Kevennyksen aika

Muistatteko, kun olin ennen kesää FitMamalla? No en minäkään muista! Siitä tuntuu olevan ikuisuus, joten nyt oli aika tarttua itseä taas niskasta kiinni. Omaan yleensä hyvän itsekurin, mutta raskauden jälkeen olen ollut melko (lue:todella) pahassa suklaakoukussa ja siihen on nyt tultava loppu. Hyvä puoli tässä on se, etten kaikesta huolimatta ole lihonut, mutta en myöskään laihtunut. Nyt kun täysimetys lähenee loppuaan. on tulevaan syytä jo valmistautua, koska kohta ei voi vain mättää menemään mitä haluaa.

Kaverini Emma aloitti maanantaina bikini challengen ja aloitin itse "tuki"BC:n. Noudatan edelleen kuitenkin FitMaman imettäjien ruokavaliota, sillä en halua että imetys kärsii vielä viimeisten viikkojen aikana. Ensi viikon perjantainahan meillä aloitetaan kiinteät kunnolla, joten imetykset alkavat vähentymään, NYYH! Se tuo väistämättä muutoksia omaan ruokavaliooni.
Tällä viikolla olen ollut erittäin aktiivinen, sillä maanantaina kävimme vaunuttelemassa 10 kilometriä, tiistaina kävimme salilla sekä kävelemässä, keskiviikkona myös pienellä kävelyllä sekä vielä tänään jälleen salilla sekä kävelyllä. Tietystikään loppuvilla legeraideilla ei ole ollut mitään vaikutusta kävelylenkkeihin... Saatamme tänään vielä suunnata ulos mikäli jotain mielenkiintoisia raideja ilmaantuu lähimaastoon. Kummitätini kummasteli kovasti että miksi oikein "tämän ikäinen" pelaa Pokemonia, mutta hei, tekisi hänellekin ihan hyvää kävellä mooooonia kilometrejä tämän pelin parissa. Ei ole turhaan se GO tämän pelin lopussa.
Ruokapuolella yhtäkään lipsahdusta ei ole tapahtunut, mutta tänään huomasin olevani sen verran huonovointinen, että oli pakko syödä hieman extraa. Toisaalta aamupalan ja lounaan väliin mahtui melkein kuusi tuntia sekä sali + kävelylenkki päälle, joten ei ihme. Yleensä tuossa ajassa olisin syönyt välissä vielä välipalankin.
Tavoitteena on kiinteytyä näinä viikkoina hieman edelleen imetyksen ehdoilla ja mitään painotavoitteita en todellakaan aio asettaa itselleni. Paino on tunnetusti huonoin mittari tällaisilla "kuureilla" ja etenkin BC:llä olen huomannut monen stressaavan vain ja ainoastaan siitä paljonko se paino oikein päivittäin laskee. Lisäksi jo valmiiksi hoikat ihmiset tavoittelevat älyttömiä pudotusmääriä ja lopputulos ei liene yllätys. Vaikka itselläni on edelleen raskauskiloja jäljellä, saa niitä ollakin. Vanhat housuni menevät jo päälle, mutta yllättäen paidat eivät oikein mahdu vielä rintamuksen kohdilta. Tämän on myös tarkoitus olla pysyvä muutos, joten en ole palaamassa enää vanhoihin tapoihini, joskaan ihan näin tiukalla linjalla en kuitenkaan aio loppuelämääni olla.
 1. Heippa, oli ihan pakko tulla korjaamaan, että täysimetyksestä voidaan puhua vain jos vauva on 6kk täysimetetty. Eikös teillä maisteltu ruokia 4kk eteenpäin? :)

  Tsemppiä kiinteytykseen ja uusiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meidän vauvasta olisi muutenkaan tullut virallisesti täysimetettyä vaikka ei olisi maisteltukaan kiinteitä neuvolan suosituksesta, kun alussa maitoa ei tullut ja jouduttiin antamaan korviketta. Mulle on tärkeintä, että lapsi on kasvanut viimeiset kuukaudet rintamaidolla ja se on nyt mulle täysimetystä.

   Poista
  2. Joo tärkeintähän se siis on, että vauva kasvaa ja saa rakkautta. :) Ajattelin vaan tosta täysimetys termistä mainita. Hienoa, että imetys onnistui kuitenkin lopulta hyvin. 😊 Oliko teillä painon kanssa ongelmia kun 4kk aloititte jo maistelut?

   Poista
  3. Ei ollu painon kanssa ongelmia vaan neuvolassa suositellaan ainakin täällä Helsingissä nykyään kiinteiden maistelua jo 4kk-> allergioiden välttämiseksi :) Meillä ei kyllä ole kummallakaan vanhemmalla mitään, joten ihan yleinen käytäntö siis!

   Poista
 2. Aa okei ompa harmi, että suositellaan noin kun kerta ongelmia ei ollut painon suhteen ja olitte saaneet imetyksen toimimaan. THL suosittelee 6kk täysimetystä ja maiatelut aikasintaan 4kk->. Mutta ihanaa, että kasvanut hyvin ja nyt pääsette kiinteitä kunnolla aloittamaan. Toivottavasti kokeilette sormiruokailua myös. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se myös meidän omaa valintaa antaa makuja jo 4kk ja pääasiassa ollaan annettu makuja sellasen imutötterön kautta :) Sormiruokailukokeilut alotettiin viime kuussa!

   Poista
 3. Ihanaa, että oot tukibc:llä 😘 Ja mahtavaa, että homma on edenny noin hyvin! Mie en ymmärrä imettämisestä mitään, mutta mie käsitin tuon termin ainakin nimenomaiseksi imettämiseksi, en äidinmaidonkorvikkeeksi - ja miista on hyvä, että maistellaan ja sormiruokaillaan ajoissa just allergioiden välttämiseksi ja muutenkin, et oppii omatoimiseks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai mä oon! ♥ Ihan iteki yllätyin et on alku menny näin hyvin niin liekä iskee totaalistoppi jossain vaiheessa :D Nyt viikonloppuna taidan ottaa vähän iisimmin, kun onhan tässä tullu liikuttua.

   Toi täysimetys-termi on joo vaikee, kun mäki tiedän ton virallisen merkityksen, mut sit mun mielestä täysimetys tarkottaa myös just sitä, että vauva elää rintamaidolla vaikka oiskin joskus saanu muutakin :D Eve on ainakin kovasti tykänny kaikista mauista, joita on saanu ja kyllä me ainakin nyt maistatetaan kaikkea ettei tulis allergioita. Niin vähän on noita määrällisesti syöty, ettei niistä kyllä ravinnoksi ole :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives