Habitare 2017

Vuoden 2017 Habitare on jälleen takana ja tänä vuonna viihdyttiinkin messuilla useampana päivänä. Viime vuonna messut olivat liian designia omaan mieleen ja messuilta teki mieli poistua melkolailla heti. Nyt kuitenkin tulin mielellään uudestaan ja jokaisella kerralla löysin vielä jotain uuttakin messuilta.
Tänä vuonna kiinnitin messuilla luonnollisesti enemmän huomiota rakentamisen puolelle, vaikka kovinkaan paljoa emme voi omaan valmistuvaan taloomme vaikuttaa. Oli silti mielenkiintoista tutkia erilaisia vaihtoehtoja ja koitin kovasti löytää meille sälekaihdinfirmaa, mutta sellainen jäi bongaamatta. Sisustuksen puolella meillä on melko selvät sävelet, joten sillä osaa tyydyin lähinnä katselemaan. Paljon somessa hehkutettu Anno ei saa täältä kyllä kiitosta, sillä omasta mielestäni mallisto ei tarjonnut kyllä yhtään mitään erikoista. Tosin kovin erikoisen sisustuksen perään en ole muutenkaan, mutta mallisto oli melko blah.
Messuilta tuli bongattua myös Laurin taloista tuttu Alvardag ja ohjelmaa katsoneena huomasin kyllä tiettyjä tuttuja yksityiskohtia. Tykkäsin kovasti "säleseinästä" Laurin taloissa ja eräässä pöydässä oli selkeästi samaa elementtiä. Tämän tyylistä sisustusta voisin kuvitella myös meidänkin kotiin.
Messuilta olisin toivonut ehdottomasti enemmän lastenhuoneeseen vinkkejä, mutta onneksi messuilta löytyi yksi uusi tuttavuus - nimittäin Ek for kids! Olen melko varma, että tämän firman tuotteita tulee löytymään meidän tyttösen huoneesta ensi vuonna, sillä meillä on jo valmiiksi hankittuna muitakin vaaleanpunaisia pilvituotteita. Heidän uniaitta-sänkynsä olisi aivan ihana, mutta se saa odottaa ainakin pari vuotta vielä Even kasvamista. 
Etenkin pilvinaulakko- sekä valaisin saattavat löytyä joulupukin listasta ja kummitätini ottikin oma-aloitteisesti firman yhteystiedot ylös. Tiipiin olin suunnitellut tekeväni itse Even huoneeseen, sillä ennen kuin Eve kasvaa liian isoksi, tiipiistä saisi ihanan leikkipaikan hänen suuren ikkunansa eteen uuteen huoneeseen. Tarkoitus on tehdä vaaleanpunainen tiipii sifongista sekä pitsistä, jotta luonnonvalo pääsee leikkipaikkaan sisään.

Decor-puoli oli vakiintuneelle messukävijälle pettymys. Jotenkin tuntui siltä, kuin olisi kokenut viime vuoden messut uudestaan. Jokaiselta pisteeltä tuntui löytyvän samoja juttuja, joten uudistumista eri messujen välillä kaipaisin kyllä. Esimerkiksi tässä puodissa oli esillä sama kuusi, samat kukat ja samat pienet lahjapaketit. Kyllä jouluhullu muistaa nähdyt koristeet ja viime vuoden kuviin näitä voi verrata täällä.
Viimeinen kiva juttu messuilta ei liitykään sitten sisustukseen, mutta ansaitsee erityismaininnan. Bongasimme eräältä pisteeltä tällaiset "posture"-ryhtiliivit, jotka muuten olivat oikeasti älyttömän hyvän tuntuiset päällä! Kyseessä on eräänlaiset ryhtihenkselit ja itselläni ainakin vetivät kivasti hartioita taakse. Imetys kun vetää hartiat kireäksi ja liian eteen itselle, niin voisin jopa harkita tällaisen hankkimista.

Kaiken kaikkiaan messut olivat tänä vuonna ihan onnistuneet, ja jos sama messulogiikka toistuu niin ensi vuonna saakin sitten taivastella taas hieman huonompia messuja. Positiivisina juttuina messuilta jäivät mieleen tosiaan Ek for Kids sekä ryhtiliivit. Ei niin hyvinä juttuina jäivät mieleen decor-puolen suppeus ja uudistumattomuus sekä Ikean osasto, joka oli kaikesta hehkutuksesta huolimatta aika köykäinen.

Mitä te tykkäsitte messuista? :)

Designed by FlexyCreatives