pimeällä yksin, vaikka kello olisi vasta neljä iltapäivällä.

13. Asiat, jotka yllättivät tänä vuonna?
Oma itsekuri. Huomasin omaavani yllättävän hyvän itsekurin, sillä jaksoin noudattaa Bikini Challengen ohjeita suht säntillisesti 29 viikkoa. Aika oli kuitenkin lopulta liian pitkä, sillä en tavoittele mitään älyttömän kireää kuntoa vaan enemmänkin hyvää oloa ja pysyvää elämäntapamuutosta.
14. Viime kauteen verrattuna, oletko
* onnellisempi vain onnettomampi: Onnellisempi aivan ehdottomasti!
* laihempi vai lihavampi: Ilolla myös sanon, että laihempi. Kiloja katosi vuoden aikana kivasti.
* rikkaampi vai köyhempi: Kaikin tavoin rikkaampi.

15. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Vuoteen on mahtunut varmasti monia pettymyksiä, mutta nyt ei tule yhtäkään isoa jostain syystä mieleen. 


16. Asia, joka sai minut itkemään tänä vuonna?
Aika monikin asia. Esimerkiksi kaikki lapsiin kohdistuvat raakuudet ja onnettomuudet saavat minut itkemään niin tv-sarjoissa kuin uutisissakin. Herkistyn myös helposti romanttisten lälläreiden parissa.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Toivon, että olisin ehtinyt treenata Megazonessa enemmän. Treenejä tuli skipattua luvattoman paljon, mutta nyt olen onneksi pelannut jälleen aktiivisesti.
18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Herkutellut! :D Kunhan tänä vuonna herkuttelu pysyisi sopivassa balanssissa.

19. Miten vietit juhannusta ja joulua?
Juhannusta vietimme pitkästä aikaa sukumökillämme ja se oli kieltämättä pitkästä aikaa todella ihanaa. Oli ihana rentoutua muissa maisemissa. Joulun vietimme kotona, sillä prinsessalle nousi korkea kuume aattoyönä. Harmi!

20. Rakastuitko kauden aikana?
Kyllähän tuohon isäntään aina rakastuu joka päivä uudelleen <3

21. Mikä piti sinut järjissäsi?
Hyvät yöunet, tämä on asia mitä ilman en selviä ja toimi arjessa. Pyrin nukkumaan joka yö vähintään 8 tuntia ja tästä en tingi. 


22. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Camilla Läckbergin Kultahäkki. Aivan älyttömän hyvä kirja, jota en voinut laskea käsistäni kun alkuun pääsin. Odotan kuumeisesti Faye-sarjan toista osaa, jonka ilmestymisestä en ole vielä onnistunut löytämään tietoa. Toivottavasti se ilmestyy kuitenkin PIAN!

23. Mitä halusit ja mitä sait?
Halusin matkustella ja sainkin vihdoin tahtoni läpi, kun matkustimme koko perheen voimin Kanarialle viime vuonna. Kohta suuntaammekin sinne taas!
24. Mitä halusit ja mitä et saanut?
Lottovoittoa ei edelleenkään näkynyt. En haaveile miljoonista, mutta olisi kiva voittaa edes sen verran, että asuminen olisi velatonta. Se auttaisi arjessa jo todella paljon!

25. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
Täytin viime vuonna 31 vuotta enkä nyt muista tehneeni mitään erikoista. Olikohan mun synttärit arkena?

26. Mikä oli vuoden paras leffa ja sarja?
Vuoden hypetetyin sarja oli varmasti Younger, josta myös itse tykkäsin. Sarja oli hyvä, mutta Hjem til jul (jouluksi kotiin) oli parempi. Tykkäsin myös You- sekä Störst av allt-sarjoista. Leffoja en yleensä jaksa katsoa, mutta olihan Jouluprinssi - kuninkaallinen vauva sekä Jouluyön ritari aivan ihania <3

27. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi paremman ja onnellisimman?
Olisin kaivannut valkoista joulua ja ylipäänsä lunta tänne etelään. Tämä jatkuva harmaus ja pimeys on ollut todella ärsyttävää. Aurinko olisi saanut myös paistaa enemmän.

28. Mitkä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteeksi ensi vuodelle?
- Haluan tänä vuonna säästää ja sijoittaa enemmän jos se vain on mahdollista. 
- Haluan myös karsia fyysisiä tavaroita kotoa ja ylipäänsä vähentää materian määrää.
- Lupaan huolehtia itsestäni vieläkin paremmin. Käyn siis useammin zonessa ja syön terveellisesti.
- Soittelen mummeilleni enemmän. Viime aikoina soittelutahti on hieman hidastunut.
- Vietän aikaa enemmän oman perheeni kanssa ja keksin meille kivaa yhteistä tekemistä.
 1. Tervetuloa Ahvenanmaalle uudestaan! :)
  Ihanaa vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehdottomasti tullaan uudestaan 😍 Ihanaa uutta vuotta myös sinne!

   Poista
 2. Oli kiva lukea että tykkäsit Ahvenanmaan matkastanne. Tulkaa uudestaankin😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ehdottomasti tullaan :) Ahvenanmaa oli aivan ihana talvellakin ja voin kuvitella, että on vähintään yhtä ihana kesälläkin <3 Ensi kerralla pitää ottaa myös auto mukaan, niin pääsee tutustumaan paikkoihin vielä paremmin! Jos on hyviä vinkkejä reissuun niin niitä otetaan mielellään vastaan! :)

   Poista
 3. Kivoja juttuja tämän vuoden aikana, tuo ilmalämpöpumppu -teidän tapauksessa vielä omaan kotiin, ihan ehdoton kesän tullen ja noin kun on lapsia ja lemmikkiä, tekee elämästä kesällä ihanaa ja edullistaa talvella sitä lämmitystä :) Nyt kun mulla on nykyisessä kodissa vasta eka kesä edessä, ei oikeasti pysty yhtään sanomaan, mikä sauna tästä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli ihan ehdoton hankinta. Olisi pitänyt jo rakennusvaiheessa tajuta hankkia! Varsinkin kun meillä on MUSTA puurakenteinen talo, niin ihan turha oli koittaa edes millään läpivedolla koittaa viilentää. Onneksi asunto sentään oli siinä päädyssä, mihin aurinko ei paista koko päivää. Toisessa päässä nimittäin oltiin melkein +40 lukemissa ja meillä oli "vain" +30 :D

   Meillä oli käytössä ekana kesänä ilmanviilentimet. Ne toi vähän helpotusta!

   Poista

Designed by FlexyCreatives