Rakennusprojekti: Seinät pystyssä

Uuden kotimme rakentaminen on tällä ja edellisellä viikolla ottanut isot harppaukset eteenpäin, sillä meidän talomme on saanut jo seinät paikoilleen ja kattokin tulee pään päälle ihan tuota pikaa. Vaikka vappuun ja tulevaan muuttopäivään on vielä tuskallisen pitkä aika, on ihana nähdä jo konkreettista edistymistä talon suhteen. Enää emme saa vain ihailla kaatuneita puita ja betonimuotteja maassa, vaan saamme katsella jo omaa uutta kotia ja nähdä konkreettisesti minkä kokoinen siitä oikein tuleekaan.
Blogin puolelle toivottiin kovasti juttua rakentuvasta uudesta kodista, joten rakennusprojektia voi jatkossa seurailla oman tunnisteensa alta (rakennusprojekti), sekä tulen aina nimeämään uutta taloa koskevat postaukset tämän postauksen tavoin. Tällä hetkellä pääsemme hieman jo ihailemaan talon ulkoasua.
Uusi kotimme tulee olemaan 74,5 neliön kaksikerroksisen rivitalon päätyasunto ja asuntomme tulee olemaan 3h + keittiö + vaatehuone. Olisimme saaneet valita vaatehuoneen tilalle saunan, mutta käytämme saunaa niin harvakseltaan, joten valitsimme mieluummin säilytystilan. Taloyhtiöön tulee kyllä kaikille myös omat häkkivarastot, mutta jostain tuota tavaraa vaan kertyy konmarittamisesta huolimatta.
Asunnossa tulee olemaan isot ikkunat, korkea huonekorkeus (2,70 m) sekä oma pieni piha länteen, jotta pihalla pääsee nauttimaan mahdollisimman pitkään auringosta päivän aikana. Pihalle tulee myös yhteinen leikkialue lapsille, johon sisältyy tietysti ainakin hiekkalaatikko sekä keinu. Meidän pihamme tulee olemaan hieman isompi kuin muilla, sillä leikkialue vie osasta asunnoista ison palan omaa pihaa pois. Isoon makuuhuoneeseen tulee myös ranskalainen parveke, jota itse odotan kovasti!

Ulkopuolelta talo on mustaksi maalattua puuta, johon oma silmäni kenties vaatii hieman tottumista, sillä tunnetusti vaaleat värit ovat enemmän mieleeni. Naapurit ovat melko lähellä kuten melkein joka puolella Helsingissä ainakin tuppaa olemaan, mutta onneksi päätyasunto antaa hieman omaa rauhaa meille. 

Ensi viikolla pääsemme osallistumaan ensimmäiseen osakaskokoukseen ja pääsemme näkemään uusia naapureitamme. Ilmeisesti 10/12 perheestä ovat pikkulapsiperheitä, joten Eveliinalla riittää uusia leikkikavereita. Päiväkoteja alueella on useita sekä peruskoulujakin löytyy pari valittavaksi. Lokakuun puolella pääsemme (pääsen) valitsemaan asuntoon materiaaleja, joten siitä lisää sitten, kun sen aika koittaa.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives