Hotelliarvostelu: Sunwing Arguineguín seafront

Ensimmäinen matkapostaus olisi täällä! Halusin aloittaa sen hotelliarvostelulla, koska se oli kuitenkin kaikista isoin tekijä hinnan lisäksi, jota arvioimme matkaa varatessamme. Olimme viime vuonna "tavallisessa" hotellihuoneessa Las Palmasissa eikä silloinen hotellimme ollut se lapsiystävällisin, joten tänä vuonna halusin hypätä aivan toiseen ääripäähän. Kriteereinä meillä oli hotellia valitessamme seuraavat asiat:

- Huoneistot
- Liikkumisen helppous
- Sijainti
- Uima-altaat lapsille
- Aktiviteetit
- Ravintolat ja palvelut
- Rauhallisuus

Matkustimme tälläkin kertaa Tjäreborgin pakettimatkalla ja kohteeksi valitsimme jälleen tutuksi havaitun Gran Canarian. Tänä vuonna suuntasimme saaren eteläiseen osaan, sillä toivoimme aurinkovarmaa kohdetta. Kohteena Arguineguín on pieni, mutta idyllinen kalastajakylä. Mitään suurempaa täältä ei löydy, joten siksi myös nojauduimme paljon oman hotellimme hyviin palveluihin. 
Sunwing-hotellit ovat Tjäreborgin perheille brändättyjä hotelleja, joissa on oikeasti huomioitu kaikki pienen lapsen kanssa matkustavan kannalta. Joka paikkaan pääsee vaunuilla, lapset otetaan huomioon erilaisin aktiviteetein sekä huoneista löytyy taaperolle sopivat apuvälineet.

Huoneistot

Huoneita löytyy Sunwingistä niin isoja kuin pieniäkin. Oma huoneemme oli Small family-huone, joka on sopiva juurikin pienelle perheelle. Huoneeseen kuului erillinen suihku/wc-tila, keittokomero sekä makuutila. Erillistä olohuonetta meillä ei ollut, mutta emme sellaista parvekkeen lisäksi kaivanneetkaan. Meidän huoneemme oli erittäin siisti, sänky mukava nukkua ja prinsessalla oli oma matkasänkynsä, jossa hän onneksi suostui myös nukkumaan. Erityisenä plussana huoneessa oli paljon naulakoita, joihin saimme kaikki omat tavaramme ripustettua. 

Liikkumisen helppous

Hotellissa oli todella helppo liikkua paikasta toiseen, sillä joka paikkaan vie ramppi. Ainoa paikka johon vaunuilla ei ollut pääsyä, oli kuntosali minne ei tietenkään vaunuilla tarvitsekaan olla pääsyä ikärajan vuoksi. Hissejä oli hotellissa vain 4, joka aiheutti ajoittain pientä ruuhkaa esimerkiksi iltadiscojen vuoksi, mutta muutoin kulkeminen oli nopeaa, helppoa ja vaivatonta. 

Sijainti

Sunwing Arguineguín Seafront sijaitsee aivan merenrannalla ja käytännössä kaikista huoneista on ainakin jonkinasteinen merinäköala. Tämän postauksen ensimmäinen kuva on otettu meidän parvekkeeltamme hotellin 3. kerroksesta, jossa huoneemme sijaitsi. Saimme siis ihailla joka aamu ensimmäisenä Atlantin valtamerta. Arguineguín on muun saaren eteläpään kanssa vastaavamaastoista eli täälläkin on paljon mäkiä ja meidänkin hotelliltamme suunta oli pääosin ylös. Läheinen rantabulevardi oli hiekkapohjainen, jota pitkin ei ollut kaikista helpoin kävellä läheiseen noin 500 metrin päässä sijaitsevaan keskustaan. Sunwing sijaitsee Arguineguínin kylän laidalla, joskaan koko kylä ei tosiaan ole mikään iso ja kylän kävelee helposti päästä päähän. Bussipysäkki sijaitsee kuitenkin aivan hotellin kohdalla ja keskustaankaan ei ole pitkä matka. Lisäksi lenkkeillen pääsee hyvin seuraavaan pieneen kylään Anfi del Mariin, joka sijaitsee nojn 2,5 kilometrin päässä. 

Uima-altaat

Hotellissa on erillinen uima-allas vauvoille ja taaperoille, joka on syvyydeltään 40 cm ja allas on lisäksi katettu pienellä aurinkosuojalla. Hieman isommille lapsille on 80 cm syvyinen isompi allas, jonka ääreltä löytyy vauva-altaan tavoin aurinkotuoleja vahtijoille. Lisäksi aikuisille on tarjolla erillinen iso ja syvä allas, joka on erotettu lasten altaista kaiteella ja hieman erillisellä sijainnilla vahinkojen välttämiseksi. Kaikki altaat ovat lämmitettyjä ja parhaimmillaan altaasta mitattiin jo yli 31 asteen lämpötiloja. Näissä siis kelpasi polskia! Altaissa riitti tilaa hyvin kaikille ja allasalueella järjestettiin lapsille säännöllisesti ohjelmaa. Meidänkin neiti pääsi nauttimaan allaskävelystä Lollon ja Bernien seurassa (Tjäreborgin maskotit), minidiscosta sekä vesijumpasta. Tällä reissulla neiti myös luopui oma-aloitteisesti uimalautasta ja siirtyi käyttämään käsikellukkeita isojen tyttöjen tapaan <3 Uima-altaassa vietimmekin helposti monta tuntia päivässä.

Aktiviteetit

Allasdiscojen lisäksi myös illalla perheen pienimmille järjestettiin oma minidisco klo 19 aikaan. Lisäksi päivän aikana oli tarjolla tapaamisia maskottien Lollon ja Bernien kanssa, lapsilla oli mahdollisuus leikkiä jättimäisellä hiekkalaatikolla sekä Minilandissa, joka on erillinen leikkihuone sisällä hieman viilennetyssä tilassa. Lisäksi 3-7-vuotiailla lapsilla olisi ollut mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ilman omia vanhempia. 

Suurin osa aktiviteeteista järjestettiin ruotsiksi/norjaksi, mutta paikalla oli ajoittain myös yksi suomea puhuva työntekijä. Meidän neiti ei vielä ruotsia ymmärrä, mutta täytynee hieman tutustuttaa häntä toiseen kotimaiseen kieleen. Kaikenkaikkiaan olin erittäin tyytyväinen hotellimme viihdetarjontaan juurikin taaperon näkökulmasta ja hänestäkin näki, että hän viihtyi selkeästi. Minidisco ja erityisesti Frozen-tanssi oli hänelle mieluinen kokemus!

Ravintolat ja palvelut

Sunwingistä löytyy kaksi omaa ravintolaa ja hotellissa on mahdollista ottaa myös All inclusive. Itse emme ottaneet tätä, sillä koimme sen liian kalliiksi vaihtoehdoksi vaikka helppohan se olisi ollut. Omassa huoneessamme oli kuitenkin pieni keittiö, mikro, induktioliesi sekä jääkaappi, joten meillä oli mahdollisuus kokkailla myös omassa huoneessamme. Kokkasimme varsinaista ruokaa tosin vain kaksi kertaa kahden viikon aikana, mutta aamupalan söime joka aamu omalla parvekkeellamme. Hotellissa oli myös erittäin hyvin toimiva Take away-palvelu, jota hyödynsimmekin monena iltana ja haimme pizzat omaan huoneeseemme syötäväksi. Viimeisenä iltana söimme pitkän kaavan mukaan ravintolassa ja ravintolassa syödessä alle 12-vuotias lapsi syö lastenlistalta ilmaiseksi.

Hotellista löytyi ravintoloiden lisäksi myös kuntosali sekä spa. Kuntosalilla tuli käytyä muutaman kerran ja sali olikin oikein kelvollinen. Etenkin juoksumatolta avautuivat kauniit maisemat Atlantille ja kyllä siinä kelpasi lämmitellä treeniä varten. 

Hintaan kuuluvana palveluna Sunwing-hotelleissa on lisäksi Easy travel mikä tarkoittaa sitä, että lentoliput löytyvät lähtöaamuna erilliseltä tiskiltä hotellin aulasta ja matkatavarat on mahdollista jättää jo etukäteen hotellin lähtöselvitykseen, josta ne huolehditaan lentokoneeseen. Saimme siis matkata kentällä rauhassa ilman kantamuksia ja pääsimme myös jonottamatta turvatarkastukseen. Erittäin hyvä palvelu ja helpotti matkastressiä huomattavasti!

Rauhallisuus

Hotellimme oli todella rauhallinen ja lapsivieraista johtuen hotellissa oli jo liki täysin hiljaista klo 22 aikaan. Esityksistä johtuva musiikki kantautuu toki hotellin toisella puolella oleviin huoneisiin sekä läheiseltä autotieltä saattoi kuulla ääniä jos oikein yritti. Minkäänlaisia häiriöitä emme käytävällä juoksevien lasten lisäksi kohdanneet.


Kokonaisarvosana: 🌟🌟🌟🌟🌟

Kokonaisarvonsanaksi hotellille on kyllä pakko antaa täydet 5 tähteä, sillä hotellin puitteista lomamme onnistuminen ei ainakaan jäänyt kiinni. Tänne tulen varmasti myös uudelleen! Ainoa miinus oli hotellin korkea hintataso, joka näkyi etenkin minimarketissa. Kaikki minimarketin tuotteet olivat suorastaan ryöstöhinnoissa, mutta onneksi lähellä oli Spar aivan kävelymatkan päässä, jossa hintataso olikin sitten Suomen hintoja hieman alhaisempi. Jos siis mietit perhelomaa Kanarialle pienen lapsen kanssa, harkitse ehdottomasti tätä! Kun lapsi viihtyy, viihtyy taatusti vanhempikin <3 
 1. Ihania kuvia ja ihanan kuuloinen hotelli, lapsen kanssa matkustavalle tuo lapsiystävällisyys on varmasti se ykkösasia. Kuullostaapa myös ihanalta ottaa pizzat omalle huoneelle ja että aamiainen siinä aina. Tällasta luksusta kaipaisi itse kukin lomaltaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se on ykkösasia. Vähänkö olisi nihkeää olla hotellissa missä ei olisi lapsiystävällistä :D Ei varmasti olisi kenellekään kivaa silloin. Tää hotelli oli kyllä ehdottomasti oikea valinta <3

   Poista
 2. Olipa kivan kuuloinen hotelli ja kaikki teidän perheen vaatimuksetkin täytti. Uima-allas lapsille on aina kiva lisä!
  Mukavaa tiistai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Venähti hieman vastaaminen, joten kivaa sunnuntaita sinulle <3

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä aivan ihanalta hotellilta! Ja toi lämmitetty uima-allas on kyllä ihan ehdoton. Meillä ei vuosi sitten Lanzarotella ollut jostain syystä kahdesta isosta altaasta kumpikaan lämmitetty, vaikka toisen olisi pitänyt olla. No eipä siellä kovin moni sitten uinutkaan.. Olisi totta kai pitänyt siinä kohtaa kysyä, että mikä on homman nimi, mutta ei me miehen kanssa sitten "kehdattu", mikä näin jälkikäteen kuulostaa typerältä :D Mutta muuten hotellissa oli kyllä puitteet kunnossa!

  Täytyy pitää tämä hotelli mielessä, jos joskus lähdemme Gran Canarialle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viime talvena Las Palmasissa "lämmitetty" allas eli asteet huiteli 24 pinnassa. EI muuten uitu kovinkaan montaa minuuttia viikon aikana :D Ehdottomasti olisi teidänkin pitänyt huomauttaa asiasta! Jos lähtee noinkin kauas nauttimaan olostaan niin kyllä silloin asioiden pitää toimia sillain kuin niiden pitäisi.

   Poista
 4. Kivaa kuulla että tykkäsitte, me mennään ekaa kertaa nyt keväällä näihin Tjären perhe hotelleihin ja lapset olivat ihan onnettomina ettei Bamsea. :D Josko ne viihtyy kuitenkin. <3 Ja hei, miksen löydä sua Instasta, yritin käydä tutkimassa näitä Tjäre-juttuja ilman tulosta...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tämä Tjären perhehotelli oli ihan erinomainen ja meidän neiti rakasti Lolloa ja Bernieta ihan yli kaiken :D Paljon parempi kombo kuin Bamse ;) Ihan varmasti viihdytte koko perhe <3 Mihin te suuntaatte tällä kertaa?

   Poista

Designed by FlexyCreatives