Treenikuulumisia

Aloitin treenit uudelleen raskauden ja synnytyksen jälkeen noin nelisen viikkoa sitten. Salilla käyminen on tehnyt mielelle ja keholle kyllä todella hyvää ja sopiva treenitahti onkin löytynyt. Sen kummempia treenitavoitteita määrällisesti tai ajallisesti en itselleni asettanut, sillä pienen vauvan kanssa ei voi koskaan tietää milloin sinne salille pystyy lähtemään.

Käymme Even kanssa aina aamupäivästä salilla ja lapsiparkin aukioloajat hankaloittavat aikatauluja siinä mielessä, että aukiolot ovat aamuisin todella lyhyet eli alle parin tunnin luokkaa, joten jos lapselle sattuu kiukku juuri siihen hetkeen, salille ei sitten ole asiaa. Yleensä pyrin treenaamaan max. tunnin mikäli Eve vain jaksaa olla parkissa. Jos kaikki menee hyvin parkin puolella, ehdin yleensä crossaamaan 30 minuuttia alkuun (tähän pyrin aina) ja jos aikaa jää, käyn yleensä treenaamassa reisiä sekä selkää, ihan vain vahvistaakseni jalkoja ja lievittämässä hartiasärkyjä. Muita lihaksia treenaan sitten jos jää aikaa.
Viime aikoina olen pystynyt käymään salilla kolme kertaa viikossa ja se on mielestäni oikein hyvä tahti. Jokaisella kerralla olen saanut crossattua sen 30 minuuttia rauhalliseen tahtiin ja kerennyt tehdä edes hieman jotain muutakin. Välillä Eve on viihtynyt parkissa hienosti tunninkin, jolloin aikaa on jäänyt ihan punttitreenille se 30 minuuttia. Eilen viimeksi kerkesin treenata tunnin, jolloin kerkesin käymään läpi reidet, selän sekä olkapäät. Hyvä treeni siis ja tänään kropassa tuntuikin kivasti.

Treenin myötä huomaan sen, että olen virkeämpi, kunto on parantunut jo tässä lyhyessä ajassa sekä polviin ei myöskään satu portaiden kävely enää. Hartia- ja selkäsäryt ovat helpottaneet myöskin. Lisäksi tämä oma aika tekee ehdottomasti hyvää itselle muutenkin. Vaunulenkit ovat vähentyneet meillä saliharrastuksen ohella, vaikka tähän oikeasti vaikuttaa eniten se, ettei Eve viihdy enää niin hyvin vaunuissa. Halu päästä tutkimaan maailmaa on niin kova, ettei vaunukopassa huvita makailla. Täytyy siis alkaa kantelemaan neitiä rintarepussa niin saa kivan lisäpainon mukaan kävelylenkeille :)

Jos ihmettelette, että mitä hellehattukuva tekee tässä treenipostauksessa niin kuva on viime viikolta, kun kävimme Samin ja Even kanssa kävelemässä ensin Taka-Töölöstä Eiraan ja sieltä Kauppatorin kautta takaisin steissille. Matkaa tuli reilusti yli 10 kilometriä ja saimme nauttia ihanasta kesäpäivästä. Hyötyliikuntaa siis parhaimmillaan!
 1. Kiva postaus, kyllä toi treenaaminen on semmonen ihan kiva juttu itseään varten! Mä koen, että oon kyllä kanssa Keventäjien avulla onnistunut ruokavalion parantamisessa ja koen yleisesti että olen virkeämpi. Toivottavasti vielä itsekin pääsen joskus pyllyni kanssa salille :D

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et säkin oot löytäny oman juttus :) Säännöllinen ruokavalio tekee kyllä ihmeitä omalle jaksamiselle. Mäkin joskus kituutin aina AMKissa koko päivän läpi batteryllä ja yhellä sämpylällä niin onko nyt mikään ihme etten jaksanu :D Ootko varma et sali on just se sun juttu? Onhan sitä muitaki kivoja tapoja treenata, kuten vaik laserhippa!

   Poista
 2. Mukava lukea juttuasi. Itsekinnikin pitäis saada kuntoon. Nyt näyttää et kyynerpää vamma on jo parempi. Hyvää kesää

  VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives