Blogien täydellisyys

Blogien täydellisyys on aihe, josta olen keskustellut melko aktiivisesti viime aikoina muutaman toisen bloggaajan kanssa. Postausten sisältö, kuvien laatu ja itse postaustahti on aiheuttanut päänvaivaa. Mistä uskallat postata, ettet saa kopioijan leimaa? Ovatko postauksesi liian laimeita eivätkä herätä lukijassa mitään tunteita? Kerrotko itsestäsi liikaa turhanpäiväisiä asioita, jotka eivät kiinnosta ketään vai jaatko elämästäsi liian vähän? Siinä muutamia kysymyksiä, joihin olemme pohdiskelleet vastauksia.

On totta, että etenkin lifestyle-blogeissa näkee paljon samanlaisia ja samantyylisiä postauksia. Välillä blogimaailmassa liikkuu esimerkiksi erilaisia haastepostauksia, jolloin ymmärrettävästi postaus on melko samanlainen muiden kanssa. Eihän tässä mitään, mutta esille nousi se seikka, että kyllästyykö lukija siihen, jos tämä haaste on ehditty lukea muiden blogeista jo tarpeeksi monta kertaa ennen sinun postaustasi? Missä vaiheessa haastepostauksen uskaltaa vielä toteuttaa, ettei se ole jo liian nähty? Tässäpä vasta pulma ja itse totesin, ettei tässä bloggaajien täyteisessä maailmassa pidä liikaa miettiä mistä sitä postaisi ja milloin.

Monet stressaavat blogin kuvien perään ja esimerkiksi päivän asusta saatetaan ottaa satoja kuvia, joista kuitenkin vain kourallinen kelpaa. Kuvista löytyy aina jotain pientä vikaa, eivätkä ne kelpaa julkaisuun. Toista se oli vielä muutama vuosi sitten, kun itse ainakin julkaisin vain yhden asukuvan per postaus ja sekin saattoi olla peilin kautta otettu. Sehän olisi melkein rikollista nykyään eikä sellaista blogia lukisi kuulemma kukaan. Kuvat oli myös otettu kännykällä eikä järkkärillä. Kuvassa täytyy olla siis kunnossa tausta, laatu, ilmeet ja eleet, vaatteiden asento ja harmonia sekä varmasti vielä monia muita asioita, joita en nyt osaa luetella. Kaiken pitää olla just eikä melkein ja onhan se toki ymmärrettävää. Kauniita kuvia on mieluisampaa katsella, mutta kaiken hiominen millilleen "oikein" aiheuttaa varmasti kovat paineet bloggaajalle ja onko se sen arvoista? Toki jokainen tekee tavallaan, mutta väittäisin, että se oma silmä on usein se kaikista kriittisin.
Tässä esimerkiksi sama asukuva muokattuna. Vasemmalla on täysin käsittelemätön kuva ja oikealla on tarkasti rajattu sekä väriparanneltu kuva. Myönnän, että kyllä oikeanpuoleinen kuva näyttää paremmalta, sillä kuvasta puuttuu mm. juuri rumat taustaelementit. Aurinkokin ilmeisesti paistaa hieman silmiin näissä kuvissa. Kaikki ei siis aina ole niin nätisti, kuin kuvat antavat ymmärtää :)

Millaista sisältöä blogissa pitäisi olla? Se onkin ikuisuuskysymys. Eräs blogiguruksi itseään tituleeraava henkilö oli sitä mieltä, että blogin aiheiden tulisi olla tiukkaan rajattu tai sitten mennään metsään ja kovaa. Oma blogini sisältää aiheita sieltä sun täältä ja tykkään siitä, että minulla on vapaus kirjoittaa juuri siitä, mistä itse haluan. Jos olisin esimerkiksi pelkkä perhebloggaaja, ei tämäkään teksti ilmestyisi. Olen sitä mieltä, että kaikille blogeille kyllä löytyy lukijansa, olivat ne sitten esimerkiksi pelkkiä matkablogeja tai sekalaisempia lifestyle-blogeja. Itse luen mieluiten juuri sekalaisia blogeja pääasiassa, sillä tykkään aiheiden monipuolisuudesta. Muistetaan myös, että jokainen saa kirjoittaa juuri sellaista blogia, kuin itse haluaa!

Mitä mieltä te olette tästä aiheesta?
 1. Paljon hyviä kysymyksiä ja pohdintoja mielenkiintoisesta aiheesta! :) Tuo on ihan totta, että lifestyleblogeissa aihepiiri pysyy aika lailla samana, ja monet bloggaajat kirjoittavat aika samanlaisista aiheista. Se on mielestäni täysin ok, kunhan ei plagioida kenenkään tekstiä vaan tuodaan asiaan oma näkemys ja näkökanta.

  Monet blogikonsultit painottavat juuri tuota, että pitäisi olla se tietty niche, jolle kirjoittaa. Itse koen sen vähän tylsäksi, tykkään lueskella ns. sillisalaattiblogeja, joista löytyy kaikkea muodista leipomiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joo pidemmän päälle tylsää, jos lukee vain tiukan aihepiirin blogeja. Esim. pelkkiä sisustusblogeja on kiva lukea välillä, mutta en jaksaisi seurata sellaista paria vuotta putkeen, kun en itse niin paljon vaihtele sisustusta. Inspiraatiota on kiva hakea välillä, mutta vain välillä :) Samoilla linjoilla siis koko kommenttisi kanssa!

   Poista
 2. Todella hyviä pohdintoja.
  Itse tykkään lukea vähän kaikkea, mutta pääsääntöisesti meikkaukseen ja osittain vain muotiin keskittyvät blogit ohitan, mutta yksittäisiä blogeja näistäkin aiheista luen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nicola! :) Onneksi kaikille löytyy mielenkiintoisia blogeja ja aiheita.

   Poista
 3. miustakin on kiva, että postauksia voi tehdä siitä, mikä itseään innostaa! Toki onhan se nyt hyvä joku pääpaino varmasti olla, mutta en usko siihen tarkkaan rajaamiseen, silloin siitä tulee vain kahle ja väkisin väännettyjä postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo me ei haluta kahleita :) Pitää lopettaa liiallinen miettiminen, kun on alkanut bloggaaminen ahdistaa, kun jotenkin tuntua, ettei mistään kannata postata syystä tai toisesta :D

   Poista
 4. Mäkin tykkään vähän rönsyilevistä blogeista eikä niillä tarvitse mun mielestä olla tiukkaan rajattua aihetta! Tykkään siitä että lukulistan blogit yllättää vähän väliä eri tyyppisillä otsikoilla ja aiheilla, koska ei tässä tosiaan mitään aihe- tai tietokirjaa olla kirjoittamassa. Jos mä haluan lukea vain jostain tosi rajatusta tietysta aiheesta, vaikkapa valokuvaamisen vinkeistä, mä usein vaan googlaan sen ja löydän sitä kautta monta sitä koskevia artikkeleita.

  Oon myös täysin samaa mieltä, jokainen saa omaan blogiinsa kirjoittaa just sillä tavalla ja niistä aiheista kuin haluaa! Eihän se muuten olisikaan kirjoittajan oma blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tietokirjablogit on sit asia erikseen :) Mulle tää on ainakin harrastus, niin kiva kirjoitella just niin kuin ite haluaa eikä ottaa paineita mistään. Tai no toki otan paineita silti, mutta jos nyt koittas stressata vähemmän :)

   Poista
 5. Hyvä tää sunkin postaus, oli pakko tulla lukemaan tämä kun kommentoit mun postaukseen! :) Ja ihan samoja pohdintoja on tosiaan mullakin ollut, mutta musta on kiva just lukea näitä persoonallisempia ja pienempiä blogeja, kun bloggaajastakin saa sitten enemmän irti ja pääsee tutustumaan hänen elämäänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös lukea pienempiä blogeja niin kuin just esim. sun :) Sekalaiset postaukset on kivoja! Kiitos kommentistasi <3

   Poista

Designed by FlexyCreatives