Mihin panostan ja mistä pihistän?

Bongasin Miinan blogissa tällaisen hauskan haasteen ja erilaisia haasteita rakastavana halusin myös itse toteuttaa tämän. Tarkoitus on siis listata juttuja, joihin joko panostaa mieluummin tai pihistää. Itse olen tietyissä jutuissa melko tarkka ja säästäväinen, joten nyt nekin jutut käyvät teillekin ilmi!

Näihin panostan

❤ ❤ ❤ Koti: Asun mieluummin hieman kalliimmin isossa, siistissä ja oikeasti kodikkaassa kodissa, kuin sellaisessa, joka ei oikeasti edes tunnu kodilta. Edellinen asuntomme oli edullinen, mutta se ei ollut läheskään yhtä ihana kuin tämä nykyinen. Toki vuokra oli puolet edullisempi ja asuminen puoli-ilmaista, mutta silti valitsisin tämän asunnon näistä kahdesta milloin vain.
❤ ❤ ❤ Puhelin ja läppäri: Puolisoni on hieman eri mieltä, että onko järkevää käyttää rahaa Applen tuotteisiin kun edullisempiakin olisi saatavilla, mutta en ole ostanut näitä Applen takia. iPhoneen päädyin aikoinaan edellisen puhelimeni hajottua ja hetken sinnittelin välissä Samsungilla, mutta kyllästyin lopulta sen huonoon kameraan. iPhonella saa hyviä kuvia ja se toimii bloginkin kannalta hyvänä varakamerana. MacBook Air sen sijaan pelittää hyvin yhteen iPhonen kanssa ja halusin kuitenkin melko tehokkaan läppärin pöytäkoneeni tilalle.
❤ ❤ ❤ Eveliinan vaatteet ja tavarat: Näiden suhteen en taatusti pihistele ja etenkin turvallisuusasioihin liittyvissä jutuissa tietysti panostan niihin. Esimerkiksi tuleva turvaistuin täytyy olla turvallisinta mahdollista mallia täysin hinnasta riippumatta. Vaatteita olen myös ostanut mieluummin uutena kuin käytettynä, vaikka olenkin käynyt kiertelemässä lastenvaatekirppareita. Olen ehkä turhan tarkka siitä, mitä Eve pukee päälleen.

Näistä pihistän

↨ Tietyt ruokajutut a.k.a. sossutuotteet: Sossutuotteet tietävät kaikki, ketkä minut tuntevat. "Sossua" ovat kaikki esimerkiksi kauppojen omien merkkien tuotteet sekä selkeästi edullisempaan tuotekategoriaan kuuluvat tuotteet. Entinen työkaverini oli oppinut tämän termin opiskelukavereiltaan ja nyt olen itsekin omaksunut termin tehokkaasti ja levittänyt sitä kaveripiirissäni taas eteenpäin. Yleensä pihistän sellaisissa tuotteissa, joiden maku ei kamalasti eroa kalliimmasta tuotteesta, otetaan nyt esimerkkinä kermaviili. Miksi maksaisin puolet Valion kermaviilistä, kun voin valita esimerkiksi Rainbown version. Suosin kyllä muutenkin edullisempia ruokatuotteita.

↨ Omat vaatteet: Ted Bakerin tuotteita lukuunottamatta käytän todella vähän rahaa omiin vaatteisiin. Olen karsinut pois kaikki "ihan kivat" ostokset jo aikoja sitten ja välillä minun on vaikea ostaa niitä oikeasti kivoja vaatteitakin, kun en millään raaskisi kuluttaa niihin rahaa. Omat vaatteeni ostan mieluiten kirpparilta tai vaihtelen niitä kavereiden kanssa.
↨ Meikit: Minulle kelpaa aivan huoletta edullisemmat meikit. Essence onkin meikkimerkeistä suosikkini ja sehän kuuluu tunnetusti aivan edullisimpaan kategoriaan. Lisäksi heidän meikkinsä ovat oikeasti hyviä ja olen tykännyt niistä todella paljon. Esimerkiksi heidän ripsarinsa on suuri suosikkini! Miksi siis vaihtaa kalliimpaan tässä tapauksessa.
↨ Lennot sekä kaukobussit: Silloin kun lähden matkalle lentäen, käytän aina mahdollisuuksien mukaan yleensä Norwegiania tai tietysti edullisinta vaihtoehtoa. Kun lentomatkat varaa ajoissa, on mahdollista säästää huomattavia summia. Yleensä matkustan myös pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta Eveliinan kanssa se ei taida enää olla mahdollista. Lisäksi kaukobusseista valitsen aina Onnibusin sen edullisuuden sekä nopeuden vuoksi. Toki näillä molemmilla yhtiöillä on hyvä palvelu ja kaikesta ylimääräisestä saa maksaa, mutta lasken tämän silti pihistämiseksi.

↨ Alkoholi: Juon hyvin harvoin ja baareissa käyn tuskin oikeastaan enää koskaan. Alkoholiin rahojen kuluttaminen on typerää mielestäni, mutta esimerkiksi taas hyvään samppanjaan olen valmis panostamaan sellaisissa tilanteissa, jotka vaativat hieman juhlallisempaa juomaa kohtuudella. Esimerkiksi ensimmäistä asuntoamme juhlittiin samppanjapullolla, joka maksoi 30 euroa (eikä se ole vielä edes kallis) ja sen maksoin mielelläni.

Tämän haasteen perusteella näemmä pihistän useammasta jutusta kuin mihin panostan, mutta niin se taitaa mennäkin ellen nyt unohda pahasti joitain juttuja, joihin oikeasti panostan. Verrattuna entiseen itseeni rahankäyttö on nykyään paljon paremmin hanskassa kuin esimerkiksi teinivuosina, jolloin kaikki raha meni surutta mitä sain töistä. Onneksi olen ehtinyt olla työelämässä mukana aktiivisesti 16-vuotiaasta saakka, niin paljon olen ehtinyt tehdäkin. Erityisen kiitollinen olen itselleni siitä, että matkustelin paljon alle 20-vuotiaana ja olenkin käynyt melkein 20 eri maassa.

Missä asioissa te panostatte ja pihistätte? :)
 1. Löyty kyllä samoja juttuja kuin mullakin, kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kieltämättä löyty paljon samoja :) Mut hyviä panostuksen ja pihistyksen kohteitahan nää on ;)

   Poista
 2. Mä taas panostan tällä hetkellä ruokaan. Maksan ennemmin puolet enemmän kotimaisesta kuin ulkomaisesta tuotteesta ja lisäksi olen valmis maksamaan lisää luomu- tai lähiruuasta. Pihistän taas meikeistä, sisutusttuotteista tms, niitä ostan tosi harvoin. Samoin nykyään tulee syötyä tosi vähän ulkona.

  Mielenkiintoinen postaus, katsotaan jos toteuttaisi itsekin vielä oikein ajatuksen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteuta ihmeessä, tää pisti kivasti miettimään ja näkee kuinka erilaisia kaikki on juttujensa kanssa :) Mä käyn useimmiten Lidlissä kaupassa ja siellä ei aina voi valita edes kotimaista vaikka haluaisi. Esimerkiksi maito on sellanen, jonka pitää olla suomalaista ja tomaatit, mutta yleensä ostan esim. ulkomaista kurkkua mieluummmin. Suomalaiset kurkut on välillä niin rimpuloita, joten se ei mene ees pihistelyn piikkiin.

   Poista
 3. Olipas kiva postaus idea! :) Aikalailla samat jutut itsellänikin, paitsi lasta ei löydy, mutta tiedän sen jo nyt, että sitten jos/kun sellainen joskus pulpahtaa, niin ehdottomasti panostan häneen todennäköisesti vähän turhankin paljon :D Vaatteisiin en itseni kohdalla upota ihan hirveästi, mutta sitten esimerkiksi asusteet on sellaisia, joissa mulla on aika kallis maku :) Vaikka voinkin laukkuun laittaa tosiaan sen tonnin ja joskus tulevaisuudessa varmasti useamminkin, en esimerkiksi takista raaski maksaa montaa sataa euroa mitenkään :D

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, etenkin tyttölapseen on helppo näin äitinä tuhlata välillä kaikki rahansa :D Mä en taas osais kuvitella pistäväni laukkuun tonnia ja parin sadan laukkukin tekis tiukkaa, tosin jokaisen omia valintojahan nämä on! Takista mä taas olen valmis maksamaan vähän enemmän (en kuitenkaan sitä tonnia :D), sillä haluan omistaa siistin ja ajattoman takin, joka käy pidemmän ajan. Kai tätä voisi verrata kalliimpaan laukkuun :)

   Poista
 4. tosi kiva postaus! Itse laitan kans mielelläni vähän enemmän puhelimeen ja koneeseen (juuri ostin macbook pron :D) koska en halua semmoista mistä en tykkää. iPhone on ainut josta oon tykännyt täysin. Yritin vaihtaa Samsungiin mutta en tykännyt yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nyt koneen ja luurin pitää olla mieluisat, kun jos ei ole niin sitten hommaa kuitenkin uuden niin kuin mulle kävi. Ihan sama juttu mulla, että iPhone on se paras valinta mulle. Siinä on kiva ulkonäkö, tosi hyvä kamera ja tykkään käyttiksestä vrt. vaikka Lumiaan, sehän on ihan kamala + sillä ei voi pelata pogoa! Kaverilla on Honor ja sitä voisin ehkä kyllä jopa harkita.

   Kiitos kommentista! :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives