Hääpukuni

Täydellisen hääpuvun metsästys - siinäpä vasta tehtävä. Aloitin hääpukuni metsästämisen jo heti kosinnan jälkeen ja Pinterestiini ehti kertyä satoja toinen toistaan ihanempia pukuja. Olin aina ajatellut haluavani olkaimettoman puvun, jossa ei olisi sydän-leikkausta yläosassa. Hyvin pian pukuja selattuani kävi ilmi, etten missään nimeässä halua olkaimetonta hääpukua vaan puvussa pitää olla olkaimet tai hihat. Naruolkaimia en myöskään halunnut, sillä silloin olisi sama valita olkaimeton malli.

Ensimmäistä kertaa kävin haaveilemassa puvuista Zazabellassa serkkuni Hiparin kanssa jo kesällä 2016, mutta silloin hääpäivä sekä paikka oli vielä auki. Nyt kesällä 2017, kun hääpaikaksi varmistui maistraatti, pääsin vihdoin konkreettisille pukuostoksille. Suuntasimme serkkuni Maijan kanssa Zazabellan outletiin, josta tämä puku löytyi.
Ihan ensiksi katselimme lyhyitä mekkoja, sillä ajattelin täyspitkän mekon olevan liian juhlallinen maistraattiin. Päätin kuitenkin hyvin nopeasti, että minähän otan maistraatin arkisuudesta huolimatta juuri sellaisen puvun kuin haluan. Siirryimme siis tutkailemaan täyspitkiä hameita, mutta kaikista muhkeimmat helmat jätimme välistä.
Tämä puku valikoitui nopeasti rekistä, mutta ennen sovitusta se ei aiheuttanut mitään kovin ihmeellisiä reaktioita. Kuitenkin kun sain puvun päälleni, kaikille oli selvää että tämä se on ja juuri sellaisen reaktion oikean puvun kuuluukin aiheuttaa. Puvusta löytyy alunperin inhoamani sydän-leikkaus, mutta koska puvussa on olkaimet sekä selkä peittyy, se ei häirinnyt tässä puvussa lainkaan. Pukujen sovittelu loppui tähän pukuun. Onneksi puku oli juuri oikean kokoinen eikä siihen tarvinut tehdä muutoksia. Lisäsin pukuun ainoastaan timanttisen koristeen vyötärölle tuomaan lisää särmää pukuun, mutta se jää valitettavasti näissä kuvissa kimpun taa piiloon.

Hääkimppuni sekä huntuni tilasin Wishin kautta ja kimpun suhteen olin myös varma, että haluan kestokimpun oikeista kukista tehdyn sijaan, sillä haluan kimpun säilyvän ikuisena muistona. Katselin pitkään erilaisia korukimppuja suomalaisilta valmistajilta, mutta yksikään malli eikä hinta vaikuttanut minulle sopivalta. Kimppu saapui postiin onneksi hyvissä ajoin (tein tilauksen yli kuukautta ennen häitä), mutta huntu kolahti postiluukusta vasta noin tunti ennen kuin meidän piti lähteä kohti maistraattia, ajoissa siis sekin!

Vaikka menimmekin maistraatissa naimisiin ja pidimme pienen piirin juhlat, pukuni oli juuri näköiseni sekä teki päivästämme omalta osaltaan täydellisen eikä se mielestäni ollut lainkaan liian hieno. Puku on kuitenkin yksi tärkeimmistä jutuista morsiamella hääpäivänään, joten kyllä sen täytyy olla juuri sellainen kuin on unelmoinut! Kunhan pidämme ystävillemme luvatut hääbileet, puku pääsee jälleen käyttöön

Designed by FlexyCreatives