Nettikirpparit - miksi edes vaivaudun

Olen jälleen kerran yrittänyt päästä eroon turhasta tavarasta ja kaikista huonoista kokemuksista huolimatta nettikirpparit ovat paras tapa siihen. Useimmiten kaupat sujuvat hyvin, mutta jahkailijoita, miljoonan kuvan perään kysyjöitä, mieheltä kysyjiä ja sanan nouto tarkoituksen hukanneita ei vaan voi välttyä kohtaamasta. Miksi tästä pitää tehdä niin kamalan vaikeaa? 

Tällä hetkellä väännän yhdestä kaupasta ostajan kanssa, jonka piti tulla noutamaan eräs toppi tänään klo 16-17 välillä. Fine, muuten olisi voinut tulla, mutta olemme silloin juhlissa. Sitten alkoi jankkaaminen siitä, missä nämä juhlat ovat. Menin erehdyksissäni sitten kertomaan, että juhlat ovat Espoossa ja äkkiä se äsköinen nouto joka olisi ihan täältä Helsingistä asti onnistunut, muuttui toimitukseksi hänen haluamaansa paikkaan Espoossa. Jouduin kuitenkin toteamaan, että no can do, kun en omista ajokorttia eikä ole oma autoni, jolla ollaan liikenteessä. Tästä käynnistyi valtava pohdinta, että jaksaako hän nyt ajaa 5km pidemmälle, johon hän siis alunperin oli jo valmis. Tarjosin ostajalle postituksen mahdollisuutta huikeaan 2€ hintaan - ei käy. Paita täytyy siis saada noutaa Espoosta, joka on tästä katsottuna katseluetäisyydellä. Katsotaan miten käy. Itse kyllä veikkaan, että paita jää minulle.

Tämän viikon aikana törmäsin myös harvinaisen tiukkoihin ostoehtoihin, jossa minun olisi pitänyt taata myytävästä rintarepusta ostajalle mm. ihan kaikki tai muuten hän palauttaa reppunsa. Jos rintarepun löytäminen on näin tärkeää juuri niillä kriteereillä niin kannattaa varmaan mennä kauppaan ostamaan se reppu. En ala palauttelemaan reppua ees taas sillä syyllä kun "väri ei miellytäkkään" ja etenkin kun itselläni ei ole velvollisuutta ottaa palautusta vastaan. Lisäksi repulla oli kiire, mutta kuitenkin maksu onnistuu vasta parin viikon päästä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten tämä tapaus vielä etenee.

Suurin syy siihen miksi ylipäänsä jaksan edes koittaa nettikirppistelyä, on se, että lähialueeni kirppisryhmä toimii pääsääntöisesti hyvin eikä tuotteita tosiaan tarvitse toimitella sinne sun tänne. Jos haluat sen parin euron paidan niin ole hyvä ja nouda täältä, kuten ilmoituksessa lukee. Olen koittanut myydä vaatteitani Zadaassa, mutta en ole palvelusta aivan vakuuttunut. Livekirpparit eivät ole vaihtoehto, sillä useimmiten siinä hommassa päätyy itse vain maksumieheksi ja on helpompi roudata tavarat UFFin laatikkoon.

Millaisia kokemuksia teillä on nettikirppareista? Jos teillä on hyviä tarinoita, kertokaa ihmeessä! :)
 1. Mä myin muuton yhteydessä joitain huonekaluja ja kirosin kyllä kirppikset muutamaan kertaan :D Eniten ärsytti se, kun odotin tavaran noutajaa kotona ja lopulta tyyppi ei tullut lainkaan, eikä edes ilmoittanut. Lähti kohtuullisen vihainen viesti perään :D Onneksi suurin osa kaupoista meni ihan ok ja huomasin, että oikeastaan kaikesta pääsee eroon lahjoittamalla (helpompi kun itse roudata kaatopaikalle..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon huomannu et ilmanen tavara saattaa melkeen mennä huonommin kuin ihan nimellisellä hinnalla. Me annettiin meidän vanha sänky pois viime muuton yhteydessä ja sen kanssa meinas mennä säädöksi, kun eipä vaan sopinutkaan mikään hakuajankohta ja sänky oli silti saatava.

   Poista
 2. Täällä myös tuskailen että jaksanko edes laittaa noita vaatteitani fb kirpparille kun siitä tulee vaan itsellekin enemmän vaivaa, mutta taidan kuitenkin päätyä siihen, että laitan ne parhaat joista toivonkin saavani jotain maksua mutta sitten muut vaan kylmän viileesti kippaan spr kirpparille :D

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehottomasti parhaat vaan! Niin ainakin mun kokemuksilla helpointa :)

   Poista
 3. Voi mie niin tunnistan nuo ihmiset :D oon myyny tosi paljon tavaraa nettikirppareilla, mutta ärsyttää ihan samat asiat; ilmaiseksi pitäisi saada kotiin toimitettuna :D huoh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huoh :D Pakko tässä silti jotain koittaa. Oon laittanu kaikki kirpparirahat asuntosäästötilille niin se ees vähän motivoi tätä hommaa :)

   Poista
 4. Aina löytyyniitä hankalia tapauksia jotka vaativat vaikka mitä:D Onneksi noin 80% prosenttia kaupoista mennyt hyvin. Mutta ärsyttävää kun niitä huoojakin tulee aivan liian usein vastaan...

  http://www.harrietgripenberg.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mulla menee vaan liikaa tunteisiin tää homma tai sit kaikki on oikeesti niitä vaikeita tapauksia :D Kun oiski vaan niitä "otan ja tulen hakemaan"-tyyppejä.

   Poista
 5. Vittu!!! #&9@83:48 9h# Perkele! Anteeksi kaikille tästä kiroilusta :"D aivan samat olot. Kyseessä 4€ toppi, nouto onnistuu vain x aikaan hänelle, ehdotin että hakee paikasta x tai b joilla sijainnilla 200m eroa ja häntä 10km lähempänä. Seuraavana pitäisi viedä kotiovelle. Voin edelleen viedä paikkaan x tai b noudettavaksi mutta jos ei nyt onnistu niin jää koko homma. Poistin jo myynti-ilmoitukseni ja vien kamat uffiin kun aika tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin kirosanat lentelee ja oli vaikea pitää ne poissa tästä blogitekstistä. Jos ilmotuksessa on ilmoitettu jo kaupan ehdot niin miksi niistä pitää vääntää :D Rip moti!

   Poista
 6. Miekin tossa jokunen aika sitten laitoin omia vaatteita myyntiin fb kirppikselle ja voi jeesus oikeesti. Ihme vääntöä koko ajan, ''milloin onnistuu nouto, tänään ei, tuo sinne tuo tänne, kuvaa päällä, saako sovittaa, tänään ei onnistukkaan jablaablaa'' Olen kirjoittanut tiedot postaukseen yms, niin silti kauheeta vääntöä. Vaaditaan että minä kuljetan ostajalle minne haluaa ja sitten se tinkiminen parin euron puserosta, hohhoh. Totesin, että vien vaatteeni ennemmin kierrätykseen ja köyhille perheille kuin alan tuolla taistelemaan. Ehkä jonain päivänä :D


  http://charlotta-sofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samat fiilikset! Ihan nousee karvat pystyyn, kun lukee noita sun esimerkkejä. Kuulemma miesten kirppareila ei oo tällasta niin ehkä pistän mun miehen myyntihommiin :D Ja hei, se 20snt alennus 1€ paidasta voi ratkaista homman ja koko kuukauden talouden!

   Poista
 7. Tilanne päivitys: nainen haki sen paidan yhden ainoan :D poistin sit koko myyntiketjuni ja tää on tässä. Viikossa vaan yks saapu hakee ja muut lopetti viesteihin vastaamisen tai poisti av jonot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho!! Aika yllätys et ees joku sit haki :D Mä en tajua et miksei voi sit ilmoittaa jos ei ota vaan pitää poistaa kommentit. Saas nähä niten näiden mun juttujen käy......

   Poista
  2. Oikeasti toivotan onnea koitokseen, mun vaatteet menee uffiin, ystäville tai roskiin tästä lähtien :D

   Poista
  3. Paitaa ollaan tulossa hakemaan tunnin sisään :o Uskon kun näen!

   Poista
  4. Onnitteluni! :"D en ollut itsekään uskoa ja varauksesta meni huimat 6 pv että hän nouti myös oveltani eikä yrittänyt huijata viemään niin lähelle häntä että ehdottelisi jopa että vien hänen ovelle.

   Poista
  5. Niin nopeaa ja sujuvaa toimintaa, että vau!

   Poista
 8. En ole oikeastaan koskaan kuullut muuta kuin huonoa sanottavaa mistään netissä olevista kirppareista, joten olen suosiolla jättänyt sellaisen väliin. Jos itselle jää pieneksi vaatteita, vien aina spr:lle :)

  https://valoloytyy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettikirppareissa on se hyvä puoli, että myynneistä jää yleensä edes jotain vaivanpalkkaakin tavaroista eikä se mene juurikin pöytävuokraan ja provikkaan. Silti kaiken säädön takia euron toppeja on kuitenkin aika riskialtista myydä :D SPR:llä menee varmasti hyvään käyttöön vanhat vaatteet!

   Poista
 9. Juu tämmöisten tarinoiden takia en ole itse uskaltaunut vielä kyseisiin paikkoihin. Jotenkin tuntuu, että asioista tehdään tahallaan aivan liian vaikeita. Itse vien suosiolla vanhat vaatteeni kierrätykseen, pääsee paljon helpommalla :D

  https://kristiinaino.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu kans, että asioista joo tehdään liian vaikeita ja ehkä mäkin nään liikaa uhkakuvia omassa mielessäni :D Pitää itsekin viedä enemmän tavaraa suosiolla kierrätykseen tai sitten Hennesiin, josta saa alekupongin kun sinne vie vanhoja vaatteita!

   Poista

Designed by FlexyCreatives