Ravintola Farang - Upeita makuelämyksiä Aasiasta

Kävimme torstaina työpaikan projektitiimin kanssa ravintola Farangissa "juhlistamassa" projektimme päättymistä huikean 22 ihmisen voimin. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa vanhoja tiimiläisiä, joita ei ollut päässyt näkemään hetkeen. Meille oli varattu pari pöytää Farangista, jonne pääsimme viettämään iltaa klo 17:30 maistelumenun pariin.

Ravintola Farang on kaakkois-Aasian makumaailmaan suuntautuva ravintola, joka sijaitsee Helsingissä osoitteessa Ainonkatu 3. En ollut itse aiemmin käynyt juuri tässä Farangissa, mutta Tukholman Farangissa kävin testaamassa maistelumenun muutama vuosi sitten enkä ole koskaan syönyt mitään niin hyvää ruokaa! Olen aikamoinen nirso ja ennakkoluuloinen ruuan suhteen, joten maistelumenu onkin minulle "riskaabeli" valinta. Päätin kuitenkin rohkeasti kokeilla kaikkea mitä eteen tuotiin (paitsi tietysti simpukoita, joku raja).


Meille oli valittu "Buriram"-maistelumenu, joka sisälsi niin kala-, kasvis-, kuin liharuokiakin. Ideana on se, että koko pöytäseurue syö samaa ruokaa ja aina samaa kerralla. Maistelumenussa saa kuitenkin vatsansa täyteen, vaikka yksittäiset annokset ovatkin juuri vain maistamiseen sopivia. Ruokalajit tarjoillaan aina yksi kerrallaan ja tarjoilija aina myös selostaa mitä seuraavaksi syödään.
Shaoling monk ja Ping Pong mocktailit
Maistelumenun ehkä paras ruoka oli "Yellow Curry" eli paahdettu lohi sekä ravut chilikastikkeessa. Mikään ei toki ollut huonoa ja uskalsin maistaa kaikkea paitsi simpukoita ennakkoluulottomasti. Ihastuimme myös etenkin meidän pöydän päässä näihin mocktaileihin eli alkoholittomiin cocktaileihin. Omani oli Ping Pong (keltainen), joka sisälsi passionhedelmää sekä limeä ja ai että, kun tuota osaisi tehdä kotonakin. 

Mikäli aasialainen ruoka on makuusi, suosittelen ehdottomasti käyntiä Farangissa ja juuri maistelumenua. Silloin koko makujen maailman tulee kattavasti koettua kerralla. Buriram-maistelumenulla on hintaa 66 euroa, mutta se on sen väärti.

Oletteko te käyneet koskaan Farangissa? :)
 1. Niiiiin hyvä ravintola kaikkineen ruokineen ja juomineen <3 Suosikkini! :)
  www.cosmopolitan.fi/natalievilen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, että on sun suosikki! ♥ Noi drinksut oli kyl erityisen hyviä!

   Poista
 2. Oon käynyt ja ihan uskomaton makumatka se kyllä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks joo pystyin kans voittamaan mun pahimmat ennakkoluulot ja maistoin kaikkea muuta kuin simpukoita, ei tarvinut katua :)

   Poista
 3. Jotenkin noi tommoset paikat nostaisi mulla ennakkoluuloja, sillä oisterit ei oo omaan mieleen ja merenelävistä vain lohi on tuttu ruokalaji. Katkaravutkaan ei mene alas. Ehkä joskus vielä makunystyränikin kehittyvät.

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin noi simpukkahommat suosiolla väliin, kun en syö mitään mikä natisee tai on vaan muuten liian epäilyttävää esim. etanat. Kaikelle kyllä varmasti kypsyy ajan myötä tai sitten ei. Munkin kummit aina dissaa mua siitä miten missaan kaikkea hyvää kun en syö simpukoita, mutta jos en tykkää niin miksi pitäs väkisin sit syödä.

   Poista

Designed by FlexyCreatives