Asuntomessut 2020 Tuusulassa - parhaat palat

 Kävimme viime viikolla ystäväni kanssa tämän vuoden asuntomessuilla, jotka järjestettiin tänä vuonna Tuusulassa. Olimme ottaneet iltaliput ja varauduimme siihen, että 3,5 tunnissa osa kohteista saattaa jäädä kiertämättä. Messuilla oli otettu hyvin huomioon koronatilanne ja jokaiselle kävijälle jaettiin maskit sekä jokaisen kohteen ovella oli käsidesiä ja sisälle kohteisiin päästettiin vain tietty määrä ihmisiä. Kaikissa kohteissa oli myös jatkuvia muistutuksia turvaväleistä ja kaikkiin kohteisiin oli suunniteltu selkeä kulkureitti, joka myös auttoi siihen ettei kukaan "haahuillut" talossa toisten tielle.

Tämän vuoden messut painottuivat selkeästi omakotitaloasumiseen ja olisin ainakin itse kaivannut myös erilaisia rivi- sekä kerrostalokohteita. Myös tämän hetken kuumimmat sisustustrendit näkyivät kohteissa ja todella moni kohde olikin toisensa kopio. Olisin kaivannut siis kaikinpuolin lisää vaihtelua, vaikka moni kohteista olikin kauniisti toteutettu.

Ehkä suurin trendi kohteissa oli sadesuihkut ja yhdestä kohteesta löytyikin näin massiiviset sadesuihkut. Koko on kenties ainakin omaan makuuni liian suuri, vaikka sadesuihkut ihania ovatkin. Myös meidän kodistamme löytyy sadesuihku - kuten myös jokaisesta messukohteesta. Osassa kohteista oli myös vain yksi suihku, vaikka kylpyhuoneeseen olisi mahtunut toinenkin. Olen katsonut niin paljon Muutto vai remppa-ohjelmaa, joten olen tullut käytännöllisyyden osalta todella vaativaksi. Mielestäni on siis kummallista, että isossa talossa, jossa on iso kylpyhuone ja saunaosasto, suihkuja on vain yksi. 
"Pantryja"  eli suomalaisittain perinteisiä ruokakomeroita ei löytynyt kuin yhdestä kohteesta. Tämä on myös sellainen elementti, joka löytyy ilmeisesti jokaisesta pohjois-amerikkalaisesta kodista ja jos ei löydy, pulassa ollaan! Tykkäsin tästä tilankäyttöratkaisusta, sillä portaiden alle jäävä hukkatila oli onnistuttu käyttämään tehokkaasti. Osassa kohteista portaat veivät paljon aivan ylimääräistä tilaa ja näimme paljon toimimattomia ratkaisuja. 
Tämä yläaula oli yksi messukohteiden upeimmista, mutta se mitä noiden pariovien takana olikin, oli itselleni suuri pettymys. Omasta mielestäni tämä upea pariovikokonaisuus suorastaan huutaa "master bedroomia", mutta ovien takaa paljastuikin pieni työhuonetta muistuttava koppi, joka ei jatkunutkaan enää tuossa seinän vasemmalla puolella. 
Yksi toistuva trendi asunnoissa oli sängyn päädyn takaa löytyvä vaatehuone, joita löytyi useammastakin kohteesta. Itse en oikein lämpene tälle trendille, sillä moni vaatehuone oli lopulta kapea ja epäkäytännöllinen. En myöskään tykkää huoneen tällaisesta jaottelusta ja makuuhuoneet tuntuivat melko pieniltä vaatehuoneiden kanssa. 
Saunoissa selkeä trendi olivat upotetut kiukaat sekä lasiset seinät. Tästä trendistä tykkään kovasti ja mielestäni tämä uusi tapa tehdä saunoja on mieluisampi kuin perinteinen tapa. Uusi sauna on usein pienempi kuin vanhan mallinen, mutta silti sisältä tilan suhteen tehokkaampi. 
Monissa keittiöissä näkyi erilaisia saarekkeita sekä kiinnitimme huomiota siihen, että keittiöissä ei ollut myöskään laskutilaa. Messukohteissa ei tietenkään ollut esillä kodinkoneita, mutta eipä niitä kyllä mihinkään olisi mahtunutkaan tai jos mahtuu, sitten et mahdu kokkaamaan keittiössä. Jos siis haluat omistaa sekä leivänpaahtimen ja kahvinkeittimen, varaudu säilyttämään niitä jatkuvasti kaapissa. 
Asuntomessut olivat kuitenkin puutteistaan huolimatta onnistuneet ja tykkäsin katsella messukohteita. Opin myös paljon omasta sisustusmaustani sekä myös sen, että unelmakotini ei tarvitsisi olla 100-120 neliötä suurempi. Oma suosikkini kohteista oli kohde numero 18 eli Villa Lehtelä, joka oli yksitasoinen valkoinen omakotitalo. Talossa oli 5 huonetta ja keittiö sekä neliöitä oli muistaakseni juuri noin 120, ehkä hitusen alle. Pihalta löytyi myös uima-allas. 

Mikä oli teidän suosikkikohteenne messuilla?

  1. Villa Lehtelä täälläkin ehdoton suosikki! Messut oli kivat mutta sisustustrendistä joka nyt in en tykkää yhtään.

    VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives