Eveliinan 5kk neuvola

Meidän pieni vauva täytti tällä viikolla 5kk, joka tarkoitti myös tietysti uutta käyntiä neuvolassa. Vuorossa oli tutun pituuden sekä painon mittaamisen lisäksi myös rokotukset, joita tuli tälläkin kertaa jälleen iso läjä. Kun näkee omaa lastaan pistettävän neulalla ja seuraa siitä johtuvaa itkua, se saa itse äidinkin itkemään ja tällä(kin) kertaa itkin melkein enemmän kuin Eve. Onneksi meidän tyttö on nopeasti rauhoittuvaa sorttia eikä itku kestänyt pariakymmentä sekuntia pidempäään. Urhea neiti siis!

Pituutta oli tullut 3cm lisää viimeisen kuukauden aikana ja Eveliinalla onkin nyt mittaa 67 senttiä! Itse olin 5 kuukauden iässä 64 cm pitkä, joten tyttäreni on siis pidempi kuin minä tuolloin. Painoa Evellä oli 7170 grammaa, joten hienosti painokin oli noussut miltei kilolla. Imetys sujuu onneksi nyt hienosti ja Eve onkin saanut kasvaa viimeiset kuukaudet nyt pelkällä rintamaidolla. Onneksi imetys onnistui lopulta, vaikka alku olikin todella vaikea ja olin jo luovuttaa kesken.
Isomummilla kylässä / Even oma Assembly Baby Crew-body
Eve on alkanut maistelemaan jo kiinteitä, sillä uuden suosituksen mukaan kiinteiden maistelu olisi hyvä aloittaa 4 kuukauden iässä. Meillä onkin nyt maisteltu ahkerasti mm. mangoa, persikkaa, päärynää, porkkanaa, palsternakkaa sekä erilaisia sekoituksia näistä. Tässä kuussa meitä neuvottiin myös aloittamaan sormiruokailu, joten kävimme ostamassa Evelle pussin maissinaksuja. Ensi kuussa kiinteät aloitetaankin sitten kunnolla ja pääsemme syömään yhdessä aamuisin puuroa.

Olemme antaneet makuina myös erilaisia hedelmiä paloina, mm. melonia, mansikkaa sekä banaania. Äitini oli hankkinut Evelle "makuimun" (en tiedä tämän oikeaa nimeä), mutta tähän tötteröön kuitenkin laitetaan vaikkapa mansikkaa sisälle ja lapsi saa imeä mansikasta makua verkon lävitse. Tämä on ollut ainakin suuri hitti meillä!
Eve ja Eevee / Suurin osa touhuista tapahtuu nykyään mahallaan
Yksikään maku ei ole vielä aiheuttanut ällötystä Evessä, kuten peruna aiheutti pikkusiskossani aikoinaan. Saran ilme oli sellainen, kuin äitimme olisi hänelle myrkkyä syöttänyt. Eve on selkeästi tullut äitiinsä, kun ruoka maistuu. Tosin onneksi ennakkoluuloisuus ei ole vielä tullut opituksi. Enhän minäkään syönyt aikaisemmin esim. sushia, sillä olin sitä joskus ajat sitten maistanut ja se oli silloin pahaa. Onneksi Sami opetti minut syömään sushia ja nykyään söisin sitä vaikka päivittäin. Täytyy muistaa jatkossa myös kehua kaikkia ruokia hyviksi ja osata piilottaa omat ennakkoluulonsa pieneltä.
  1. Ihan hyvä, että lapset oppii jo pienenä syömään erilaisia ruokia! Meillä kyllä on aina tarjottu kaikkea eikä ole marmatettu mistään ruuasta, että olisi pahaa, mutta mie olen silti yksi nirsoimpia ihmisiä :D Mistä lie olen oppinut! Joka tapauksessa näin aikuisena olen oppinut syömään myös niitä ruokia, joista en tykkää - ajatuksella, että sehän on vain ruokaa!

    VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives