Jokainen saa kirjoittaa sellaista blogia, kuin itse haluaa

Törmäsin vähän aika sitten blogiin, jossa ruodittiin omaan silmään hieman liian kärkkäästi ärsyttäviä blogeja ja bloggaajia, sekä haukuttiin suurin osa bloggaajista massaan. Omasta mielestäni rivien välistä paistoi ylpeys omasta blogista ja inho muiden blogeja kohtaan, vaikka blogissa esiintyi myös huomattavan paljon näitä itse kritisoituja elementtejä. Toki varmasti jokaiselle oma blogi on tärkeä juttu, mutta muiden blogien vähättely sekä haukkuminen massaksi osoitti enemmän huonoa makua kyseisessä postauksessa. Ketään tiettyä bloggaajaa tai blogia ei sentään nimetty tässä kirjoituksessa ja se olisikin ollut jo aivan liikaa.

On totta, että nykyään todella moni blogi muistuttaa toisiaan ja etenkin suositut postausaiheet toistuvat useimmissa blogeissa. Omakin blogini on varmasti monen mielestä massaa, sillä onhan meilläkin esim. valkoinen "blogisisustus", pukeudun ketjuliikkeiden vaatteisiin sekä kuljen melkolailla muutenkin valtavirran mukana enkä ole kauhean massasta erottuva, pysyttelen kaikin puolin tutussa ja turvallisessa. Pitäisikö minun siis poiketa massasta massasta erottumisen takia ja muuttaa sisustuksemme esimerkiksi räikeäksi ja kovin rohkeaksi sillä kustannuksella, että en siitä enää itse pitäisi? Ei tietenkään pitäisi.
Eräs kuuluisista blogimatoista eli Elloksen tanger-matto
Persoonansa säilyttäminen blogimaailmassa on mielestäni tärkeää ja juuri nämä asiat , joista tännekin kirjoittelen, tekevät minusta minut sekä blogistani blogini. Haluan pitää blogini positiviisena paikkana, jossa jaan arjen juttuja valkoisine tylsine sisustuksineen enkä yleensä räväytä mielipidepostauksilla. Tykkään itse lukea samoja aihepiirejä käsitteleviä blogeja ja useimmiten inspiroidun eniten "massa"blogeista, joissa esiintyy kaikista eniten näitä juttuja, jotka minua tällä hetkellä kiinnostavat. En näe yhtäkään syytä miksi lopettaisin näiden blogien lukemisen, mutta jos joku haluaa olla lukematta massaa, niin sitten on lukematta massaa. Se ei ole keneltäkään pois. Antaa myös kaikkien kirjoittaa blogiaan juuri niin kuin he itse parhaaksi näkevät. Ei ole kenenkään tehtävä arvostella millä tyylillä kukin saa kirjoittaa ja millaisia kuvia blogiinsa saa laittaa.
Myönnän, että monissa blogeissa esiintyy paljon samantyylisiä kuvia ja asetelmia sekä kuvaustyyli on mielestäni vakiintunut etenkin lifestyle-blogeissa tietynlaiseksi eli kuvat ovat todella kirkkaita ja vaaleita. Omaa silmääni tämä tyyli miellyttää paljon ja onhan kauniita kuvia paljon mukavampi katsella, kuin vaikkapa tummia ja epätarkkoja kuvia. Lisäksi mielestäni some sekä blogit tuovat massan niin paljon paremmin esiin, kuin vaikkapa 20 vuotta sitten. Kyllä silloinkin oli ihan yhtälailla kaikki muotihömpötykset olemassa, mutta ne eivät näkyneet ihmisten arjessa samalla tavalla. Nyt kun esimerkiksi Instagram ja blogit ovat käytännössä koko ajan jokaisen ulottuvilla, muotitulvaan on helpompi hukkua. 

Kuulisin mielelläni myös teidän mietteitä tästä aiheesta, sillä tämä aihe ei ole aivan niin yksioikoinen. 
 1. No todellakin olen samaa mieltä! En ole yhtään kiinnostunut tahallaan erilaisista blogeista, johtuu varmaan siitä, etten tule toimeen muutenkaan ihmisten kanssa, jotka haluavat tahallaan olla erilaisia.. Miusta vaalea sisustus on ihana ja jos jollain toisellakin bloggaajalla sattuu olemaan samaa väriä, olen sitten mieluummin massabloggaaja. Ois kyllä paljon sanottavaa tästä, mutta hyvin kiteytit!

  VastaaPoista
 2. Jokainen kirjoittaa sellaista blogia kuin haluaa ja jokaiselle on lukijansa. Persoonallisuus on kuitenkin se mikä erottaa blogit toisistaan aina. Pidän itse tärkeänä sitä, että saan itse blogista sitä mielihyvää miksi sen olen alunperin aloittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mullekin on tärkeintä juurikin ne syyt miksi olen blogin alunperin aloittanut. En koe tärkeäksi muuttaa persoonaani väkisin. Toki jos blogi ei muuten ole kovin lukijaystävällinen niin se on toki asia erikseen.

   Poista
 3. Samaa mieltä! Aitous on mun mieleen blogeissa kaikkineen tärkeää ja mun mielestä kyllä on aika helppo nähdä, viihtyykö bloggaja itse esimerkiksi vaatteissaan vai esittääkö jotain ihan muuta kuin tosielämässä on... Jotenkin ihan kumma ajatus, että rakentais blogiinsa ihan jonkun toisen persoonan kuin mitä arkielämässään on ja mistä asioista oikeasti pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en vois kuvitella leikkiväni blogissa jotakuta kuka en oikeasti ole. Sain joskus haukkuja siitä, että koitan ilmeisesti olla hienompi kun oikeasti olenkaan, kun en hoksaa, että Newbie on Kappahlin lastenvaatemerkki ja mainostan aina käyväni aina Newbien kaupassa. Pointtina siis, että en tässä koita esittää yhtään mitään vaan tällainen mä oikeesti oon :) Kiitos kommentista Maria <3

   Poista
 4. Olen niin samaa mieltä sun kanssa!! Tärkeää, että tästä aiheesta teit postauksen, puit sanoiksi varmasti monen kanssabloggaajan ajatukset :) Samaistun niin tuohon, etten ole massasta niin poikkeava ja pukeudun ja sisustan aikalailla valtavirran mukaisesti. Mutta ne vaan sattuvat olemaan juttuja mistä tykkään, ja musta tuntuisi älyttömältä esittää jotain muuta mitä olen ja olla ns "pakolla" erilainen. Huippu postaus<3

  VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives