Testissä Garmin Vivosmart3- aktiivisuusranneke

Sain Garminilta testiin uuden Vivosmart-aktiivisuusrannekkeen. Minulla on aiemminkin ollut käytössä tämän vanha versio ja siihen olinkin erittäin tyytyväinen. Tähän uuteen versioon sykemittaus on päivittynyt vyöstä ranteeseen ja näytön muoto sekä koko ovat hieman vaihtuneet. Minulta löytyy myös Garminin älykello, mutta etenkin näin imettäjänä tykkään pienemmästä ja sirommasta mallista, sillä tämä ei hinkkaa vauvaa.

Ranneke on tosiaan siro ja kevyt eikä sitä huomaa ranteessa oikeastaan ollenkaan. Ulkonäöltään ranneke on todella neutraali eikä erotu kädestä valtavana mötikkänä.

Sykemittaus tapahtuu ranteesta, joten sykevyön käytön voi unohtaa kokonaan. Sykemittaus tuntuu ajoittain kuitenkin hieman epäluotettavalta, sillä kun puuskutat esimerkiksi crosstrainerissa, sykemittari saattaa näyttää 70-80 lyönnin tahtia vaikka todellisuus olisi lähempänä tuplalukemia näistä. Jos sykemittari näyttää koko treenille näin matalia sykkeitä, treenin tehokin jää ohjelmassa jälkikäteen analysoituna matalaksi ja tämä hankaloittaa treenitehojen seurantaa.
Rannekkeessa on mukana myös unenseuranta ja itse seuraankin aktiivisesti sitä, että miten olen yöllä pyöriskellyt. Ihan kaikkia herätyksiä ranneke ei tunnista, mutta suurimman osan se näyttää kyllä hyvin. Tätä nykyä kesken yön heräämisiä tulee 3-7kpl hieman Even nälkäisyydestä riippuen. Onneksi meillä on käytössä sivuvaunu, joten sängystä ei oikeasti tarvitse nousta, joka tietysti vaikeuttaa sykemittarin töitä.

Aktiivisuusrannekkeen käyttöliittymä on pysynyt kutakuinkin samana ja kosketusnäyttöä on edelleen helppo hallita. Ranneke toimii näppärästi pyyhkäisemällä sekä kaksoisnapauttamalla. Osassa toiminnoista paluu edelliseen ei kuitenkaan onnistu vaivattomasti, sillä osasta puuttuu palautusvaihtoehto tai sitten en vain osaa käyttää ranneketta. Kosketusnäyttö aktivoituu myös suihkussa välillä hieman liian herkästi ja olenkin pariin otteeseen saanut puhelimesta musiikit päälle huomaamattani. Kellotaulun saa joko valita pysty- tai vaakasuuntaan. Aiemmin käytin taulua vaakasuunnassa, mutta nyt näytön ollessa leveämpi, tykkään enemmän pystymallista.
Latauspiuha kaipaa omasta mielestäni edelleen hiomista, sillä kaikissa kolmessa rannekkeessa on täysin uniikki piuhansa eikä tämänkään piuha ole esimerkiksi micro-usb. Niitä latureita meiltä löytyy pilvin pimein kotoa ja toivoisin, että aktiivisuusrannekekin voisi hyödyntää samoja piuhoja. Muutoin onneksi lataaminen on nopeaa ja laitteen akku kestää helposti viikon.

Summa summarum, tämä uusin aktiivisuusranneke on kyllä mainio laite. Kunhan sykeseurantaa saataisiin vielä parannettua niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. Itse en ole koskaan omistanut muita kuin Garminin laitteita, joten kuulisin mielelläni teiltä muista aktiivisuusrannekkeista sekä tietysti Garminin laitteista.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives