Pullantuoksuinen joulu

Talvi ja etenkin joulu ovat ehdottomasti oman vuoteni kohokohtia. On ihana saada nauttia lumesta, kylmyydestä sekä pimeistä illoista kynttilän valossa ja lämpimän peiton alla. Joulu on ennen kaikkea tunne ja mielentila, johon voi virittäytyä jo heti ruskan jälkeen. Muutoin vuoden paras aika vierähtää ohi ennen kuin sitä ehtii huomatakaan. 

Joulun viettäminen onkin näkynyt blogissani jo pitkän aikaa eikä sille tietysti näy loppua edes vielä loppiaisenakaan. Haikein mielin luovun joulukuusesta, mutta talvivaloista pidän tiukasti kiinni siihen saakka, kunnes ulkona on taas tarpeeksi valoisaa. Aina en kuitenkaan ole ollut jouluihminen eikä Mira, yksi parhaista ystävistänikään ole ollut eikä kyllä ole vieläkään. Hän kieltäytyy tiukasti viettämästä joulua, mutta onneksi hän antaa minun hössöttää, niin kuin pupun kuuluukin ♥ 

Joulun viettämättömyys johtui itselläni asiakaspalvelutyön aiheuttamasta stressistä, sillä kun päivästä toiseen kuuntelet toisten kiukuttelua ties minkä asian takia, siinä jää pakostikin oma joulufiilis kokematta. Kunhan joulusta selvisi ennen hengissä, se oli jo hyvä saavutus. Nyt kuitenkin jouluun pystyy rauhoittumaan jo lokakuusta lähtien eikä siitä tarvitse enää stressata.

pågen joulutuotteet
Pågen halusi haastaa meitä bloggaajia kutsumaan läheisiä ystäviä kylään viettämään iltaa ja vaikka Mira ei ole jouluihmisiä, sain kuin sainkin hänet houkuteltua luokseni viettämään jouluista hetkeä. Nämä ovat tosiaankin niitä asioita, joita toisen pupuna oleminen vaatii. Pieniä uhrauksia, joista molemmille tulee kuitenkin hyvä mieli ♥ Joulupöydässä meillä oli monenlaista tarjottavaa Pågenilta, jonka kanssa tämä postaus on toteutettu yhteistyössä. Saimme maisteltavaksi Joulumuffinsseja, piparkakun makuisia Gifflareita, Jouluisa-joululeipää sekä Tumma viettelys-täysjyväruisleipää. Tavallisia Gifflareita on tullut syötyä kerran jos toisenkin mm. korvapuustipäivänä, mutta nämä kaikki olivat meille uusia makuja. Näistä riittää tarjottavaa myös töihin, joten työkaverit saavat myös osan joulumielestä heti huomenna. Meillä onkin työpisteellä jo parikin joulukuusta valoineen luomassa tunnelmaa ankeaan toimistoon. Jos siis haluat loihtia helposti pientä jouluista luxusta arjen keskelle, näillä se onnistuu näppärästi.

Omaksi suosikikseni näistä nousi ehdottomasti Gifflarin Piparkakun makuinen korvapuusti. Olen näitä ihmisiä, joille piparit maistuvat raakana, mutta eivät paistettuina ja näissä yhdistyy ihanasti raaka piparkakku sekä korvapuusti. Myös Jouluisa-joululeipä oli kovasti mieleeni, sillä se ei ollut liian "tumman" ja voimakkaan makuista.
Pågen joulutuotteet2
"Joulumuffinsi Pipari & puolukka on viettelevän mehevä muffinsi jouluisen mausteisilla vivahteilla. Pehmoisen täyteläisissä, hennosti tomusokerilla kuorrutetuissa muffinseissa maistuu rakastetut joulumausteet: kaneli, inkivääri ja neilikka. Hurmaavan maun kruunaa tuoresurvottu, raikas puolukkasose. Joulumuffinsi sopii nautittavaksi kahvin tai glögin seurana, tai vaikkapa pikkujouluviemisinä."

"Gifflar Piparkakku on tuttu suosikkipuusti täynnä ihanaa joulun makua. Gifflar Piparkakku kätkee sisäänsä pehmeän piparitäytteen, ja on täydellinen herkku nautittavaksi maidon tai höyryävän glögin kanssa. Hienoimmasta vehnätaikinasta leivotuissa suloisen pienissä puusteissa maistuvat perinteiset joulun mausteet: kaneli, kardemumma ja neilikka."
Pågen joulumuffinssi

Pågen jouluisa

"Jouluisa on herkku joulun ystävälle, joka rakastaa sesongin lämpimän mausteisia makuja. Leivässä maistuu sekoitus rukiin lempeää pehmeyttä, vierteen makeaa mausteisuutta, rusinoiden ja siirapin makeutta sekä ihania juhlan mausteita - inkivääriä, mausteneilikkaa, pomeranssia ja kanelia! Valmiiksi viipaloitu Jouluisa on hyvää myös paahdettuna."

"Tumma Viettelys lunastaa paikkansa joulun runsaissa ja lämpimän kutsuvissa juhlapöydissä. Mehevä leipä virittää ihanasti joulun tunnelmaan jo ennen juhlapyhiä, ja on oivallinen valinta koko perheen joulunajan aamiaisille sekä yhdessä jaetuille hetkille illallispöydän ääressä. Pehmeä viipaleleipä saa runsaan makunsa rouhitusta täysjyvärukiista ja maltaasta. Kokonaiset jyvät tuovat leipään suutuntumaa ja mukavan vivahteen."

Ystäviä tulee nykyään nähtyä livenä valitettavan harvoin, mutta onneksi me Miran kanssa molemmat tiedämme, että vaikka emme aina ehdikään nähdä pitkään aikaan, toiselle voi aina soittaa ja toinen on olemassa vaikka hetken onkin hiljaisempaa. Ehkä voisin tehdä nyt eräänlaisen joululupauksen ja luvata nähdä ystäviäni kasvokkain useammin. Myös ystäväni Jarnan kanssa pitäisi sopia treffipäivä, sillä olemme nähneet vain kerran viiteen viimeiseen vuoteen ja se on aivan liian vähän. Toki monia asia muuttuu meidän kaikkien aikuistuttua, mutta eihän anneta sosiaalisen median viedä kaikkea oikeaa kanssakäymistä elämisestä. Mikä onkaan parempi syy nähdä vanhoja ystäviä, kuin juuri joulun tunnelma.

Koska joulun viettäminen on ollut jo näin vahvasti esillä meillä kotona, olemme Samin kanssa käyneet jo monia keskusteluja mm. siitä, että milloin on sovelias aika laittaa kuusi esille. Viimeksi eilen hän tiukasti totesi, että kuusi pysyy paketissa joulukuuhun saakka. Hän voi muuten olla varma, että kuusipaketti aukeaa heti joulukuun ensimmäisenä päivänä, sillä tämä odottaminen tekee minut jo lähestulkoon hulluksi.

Miten teillä ovat jouluvalmistelut edenneet? Ruudun toisella puolella tuntuu olevan monia muitakin jouluhulluja, joten jakakaahan ihmeessä parhaat jouluvinkkinne muillekin! :)
  1. Puustit ja muffinssit menee ainakin ostoslistalle samantien! Nam ❤ Samille sellasia terveisiä että joulukuusen laittaminen just sillon kun ite haluaa, on jokaisen naisen perusoikeus! :D Tosin ei toteudu kyllä täällä meilläkään, mut kyllä me jaksetaan odottaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan samaa mieltä, että itsenäisinä naisina meidän pitäs saada päättää myöskin kuusen laittamisesta, koska Samillehan se kuusen olemassa olo on oikeestaan aika sama. Enks siis vois jo laittaa sen ihan hyvin? Ootko aivan varma, että jaksetaan oikeesti odottaa :o Miten yksinäinen se sunkin tonttu on ilman kuusta!

      Poista
  2. Näyttää herkullisilta ja jouluisilta nuo Pågenin tuotteet. Ja hiukan tulee jo itsellekin jouluinen olo näistä sun joulupostauksista. Pysyisi vaan tuo lumi niin olisi valoisampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ne olikin, etenkin noi pullat! Niitä meni vahingossa jo viis samantien melkein yhdellä suupalalla, hups :) Pitäähän jouluhullulla nyt joulublogi olla ♥

      Harmi vaan, että toi lumi taitaa sulaa pois :( En tykkää!

      Poista
  3. Kuopukseni totesi juuri eilen, että glögiä ei juoda ennen joulukuuta. Piilottelin hiljaa puolikkaan glögipullon kaappiin hänen vierailunsa ajaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sulla on "piilopullo" :) Kyllähän nyt glögiä voi jo juoda! Kenellä sitäkin edes myydään sitten kaupoissa jo lokakuusta jos ei muka saisi juoda eikös niin ;)

      Poista
  4. Jouluvalot on jo kyllä ahkerassa käytössä! Ensimmäiset glogit juotiin hellun kanssa viime viikonloppunakin (: Pakko kysyä, että mistä nuo pallovalot lautasen ympärillä on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän sitä nyt valoa tässä pimeydessä olla! :) Valot ostin Kodin Ykkösen konkurssimyynnistä, mutta näin samanlaisia tänään just Elloksella. Tässä vielä linkki: http://www.ellos.fi/ellos-home/metallboll-valokoynnos/413112?N=1z13wgwZ1z13rb6Z1z141o7&Ns=RankValue3|1&Nao=4&selArt=921133&pr=0C1B2S3T

      Mä en oo koskaan oikeen glögille lämmennyt, mutta se Arlan glögirahka oli tosi hyvää! Kannattaa sitäkin kokeilla :)

      Poista
  5. Ei vitsi, kyllä tulee "hieman" ikävä Suomen joulutunnelmia...

    Itse siis täysi-ikäisyyden kynnyksellä oleva tyttö, joka kirjoittaa Intiassa asumisesta ja opiskelusta :) Viimeisessä postauksessa Q&A-launchaus!
    http://indiaboarding.blogspot.in/2016/11/q-kysy-uwcsta-intiasta-tai-mista.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi asut Intiassa! Oon aina halunnut käydä siellä ja toivottavasti pääsen sinne joskus työmatkalle, kun meillä on toimistoja mm. Bangaloressa ja Hyderabadissa :) Käyn ehdottomasti tutustumassa sun blogiin enemmän, kun Intia kiinnostaa maana kovasti.

      Suomalainen joulu on kyllä ihana ja toivottavasti edes osa tunnelmasta välittyy kuvienkin kautta! Teillä on kuitenkin siellä mm. Diwali, jonka mielelläni itsekin joskus kokisin :)

      Poista
  6. Oi, onpa teillä ollut ihanan jouluista syötävää ja herkkuja vaikka kuinka! Mulla on ollut aivan hirmuisen kova joulufiilis jo viime kuulta alkaen - joulukortit on kaikki kirjoitettuna (olleet jo lokakuun alusta, ehh...) ja suurin osa lahjoista taisi olla ostettuna jo kesällä... :-D Hupsista! Tänään kävin töiden ohessa nappaamassa muutamat muut joululahjat mukaan, tänään olis siis vielä paketointia tiedossa.

    Ihanaa joulun odotusta sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun kommentoit pitkästä aikaa! On ollut jo ikävä sun kommentteja ♥

      Mä en ilmeisesti nyt taaskaan lähettele oikeita joulukortteja, vaikka olis kiva kyllä lähettää. Ei sillä, että lähettäisin edes e-kortteja ja kaiketi tämä joulublogin pitäminenkin korvaa osan siitä :)

      Mulla on myös ollut lahjat ostettuina jo hyvän aikaa ja ekan ostin elokuussa. Kun on jo ideat tiedossa niin miksei ostaisi esim. syysalesta :)

      Ihanaa joulunodotusta myös sinne! ♥

      Poista
  7. Yksi jouluihminen ja -hössöttäjä ilmottautuu täältäkin! Joulu on kyllä vuoden parasta aikaa. Kaikki huipentuu jouluaattona, saa viettää aikaa perheen ja sukulaisten seurassa. Joskus pikkuisena jännitin, että mitä paketeistani paljastuu - nykyään jännitän enemmän sitä miten muut suhtautuvat minun antamiini lahjoihin!

    Rakastan kuitenkin itse myös sitä tunnelmaa, mikä on ennen joulua. Jouluvalmistelut, shoppailut, leivonnat, musiikit, herkut, kynttilät... Ihan kaikki, parasta! :-) Olen myös sen sortin ihminen, että myös joulukuun ensimmäinen päivä on jotenkin spesiaali. Siitä alkaa lähtölaskenta joulun huipulle ja saa tietysti avata ensimmäisen luukun joulukalenteria!

    http://adaemmimaaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan sama juttu, että nykyään jännitän enemmän muiden reaktioita :) Etenkin tänä vuonna jännittää erityisen paljon mitä kaikki tykkää lahjoista.

      Mä voin niin samaistua sun koko kommenttiin! ♥ Onneksi aloitin jouluvalmistelut ajoissa niin kerkeää sitten nauttimaankin. Onneksi enää pari viikkoa ekaan joulukalenterin luukkuun!

      Poista
  8. Enää alle kuukausi jouluun, en malta odottaa! Sitten pääsee syömään herkkuja oikein urakalla :) Kivaa joulunodotusta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi enää alle kuukausi! ♥ Torstaina saan minäkin laittaa kuusen vihdoin esille ja oi sitä riemua :) Ihanaa joulunodotusta sinnekin! ♥

      Poista

Designed by FlexyCreatives