Ison tytön 6kk-neuvola - Mihin se pieni vauva katosi?

Siis voi apua, meidänkin neiti on jo puolivuotias! Juurihan sain ilon vasta julkistaa raskausuutisen, juurihan Tyyppi syntyi ja nimiäisiäkin vietettiin ihan vasta. Nyt Eveliina kuitenkin melkein jo ryömii ja se pieni, avuton vauva on muisto vain. Minulla on iltaisin tapana katsoa Even vauvakuvia samalla, kun laitan häntä nukkumaan ja kyllä, on siitä vaan pitkä aika.
Kuuden kuukauden maaginen ikä tuli täyteen viime viikon perjantaina ja neuvolassa kävimme eilen maanantaina. Mittaa tytöllä oli 69,5cm ja painoa 7730 grammaa. Pituutta oli jälleen tullut miltei 3cm lisää viime kuuhun verrattuna ja syntymään verrattuna ei olla enää kaukana 20 sentin pituuskasvusta. Paino oli noussut nyt hieman hitaammin kuin aiemmin, joka on kuulemma aivan normaalia. Hoikka ja pitkä tyttö meillä!

Kiinteiden syömistä on alettu harjoittelemaan nyt oikein urakalla ja joku on tainnut periä äidin ruokahalun. Suu aukeaa nätisti kun lusikan tuo lähelle ja huuto alkaa jos purkin meinaisi viedä pois liian aikaisin. Päivärytmit menee meillä hieman uusiksi uusien syömisrutiinien vuoksi, mutta eiköhän me pian totuta tähänkin. Paratiisihotellia katsotaan nykyään olkkarissa makkarin sijaan, jotta Evekin saa aamupuuronsa oikeasti aamulla.

Neuvolassa todettiin myös motorisen kehityksen olevan ikäisen tasolla ja muutoinkin kaikki oli juuri niin kuin pitääkin olla. Neidin liikkeistä päätellen ryömimiseen tai jopa konttaamiseen ei mene enää kauaa. Sitten saakin vanhemmat olla valppaina ihan eri tavalla!

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives