Äitiysloma ohitse

Oletko joskus kuullut jonkun sanovan, että äitiysloman päivät hujahtavat ohi nopeasti? Totta se on! Oma vanhempainvapaani on nyt virallisesti ohi ja tästä päivästä eteenpäin olen vielä hetken kesälomalla, ennen kuin palaan takaisin töihin tammikuussa. Eveliina aloittaa päiväkodin 8. tammikuuta ja edelleen on epäselvää mistä asti se paikka oikein löytyy, kiitos täpötäysien päiväkotien. Yritän nyt kuitenkin olla ottamatta asiasta stressiä, sillä siihen asiaan en voi itse vaikuttaa. Onneksi sentään joku paikka löytyy varmasti.

Pari viimeistä äitiyslomapäivää olivat onneksi ihanan aurinkoisia talvipäiviä, joten saimme nauttia mm. pulkkailusta ensimmäistä kertaa. Vielä ei kovin isoihin vauhteihin päästy, mutta selkeästi tyttö tykkäsi pulkkailusta. Myös ensikosketus lumihankeen on nyt koettu.

Kerrankin kun aurinko helli meitä läsnäolollaan, olisi myös mahtava tilaisuus ottaa Evestä viralliset 9kk-kuvat. Olemme aina kerran kuussa järjestäneet omat pienet kuvaukset, joissa Eve saa toimia mallina. Nyt kuvissa on mukana myös Stockalta löytyneet ikäpalikat. On muuten vaikea kuvata kaikesta kiinnostunutta liikkuvaista lasta! Osassa kuvista palikat lenteli ympäriinsä ja osassa vauva konttasi kovaa vauhtia karkuun. Onneksi muutama erittäin onnistunut otos tuli napattua ja nämä pääsevät sitten myös koristamaan sukulaisten piironkeja.
Eilen itselläni oli itku aika herkässä ja aika monet kyyneleet tulikin vuodatettua. Takana oli hieman huonosti nukutumpi yö kuin normaalisti, niin sekin pisti varmasti mielen matalaksi omalta osaltaan. Onhan se haikeaa mennä töihin ja pistää pieni päiväkotiin, mutta näin ne tosielämän realiteetit vain menee. Onneksi tämä on ollut tiedossa jo pitkään ennen synnytystäkin, joten olen ehtinyt valmistautua töihin paluuseen hyvän aikaa. Kyllähän se silti harmittaa, sillä kukapa sitä mieluummin olisi töissä kuin pienen lapsensa kanssa kotona.

Äitiysloman aikana ehdimme onneksi lomailla ja käydä monta kertaa ulkomailla perheen kesken, nauttia kesästä, nähdä niin paljon kehitystä pienessä ihmisessä ja hämmästyä näistä asioista joka päivä. Äitiysloman aikana ehdimme myös rakastua toisiimme, kokea uskomatonta läheisyyttä ja nauttia tästä kiistatta elämän parhaimmasta ajasta. En olisi koskaan voinut kuvitellakaan, että äitiys olisi näin ihanaa ja koskettavaa. Onneksi vapaita päiviä on vielä ja joulukin tulee vielä välissä, jotta ehdimme nauttia vielä yhdessäolosta. Eikä se yhdessäolo onneksi siihen töiden ja päiväkodin aloitukseen lopu vaan elämästä tulee vain erilaista, jälleen kerran!

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives