Ravintolavinkki: Goodwin Steak House

Kävimme tiistaina työkaverini Loten kanssa yksikköillallisella ja valitsimme ravintolaksi jälleen tutun ja erittäin hyväksi havaitun Goodwinin. Pihviravintola Goodwin sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Eteläranta 14 aivan kauppatorin kupeessa. Tämä oli tosiaan toinen kerta, kun kävimme täällä syömässä eikä taatusti ollut myöskään viimeinen. Olemme kummallakin kerralla saaneet aivan älyttömän hyvää ja ennen kaikkea nopeaa palvelua. 
Goodwinin sisustus on hieman amerikkalaistyylinen ja vielä näin hetki joulun jälkeen ravintolaa koristi kaunis kuusi. Tiistai-iltana ravintolassa oli erittäin rauhallista ja saimme syödä rauhassa.  Meidän lisäksemme ravintolassa oli klo 17 aikaan vain muutama asiakas. Toki oli melko aikaista käydä illallisella ja muutama seurue saapuikin ravintolaan jälkeemme.

Ruuaksi otimme tälläkin kertaa molemmat 300 gramman New York-pihvit. Itse valitsin lisukkeeksi bataattiranskalaisia, kun taas Lotte valitsi oman pihvinsä kanssa tavalliset ranskalaiset. Kastikkeeksi valitsimme pippurikastikkeen, sillä viime vuoden yrttikastike ei kumpaakaan meistä säväyttänyt. Tällä kerralla tilauksemme tuli niin nopeasti, että annokset olivat edessämme valehtelematta viidessä minuutissa. Jos palvelu voi olla liian nopeaa, niin tämä oli ainakin lähellä sitä! Tarjoilijamme ehti nimittäin vain noutaa tilauksemme, toimittaa sen keittiöön ja tuoda samalla leipäkorin meille. Ennen kuin olimme ehtineet syödä ensimmäisiä leipiämme, annokset olivat jo edessämme.

Goodwinissa tilaaminen toimii niin, että jokainen saa koota annoksensa itse eli listalta saa valita haluamansa pihvin, siihen lisukkeen sekä kastikkeen. Pihvejä on eri kokoisia ja jokaiselle pihville on kerrottu suositeltu kypsyysaste. Itse tykkään syödä pihvini medium miinus kypsyysasteella, kuten isäni on minua opettanut. Oma pihvini siis vain käy pannulla ja tykkään myös hyvästä tartarista. 
Ravintolana Goodwin ei ole edullisimmista päästä, mutta ei mikään todella kalliskaan. Toki listalta löytyy myös yli 100 euron pihvi, mutta muutoin annokset ovat oikein kohtuuhintaisia ja laatu näissä on erinomainen. Goodwinin ehdoton valtti on myös erittäin hyvä asiakaspalvelu, jota harvoin Suomessa tässä mittakaavassa saa. 

Suosittelen siis ehdottomasti käymään Goodwinissa, jos haluat nauttia illasta hyvän pihvin kera!
 1. Goodwin on kyllä erinomainen ravintola. Mieheni kanssa olemme käyneet useampaan otteeseen eikä huonoa sanottavaa löydy meiltäkään. Mukavaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tästä kommentista on helppoa olla samaa mieltä! :)

   Poista
 2. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselle, että saa noin koota itse oman annoksensa! Näyttää kans ihan superhyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kannattaa ehottomasti kokeilla jos hakee jotain hieman erityisempää! :) Mä tykkään myös tuosta, että saa vapaasti valita ihan kaiken. Usein ainakin itsellä joku annoksessa tökkii. Tässä ei ole mitään ylimääräistä! :)

   Poista
 3. En ole koskaan kuullutkaan tästä paikasta aiemmin, ite en jaksaisi enää millään syödä 300 gramman pihviä, mutta normaalisti ravintoloissa tuo sisäfile on kyllä suurinta herkkua <3_<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mulla menis helposti enemmänkin :D Varsinkin jos syö jonkun kevyemmän esim. salaatin kanssa niin ei täytä samalla tavalla kuin hiilarit! Kannattaa käydä kokeilemassa tää rafla esim. treffeillä ;) <3

   Poista

Designed by FlexyCreatives