Rakennusprojekti: Uuden kodin materiaalivalinnat

Meille järjestettiin eilen yhteinen työmaavierailu ja pääsimme yhdessä naapureiden kanssa valitsemaan kaikilla materiaalit asuntoihin. Ensiksi saimme kukin tutustua rauhassa omaan asuntoon ja meille vierailu sisällä saakka oli jo toinen. Koti oli edistynyt viime kerrasta, sillä kaikki sisäseinät olivat paikoillaan ja meidän asunnossa oli aloitettu jo kattopanelointi. Kaikista 12:sta asunnosta meidän asunto on kaikista pisimmällä, joten muut eivät vielä päässeet ihailemaan sisäkattoja.
Sisäkattojen panelointi
Hieman ikävämpiäkin yllätyksiä raksalla oli, sillä alakertaan oli ilmestynyt tukipalkki, jota ei alkuperäisissä kuvissa eikä arkkitehdin piirustuksissa ollut. Pylväs myös jää portaiden lähelle tukemaan yläkertaa. Sen verran tässä on tullut katsottua Remppaa ja muuttoa, että ymmärrän täysin miksi moinen pylväs vaaditaan siihen. Niin monta open concept-tilaa on meinannut mennä siinä sarjassa pilalle näiden pylväiden ja tukipalkkien takia. Hieman hankalassa paikassa pylväs on, mutta niin se on sitten meidän kaikkien asunnoissa. Mieluummin kuitenkin pylväs kuin keskeltä huonetta katossa menevä tukipalkki, joka näkyisi rumasti.

Työmaakierroksen jälkeen siirryimme kaikki ahtaaseen ja pieneen työmaakonttiin, jossa pääsimme tutustumaan materiaalimalleihin. Meillä oli valittavana niin parketit, kylpyhuoneiden laatat kuin keittiön ovien pinnat sekä työtasojen pinnat. Koska kontissa oli jo valmiiksi ahdasta ja pimeää, ei nämä kuvat valitettavasti ole parhaat mahdolliset. Jotakin osviittaa niistä toki saa!

Keittiöön me valitsimme korkeakiiltovalkoiset ovet sekä rosteriset takaakiinnitettävät vetimet, jotta ne sopivat rosteristen kodinkoneiden kanssa yhteen. Keittiöön tulee täysin integroidut kodinkoneet ja esimerkiksi uuni on eri paikassa keittotason kanssa. Omasta mielestäni keittiöstä tulee äärimmäisen tyylikäs eikä itselläni tule varmastikaan ikävä perinteistä hellaa. Keittiön tasoista tulee keskiharmaat, joissa on marmorikuviointi. Vaihtoehtona olisi ollut mattamusta keittiö, joka oli kieltämättä äärimmäisen tyylikäs, mutta en varmasti kuitenkaan pidemmän päälle olisi siitä oikeasti tykännyt. Pesualtaasta tulee sentään täysin musta!
Keittiön työtasojen väri
Kylpyhuoneen lattioiden valitseminen oli kaikista vaikeinta, sillä mikään vaihtoehdoista ei ollut juuri täydellinen. Vaihtoehtoja oli kolme: musta, oliivi sekä vaalea. Koska kylpyhuoneeseen tulee korkeakiiltovalkoiset kalusteet sekä isot valkoiset seinälaatat, vaalea lattia ei ollut vaihtoehto, ettei kaikki olisi liian kliinistä ja vaaleata. Hieman yllätykseksi päädyimme kuitenkin oliivi-väriin eikä väri oikeasti muistuta nimeänsä ainakaan meidän mielestä.
Värit Oliivi / Musta
Parkettien valinnassa meillä kävi pieni yllätys, sillä Sami halusi valita vaaleimmat lattiat. Olin jo mielessäni hyväksynyt, ettei ainakaan ne vaaleimmat tulisi meille juurikin sen takia, ettei kaikki olisi aina valkoista. Toinen vaihtoehto meillä oli vaalea tammilattia, jollainen meillä aikalailla nytkin on tässä nykyisessä asunnossa. Uusi kotimme ei kuitenkaan tule olemaan niin vaalea kuin vain pinnoiltaan, sillä meillä on suunnitelmissa hankkia uudet harmaat ruokapöydän tuolit sekä harmaa matto olohuoneeseen nykyisen kulahtaneen valkoisen tilalle. Saa myös nähdä sopiiko vanha sohvamme uuteen kotiin tyyliltään vai uusimmeko jossain vaiheessa myös senkin. Lattian suhteen myös pieni vaihtelu virkistää.
Suurin levy on valitsemamme parketin väri Manhattan White
Aika moni meidän naapureista päätyi mustaan keittiöön sekä pari halusi myös päivittää saunaan mustan laudoituksen. Jos mekin olisimme ottaneet saunan, sauna olisi voinut olla aivan hyvin musta, sillä se on mielestäni äärimmäisen tyylikäs ratkaisu sekä nykyaikainen. Perinteisen näköinen puinen panelointi on hieman out omasta mielestäni.

Sellaisia valintoja teimme asuntomme suhteen, mutta vielä tämän vuoden loppuun asti voi muuttaa mieltään. Kieltämättä kylpyhuoneiden laatoitus vielä mietityttää, että josko kuitenkin se musta laatta olisi parempi vaihtoehto meille. Vielä 136 päivää muuttoon, saako olla innoissaan? <3
 1. Mä ehkä kallistuisin mustaan :D tai käytiin valitsemassa yhteen kylpyhuoneeseen laatat ja suunnitelmassa oli musta, paikan päällä väri oli enemmän ruskea. Vaihdettiin toiseen mustaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä täytyy vielä pohtia! Oon vaan niin periaatteellisella tasolla mustaa vastaan, mutta oli se ehkä tyylikkäämpi tai emmä tiiä :D Vaikeeta! Tossakin kun katottiin niin näytti ihan eriltä pystyssä kuin vaakatasossa nää ja niitä pitkään töllättiin vierekkäin.

   Poista
 2. Mieti käytännöllisyyttä. Mustassa näkyy kaikki. Jos vesi on kalkkipitoista on kova homma jatkuvasti jynssätä valkoisia kalkkiraitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, en tullut ajatelleeksi. Meillä on nykyään todella tummanharmaat laatat kylppärissä ja ainakin täällä oon saanu hinkata 1,5 vuoden aikana vaan lattialle levinneestä kissanhiekasta tulleita tahroja. Toisaalta toi oliivikin on sen verran tumma värinä, että siinä näkyis kenties samat tahrat.

   Poista

Designed by FlexyCreatives