Terveellisiä rieskaherkkuja - graavilohirieskat ja rullat

Kaupallinen yhteistyö: Kurkelan rieskaleipomo

Kirjoittelin teille viime viikolla Kurkelan leipomon rieskoista osana terveellistä arkea ja lupasin jakaa teille reseptin myös herkkullisiin graavilohirieskoihin ja rulliin. Rieska on perinteinen suomalainen ruoka, joka taipuu keittiössä yllättävän moneen. Rieska käy arkisempiin ruokiin, kuten tavallisiin voileipiin tai sitten hieman juhlavampiin, jollaisia koitin näistä rieskarullistakin tehdä. 
Graavilohirieskojen valmistaminen ei ole mitään rakettitiedettä ja itsekin loihdin tämän reseptin päästäni. En ole kovinkaan kummoinen kokki, mutta luotin vahvasti siihen, että hyvä + hyvä = hyvä ja tässä tapauksessa se toimi loistavasti. Graavilohirieskojen tekemiseen tarvitset rieskaa, graavilohta, maustamatonta tuorejuustoa, punasipulia sekä limeä.

Herkulliset graavilohirieskat:

- Levitä tuorejuustoa rieskalle
- Pilko graavilohi ja punasipuli pieniksi paloiksi
- Levitä pilkottu punasipuli ja graavilohi rieskalle
- Purista hieman limeä päälle
- Rullaa rieskat
- Leikkaa varoen sopiviksi paloiksi
- Halutessasi voit jättää rullaamisen väliin ja tehdä rieskoista leipäsiä


Sen vaikeampi oma reseptini ei ollut ja sen toteuttaminen on melko idioottivarmaa :) Resepti ei myöskään vaadi kypsentämistä ja rieskat ovat nopeasti valmiina. Suosittelen graavilohen pilkkomista, jotta leivät on helpompi syödä eivätkä täytteet leviä syödessä pitkin poikin. 

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives