Terveellinen väli/iltapalavinkki - Rieska

Kaupallinen yhteistyö: Kurkelan rieskaleipomo

Aloitin elämäntapamuutoksen noin puoli vuotta sitten ja tarkoituksena oli opetella syömään jälleen terveellisesti ja ravitsevasti mättämisen sijaan. Jatkoin elämäntapamuutostani hyväksi havaitulla keinolla eli FitFarmin Bikini Challenge valmennuksella. Valmennuksen tavoitteena on ennen kaikkea syödä puhtaasti ja ravitsevasti. Omalla kohdallani valitsin dieettiruokavalion, sillä haluan pudottaa myös painoa sekä kiinteytyä samalla. Kehoni rasvaprosentti on silmämääräisestikin ollut liian korkea huhtikuussa, mutta nyt pikku hiljaa tilanne alkaa jälleen näyttää paremmalta.

Suurin tavoitteeni on päästä eroon painon jojoilusta, jota olen etenkin nyt ennen ja jälkeen raskauden harjoittanut melko tehokkaasti. Paino hiipii huomaamatta todella helposti takaisin mikäli luistan treeneistä ja ruokavaliosta. 
Moni on ihmetellyt ruokavaliotani kummallisen runsaaksi dieettiruokavalioksi, sillä monen käsitys dieetistä tuntuu olevan se, että dieetillä ei syödä mitään tai jos syödään, ruoka on pelkkää salaattia. Toki noinkin voi siis dieetata, mutta itselläni kuuluu ruokavalioon myös monen pelkäämä hiilihydraatti. Päädyin jopa nostamaan hiilarimääriäni tässä dieetillä ja se voi vauhdittaa tuloksiani, vaikka moni voisikin kuvitella päinvastaista. Koska syön myös niitä pelättyjä hiilareita, saan syödä myös leipää. Etenkin kaurapohjaiset leivät ovat suurta herkkuani ja onneksi ne ovat sallittuja BC:llä.

Kurkelan rieskaleipomo on oululainen yritys, joka valmistaa nimensä mukaisesti erilaisia rieskoja. Rieska kuului omassa lapsuudessani säännöllisesti osaksi arkea, sillä etenkin koulussa rieskaa oli tarjolla usein. Rieska onkin erinomainen väli- ja iltapala nykyään omalle lapselleni, jonka olen nähnyt myös syövän rieskaa usein päiväkodissa.

"Kurkelan rieskaleipomon juuret ovat Pudasjärvellä, pienessä Kurkelan tilan kotileipomossa, joka aloitti toimintansa vuonna 2002. Kurkelan tilan kaurarieskasten suosio oli pian niin suuri, että tuotantoa piti laajentaa vastaamaan kysyntää. Vuonna 2009 alkoi yhteistyö Huovisen leipomon kanssa, ja kaksi vuotta myöhemmin syntyi Ouluun nykyinen Kurkelan Rieskaleipomo Oy."


Lempeä kaura sopii useimman vatsalle. Kaurakuidun on todettu tasapainottavan niin verensokerin vaihteluja, kolesteroliaineenvaihduntaa kuin vatsan happoisuuttakin.
Suosittujen Kurkelan tilan kaurarieskasten salaisuus piilee valmistusprosessissa, joka kestää kolme päivää. Ne myös säilyvät perinteisiä rieskoja pidempään pehmeinä ja makoisina.

Me teimme kaurarieskasta iltapalaksi rieskarullia lime-graavilohitäytteellä sekä myöhemmin samalla yhdistelmällä myös perinteisiä leipiä. Pienten sormien oli helpompi syödä näitä rullina etenkin, kun taaperolla on tapana syödä leivät ensin keskeltä. Tällä kertaa jätän teidät ilman reseptiä, mutta lupaan jakaa ohjeen myöhemmin! 


Millainen suhde teillä on leipään? Syöttekö vai välttelettekö sitä?
 1. Tottunut leivänmutustaja täällä :D Joskus aamupalaksi voi maistua, esim viikonloppuisin, rahkakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipä on kyllä niin hyvää <3 En aina jaksa vetää pelkkää kaurapuuroa, vaikka se paras vaihtoehto ehkä olisikin. Etenkin töihin leipäaamiainen on pakko ottaa.

   Poista
 2. Täällä kans yks leivän puputtaja. Vähän turhan usein tulee syötyä leipää eli jokaisella aterialla :( Eipä sillä, että siinä olisi muuta huonoa kuin ylimääräiset kalorit :S

  VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives