Habitare 2016

Tämän vuoden Habitare oli viime viikonloppuna ja täytyy myöntää, että se oli tällä kertaa suuri pettymys. Tänä vuonna juuri mikään etenkään huonekalupuolella ei saanut minua inspiroitumaan ja kiertelinkin messuilla melkein epätoivon parissa, etteikö täältä ihan oikeasti löydy mitään kivaa. Tilpehööripuolella oli sentään muutamia kivoja juttuja, mutta siihen tämän vuoden saldo oikeastaan jäikin. Kaikki suuret ahaa-elämykset jäivät kokematta ja messuilta poistuttiin harvinaisen tyhjin käsin. 


Nämä pallovalot ovat suomalaista käsityötä, jotka valmistetaan Jyväskylässä. Kauniita kyllä, mutta eivät silti saaneet minua innostumaan. Kuvassa valot näyttävät keltaisemmilta kuin ne oikeasti olivat ja näiden led-lamppujen luvattiin kestävän seitsemän vuotta hyvänä vaikka ne olisivat päällä 24/7.


Johtojemman osastolla ihastuin näihin lähinnä Teukan leluina, sillä se tykkää pureskella juuri tuollaisesta materiaalista valmistettuja sinisiä juttuja. Kyllä, juuri sinisiä. Nämähän ovat siis oikeasti apuvälineitä johtojen asetteluun ja piilottamiseen. Ehdottomasti näille plussaa rohkeista väreistä!


Floretin osastolla esiteltiin ikkunankarmeihin kiinnitettäviä yrttiruukkutelineitä, jotka kieltämättä ovat näppärä keksintö. Harmi vain, ettei meille ole enää erillistä keittiötä mihin esim. juuri yrtit voisi ripustaa. Nämä telineet siis asennetaan ikkunankarmin avausaukkoihin.


Sisustuspallobaarin osastolla herkuteltiin väreillä. Tällä osastolla sai kerätä pallovalot oman mielensä mukaan. Sai siis valita montako palloa otat ja missä värissä. Aivan ihana keksintö! Valot eivät myöskään olleet hinnalla pilatut, joten näitä voisi ehkä jopa harkitakin tulevaisuudessa. Joulutavaroita, tarvitseeko tämän osaston parhautta edes mainita erikseen. Minähän tunnetusti rakastan joulua ja ihmettelen miten pääsin tältäkin osastolta kotiin tyhjin käsin. Kyseessä on siis Lyhtytalon osasto, jolta löytyy onneksi myös nettikauppa. Tai no, onneksi ja onneksi, sillä voin sitten kuluttaa rahani siellä. Tuollaisia kimaltavia sisustusoksiahan on muuten myös helppo tehdä itse kotona, joten ehkäpä tässä olisi myös pimeneville syysilloille pientä projektin tynkää. 


Näitä pillimukeja olen katsellut niin sosiaalisessa mediassa kuin eri sisustusliikkeissä ja ilmeisesti omalta osaltani näiden aika on ajanut ohi. Nämähän olivat suuri hitti jossain välissä ja ovat ehkä edelleen, mutta oma mielenkiintoni on lopahtanut näihin. Tuo kello sitten taasen olisi kaunis yksityiskohta vaaleaan kirjahyllyymme.


Tässä ovat kaksi ainutta kuvaa sitten huonekalupuolelta, joka tosiaan oli suuri pettymys. Mm. maalaisromanttiset osastot loistivat poissaolollaan tai sitten emme niitä vain nähneet. Messut olivat ihan liian täynnä outoa designia, joka ei ainakaan meidän kotiin olisi sopinut sitten millään. 

Toivottavasti ensi vuoden Habitare on sitten taas hieman parempi ja mm. viime vuonna messut olivat oikein onnistuneet. Mitä te tykkäsitte tämän vuoden Habitaresta?

Ps. muistattehan osallistua LivBoxin arvontaan täällä. 
 1. Kunnon krääsämessut! :D Mutta noi pillimukit kelpais tänne, ne vaan on ihan ylihinnoteltuja just nyt kaikkialla, kun ne on in right now.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä toi 3e ei ollut enää paha, kun noita tosiaan näkee kympinkin maksavina versioina :D Sinne jäi joka tapauksessa. Vähän oli kyllä enemmän krääsää tänä vuonna ja moni koju yritti vedota designiin vaikka oli ihan tavallista muoviroinaa. Hinta oli vaan 3x normaalihinta sillä verukkeella.

   Poista
 2. Oikein ihania juttuja olet postaukseen löytänyt :) Mä oon myös ihastunut noihin sisustuspalloihin ja oon jo pari settiä ostanutkin mutta kiva idea myydä niitä yksittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin oli oikein kiva idea, että ihan ite sai valita :) Useimmiten monivärisissä valmisvaloissa on mukana joku väri, josta en itse niin välitä.

   Poista
 3. Noi pallovalot on kyllä ihania! Olisi ollut hienoa kasata sopivan värinen sarja itse. MEillä on tuollaiset valkoiset pallovalot nyt käytössä! Tuollainen ikkunaan ripustettava yrttihylly on myös hauska. Harmillisesti meidän keittiö on pohjoisen puolella, eikä siellä elä minkäänlainen kasvi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh sitten kun ne teidän edelliset joskus hajoaa niin tuolta sitten täysin omanlaiset tilalle :) Harmi toi teidän keittiöhomma :( Nyt mäkin kieltämättä vähän kaipaan sitä entistä erillistä keittiötä.

   Poista

Designed by FlexyCreatives