Blogi VIHDOIN omalla domainilla eli webhotellissa

Kaupallinen yhteistyö: Zoner Oy

Kuinka moni teistä muistaa kauanko olen kirjoittanut blogia? Jos vaklaat tämän blogin historiaa niin sanoisit varmaankin 5 vuotta. Aloitin kuitenkin ensimmäisen blogini jo vuonna 2011 eli ensi vuonna tulee maaginen kymppi täyteen. Perustin ensimmäisen blogini Bloggerin ilmaiselle alustalle ja siellä blogini keikkuu nykyäänkin. Riesanani on ollut siitä asti välinimike blogspot, mutta oman domainin avulla pääsin siitä vihdoin eroon. Blogini kävi välissä myös Nouwissa ja oman domainin hankkiminen on ollut to do-listallani ihan hävyttömän kauan. Nyt se on kuitenkin tehty, kiitos Zonerille yhteistyötarjouksesta! Tähän tartuin mielelläni ja sain vihdoin blogini hieman ammattimaisemmalle tasolle. 

Blogin siirtäminen omalle domainille oli todella helppo ja ennenkaikkea nopea homma. Zonerin antamat ohjeet olivat selkeät ja vaikka omaankin IT-taustaa, kenen tahansa on helppo noudattaa ohjeita. Omalle domainille siirtyminen ei sinänsä näy teille lukijoille juuri muutoin, kuin että blogini löytyy nykyään helpommasta osoitteesta eli lyhyen ytimekkäästi funfitfash.fi. Vanhakin osoite toimisi, mutta uudelleenohjaus pitää huolen, että liikenne siirtyy tänne. Blogi näkyy myös hakukoneissa uudella osoitteellaan.

Oma domain ei maksa järin suuria summia vuodessa, joten itsenikin olisi ehdottomasti pitänyt tehdä siirto jo vuosia sitten. Zonerilla oma domain maksaa viideksi vuodeksi 60 euroa, joten jos summan jakaa kuukaudelle, hinnaksi ei jää kuin euro. Hullua olisi siis olla investoimatta. Vapaat webhotellit voit tarkistaa Zonerin domainhaun avulla

Designed by FlexyCreatives