30 day Split challenge

Tankoiluharrastukseeni liittyen meillä on EF-Sportissa käynnissä 30 päivän spagaattihaaste, johon osallistuu n. 10 innokasta tankoilijaa. Itse päätin myöskin liittyä tähän haasteeseen, sillä notkeus tulisi tarpeeseen. Monet liikkeet kun kärsivät jäykistä jaloista ja sulava jalkaliikehän on aina paremman näköistä tangolla pyöriessä. 

Saamme ohjeet spagaattien harjoittamiseen joka päivä opettajaltamme Editalta videon muodossa ja olen niitä kyllä toistaiseksi melko laiskasti noudattanut. Mm. Oulun reissu verotti aika ankarasti spagaatin treenaamista, mutta onneksi tässä on vielä loppukuu aikaa skarpata. Ja eihän tässä kovin huonosti mene itse spagaattienkaan osalta... 

20150310_133744


Sivuspagaatti menee minulta melkein maahan asti hyvinkin yllättäen. Tätä en ole harjoitellut sitten juuri yhtään viimeisen vuoden aikana, joten melko hyvä suoritus siihen nähden. Tosin niistä ajoista ollaan kaukana kun muksuna pystyin makaamaan x-asennossa mahallaan jalat suoraan sivuille. 

20150310_133833


Oikea jalka edellä spagaatti menee käytännössä maahan asti eli vielä pitäisi päästä pari senttiä alemmas, jotta kyseissä asennossa voisi vain hengailla. Kunhan tässä asennossa olemisesta tulee liian mukavaa, on aika ottaa korokkeet käyttöön eli pitää alkaa venyttämään seuraavaksi yli, jotta kehitystä saadaan edelleen.

Vasemmalla puolella maasta jää kymmenisen senttiä eli pikkuisen heikommin menee sillä puolella. Ei kuitenkaan myöskään mikään paha tilanne "huonommaksi" puoleksi. Uskoisin, että vasenkin puoli olisi mahdollista saada maahan tämän kuun aikana. 

Pääsin tänään myös venyttämään töissä myyntivastaavaamme ja hänellä on myös käynnissä spagaattihaaste. Hänellä oli tavoite toukokuun loppuun mennessä saada spagaatti maahan saakka ja meillä on huomenna tiedossa taas uudet venyttelytreenit. Uskoisin, että PT:n valmennuksella tavoite on täysin realistinen pienistä haasteista huolimatta! 
  1. Wauu mikä kärmenainen :D Itse en taivu, ja toissakesänä yritin pikkuhiljaa tätä harjoitella. Satutin vain selkäni. Taisin olla turhan innokas, vaikka ohjeita noudatinkin.

    VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives