Harry Potterin ihmeellinen maailma - Warner Bros Studio tour

Yksi Lontoon odotetuimpia nähtävyyksiä oli itselleni Warner Brosin studiot, missä Harry Potterit on kuvattu. Kaikki studioilla on aitoa, elokuvassa käytettyä rekvisiittaa ja odotinkin innolla omaa vierailuani taikamaailmaan. Saavuimme studioille käyttäen jästien junaverkkoa (kuuluttivat näin bussissa) ja hyvin pienen odottelun jälkeen pääsimme lyhyen elokuvaesittelyn jälkeen sukeltamaan Tylypahkan sisään. 

Nauttikaa kierroksesta kuvien välityksellä!

Harryn majapaikka portaiden alla
Harryhan majaili tätinsä perheen luona tunnetusti komerossa portaiden alla. Kotoisa paikka!

Suuri sali
Suuri sali
Suuressa salissa päästiin tutustumaan tupapöytiin, tupapisteiseen, lajitteluhattuun sekä tietysti Tylypahkan henkilökuntaan. Olisin viihtynyt suuressa salissa kauemminkin, mutta tämä oli ainoa paikka mistä meidät ajettiin vain nopeasti ulos.
Lajitteluhattu
Jos olisin menossa Tylypahkaan, haluaisin Luihuiseen. Omistan kyseisen tuvan tupahuivinkin, sillä Rohkelikko on liian mainstream valinta ja loput kaksi ovat vain tylsiä vaihtoehtoja.  

Rehtori Dumbledore

Rohkelikon makuuhuone

Dumbledoren kanslia
Dumbleron kanslia oli ehkä yksi mielenkiintoisimmista paikoista suuren salin sekä Viistokujan lisäksi. Hyvin harvaan paikkaan pääsi sisälle, joten tämä oli upea kokemus. Kävin myös jättämässä omat muistoni ajatusseulaan. 


Kultainen sieppi

Viisasten kivi

Hagridin maja


Tanssiaisten juhlakaapu
Studiolla oli paljon aitoja pukuja esillä, joista tämä on tietysti ehdottomasti tyylikkäin. Pääsin kokeilemaan Tylypahkan koulukaapua samalla kun kävin lentämässä luudalla ja huomasin eilen selailevani Wishistä Harry Potter- aiheisia tavaroita, kuten mm. taikasauvoja. Ajankääntäjähän minulta jo löytyy. 


TaikajuomaluokkaMörköä vastaan taistellessa on hyvä kuvitella Professori Kalkaros tällaisiin vaatteisiin.


Kuolonsyöjiä


Taikaministeriöstä

Kielletään kaikki
Ai että lapsettiko tuolla?

Kermakaljaa!
Poimittaislinja
Pottereiden koti Godrickin notkossa
Irveta

Ollivanderin sauvakauppa
Weasleyn pilapuoti
Kuten jo aiemmin kerroin, Viistokuja oli kyllä yksi paikan makeimmista lavasteista. Täällä tosiaan tunsi olevansa viistokujalla ja matkamuistomyymälästä oli pakko ostaa yksi suklaasammakko kotiin viemisiksi. En ole sitä vielä syönyt, mutta jos sitten tankkauspäivänä senkin herkun itselleen sallisi. Hinnat olivat matkamuistoissa tietysti pilvissään ja yksi suklaasammakkokin maksoi 9 puntaa.


Likusteritie

Tylypahkan pikajuna ei aina kuulemani mukaan ole ollut studioilla, mutta nyt sinne onneksi pääsi sisällekin. Kovin oli ahdas ja siellä saikin miettiä, että miten Hagrid oikeasti mahtuisi sinne jos itsellänikin oli jo ahdasta.

Kierrokseen meillä meni aikaa n. 3 tuntia, joka oli ilmeisesti vielä suht lyhyt aika. Liput tänne olivat melko hintavat eli 35 puntaa. Liput täytyy muuten ostaa etukäteen mikäli tänne mielii lähteä ja kuljetusmahdollisuuksia on monenlaisia ja hintaisia, sillä studiohan ei sijaitse Lontoossa. Itse käytimme jästien rautatieverkkoa ja matkat edestakaisin olivat n. 10 punnan luokkaa. 

Suosittelen kuitenkin kaikille vähänkään Potter-mielisille kierrosta ja itselleni se oli ikimuistoinen kokemus. Lupaan myös esitellä suklaasammakon sitten muiden Lontoon ostosten yhteyssä. Taitaa kohta myös olla Potter-elokuvien katseleminen jälleen kerran edessä..

Onko teistä moni käynyt täällä? :)
 1. Oijoi, ihan mahtavia kuvia! Tuonne pitää joskus päästä. Lupasin jossain vaiheesa itselleni, että sitten kun olen laihtunut X kiloa, niin saan Lontoon reissun :D Vielä on tavoitteeseen vähän matkaa, mutta toisaalta pitää odottaa sitäkin, että lapsi kasvaa niin isoksi, että voi jäädä pariksi vuorokaudeksi lapsenvahdille, joten ei kiirettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin olisit menossa tänne :) Tää on kyllä upea paikka, suosittelen!

   Poista
 2. MÄ EN KESTÄ NIIIN KATEELLINEN! Tahtoo myös ❤️❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan pupu ♥ Me mennään Lontooseen jo heti ens (jalis)kaudella uudestaan niin lähe mukaan ;)

   Poista

Designed by FlexyCreatives