Rukan parhaat ravintolat - Ravintola Zone, RUOK Burger ja Pizzeria Ruka

Matkailimme tänä vuonna kesälomalla kotimaassa ja roadtrippimme kohokohta oli ehdottomasti matkamme Rukalle. Viivyimme Rukalla neljä yötä ja nyt harmittaa ettemme olleet siellä pidempään. Suunnittelemme kuitenkin kovasti äitini kanssa jo reissua meille talveksi ja katselimmekin jo mökkejä sillä silmällä. Enää tarvitsee käytännössä saada vain mieheni suostumaan mukaan reissuun. Tarkemman matkakertomuksen löydät täältä mikäli haluat nähdä mm. upeita maisemia. Sitten parhaiden ravintoloiden kimppuun!

Ravintola Zone

Ravintola Zone sijaitsee aivan Rukan kylän keskustassa ja ravintola onkin öisin yksi Rukan menomestoista. Me osuimme Zoneen lounasaikaan, sillä vähemmän yllättäen olimme liikenteessä 3-vuotiaan kanssa ja kyllähän tuo yöelämä alkaa olla omalta osalta muutenkin nähty. Itse arvostan nykyisin enemmän hyviä ruoka- ja olutravintoloita yökerhojen sijaan. 
Zonessa söimme molemmat mieheni kanssa burgerin. Lounasaikaan burgerilounaan hinta oli todella kohtuullinen ja annoksemme maksoivatkin juomineen vain hitusen yli 10 euroa. Annoksista jäi ranskalaisia riittävästi myös nälkäiselle lapselle. Itse burgeri oli ihan ok makuinen, joskin toivoin burgeriin hitusen enemmän makua. Olimme juuri kokkailleet Gordon Ramsayn 10 minuutin hampurilaisia kotona ja nämä hävisivät niille hitusenn maussaan. Missään nimessä nämä eivät olleet huonoja - olisin vain toivonut näihin enemmän jotain. Omassa burgerissani oli kuitenkin sekä savujuustoa että pekonia, joten kaiken olisi pitänyt olla siltä osin kunnossa. Zonen terassi oli kuitenkin viihtyisä ja mukavan aurinkoinen, joten paikasta jäi hyvän ja nopean palvelun siivittämänä kuitenkin hyvä fiilis. Zone oli myös lounasaikaan erinomainen hinta/laatu-suhteeltaan.

RUOK Burger - ARE YOU OK?

RUOK Burger eli R U OK Burger löytyy myös Rukan kylän keskustasta aivan gondolihissien alkupään vierestä. Meidän isäntämme oli kova googlettelemaan Rukan ruokapaikkoja ja myös RUOK Burger oli yksi hänen löydöistään ja hyvä sellainen olikin. Osuimme ilmeisesti paikalle erittäin kiireiseen aikaan, sillä saimme odottaa ruokatilaustamme yli tunnin. Onneksi meidän kännyköissämme oli akkua ja prinsessa sai viihdykettä piirretyistä. 
Isäntä testasi myös RUOK Burgerissa hampparia ja itse kokeilin siipiä. Nyt kun katson tätä kuvaa dieetillä ollessani niin ai että kaipaan noita erinomaisia, omalla kastikkeella maustettuja siipiä, joissa on ripaus suolaa päällä. RUOK Burgerin siivet erosivat merkittävästi esimerkiksi SiipiWeikkojen siivistä, mutta muissa ravintoloissa tykkäänkin aivan toisenlaisista siivistä enkä kopioista.

RUOK Burger oli näistä kolmesta ravintolasta ehdottomasti mieluisin kokemus vaikkakin ruuan odotus oli pitkä. RUOK Burger ei ollut edullisimmasta päästä, mutta annokset olivat kuitenkin erittäin maukkaita sekä nälkä lähti taatusti. Suosittelen tätä ravintolaa kyllä erittäin mielelläni!

Pizzeria Ruka

Mikä olisikaan loma ilman pizzaa? Loman viimeisenä iltana kävimme testaamassa myös Rukan paikallisen pizzerian eli Pizzeria Rukan. Kyseinen ravintola sijaitsee hieman kauempana Rukan kylästä, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä. Myös Pizzeria Ruka tuntui olevan erittäin suosittu ja yllättävän kiireisen kesäkauden ansiosta ainekset olivatkin päässeet loppumaan eräänä aikaisempana päivänä vierailumme aikana. Melko poikkeuksellista!
Oma pizzasuosikkini sisältää yleensä mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua sekä rucolaa, joten kokeilin tietysti Pizzeria Rukassakin omaa suosikkiani. Oli muuten ehdottomasti yksi parhaista pizzoista mitä olen koskaan syönyt! Mieheni kokeili poropizzaa ja otimme lisäksi myös valkosipuli-pestopatonkia. Hyviä näistäkin kumpainenkin. Hintatasoltaan Pizzeria Ruka oli hieman kalliimpi, mutta kunnon pizzerian ruuasta maksoin tämänkin hinnan mielelläni. Jos satut olemaan Rukalla, Pizzeria Ruka kannattaa kyllä ehdottomasti testata myöskin. 

Onko joku näistä ravintoloista kenties tuttu sinulle?

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives