Liikenteessä Länsimetrolla - Se olikin totta!

Nyt se on sitten todistettavasti koettu toimivaksi - nimittäin Länsimetro. Kävimme tänään Stockmannin jouluosastolla Tapiolassa ja ajoimme samalla ensimmäistä kertaa Länsimetrolla. Tästä sitä sitten ollaan kohistu jo vuosia ja muistan kun kenties yläasteella tein esitelmän Länsimetrosta, joka silloin siinsi vielä pitkällä tulevaisuudessa. Tosin sitä ei arvattu, että se venyisi näin pitkälle, mutta onpahan se nyt vihdoin valmis.

Länsimetroon on kulunut ihan älyttömän paljon rahaa ja kyllä se asemia katsoessakin jo käy järkeen. Ihan ei ole samaa luokkaa nämä uudet asemat vanhojen kanssa. Liekö sitten tarpeellista, että asemista on tehty näin prameat. Olisivat edes panostaneet ulkonäön sijaan sen aseman toimivuuteen. Nyt sekä Aalto-yliopiston että Tapiolan asemilla vaunuilla sai sompailla hissien perässä sinne sun tänne ja hissikyytejä tuli useampia. Sisäänkäynnit olivat kivasti kuitenkin fiksuissa paikoissa.


Metrokyyti Tapiolaan kesti pari minuuttia ja ainakin tänään metro liikennöi ongelmitta. Kieltämättä oli äärimmäisen outoa liikkua metrolla Otaniemestä, mutta onhan metro mukavampi keino liikkua ainakin omasta mielestäni kuin bussi. Harvemmin vaan tulee asiaa metrolla yhtään mihinkään.

En olisi myöskään uskonut postaavani blogiini aiheesta metro, mutta nyt sekin on koettu. Kiinassa vaihdossa oleva entinen työkaverinikin tiivisti hienosti ajatukset Länsimetron aiheuttamasta mediapöhinästä, sillä Pekingissä uusi metrolinja ei aiheuttaisi karnevaalihumuista medianäkyvyyttä. On se Suomi niin söpö tämän ilmiön kanssa.

Oletteko te ajelleet Länsimetrolla ja vaikuttaako tämä millään tavalla teidän elämään? :D
 1. Ei tää länsimetro olis varmaan suomessakaan aiheuttanut niiiin isoa mediahumua, jos olisi valmistunut edes melkein ajallaan :D Nythän siitä ehti tulla ihan yleinen vitsi myöhästelyjensä kanssa. Meilläkin oli abeina (pari vuotta sitten) penkkarirekassa länsimetroaiheinen lakana, varustettuna "I want to believe" -tekstillä :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei varmaan :D Olihan toi nyt niin hyvin sössitty juttu, et oli pakko käydä testaamassa ja postatakin siitä xD Oon kans nähny sellasen haalarimerkin ja haluisin kovasti sellasen!

   Poista
 2. Mä odotan, että Länsimetro laajenee Saloon. Ehkä joskus 2090-luvulla ;D

  VastaaPoista
 3. Oon kyllä päättänyt boikotoida koko länsimetroa, kun en sillä varmaan ikinä muutenkaan menis.. tuskin laajenee Tampereelle ikinä XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tamperelaisena ei oo ehkä ajankohtasin juttu sulle :) Toivottavasti teillä toteutuu se raitiotie nopeammin kun tää metro meillä... Tosin siellä tuntuu urakat valmistuvan etuajassa tai ainakin se tunneli valmistu ja budjettikin tais alittua :)

   Poista
 4. Hahah, mekin käytiin tänään todistamassa tänä ihme nimeltä Länsimetro. Se kyllä harmittaa, ettei sitä lisäosaa saatu tähän mukaan, mä olisin meinaan oikein mielelläni reissanut Kivenlahdesta töihin yhdellä julkisella :( Noh, ehkä vuonna 2048...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä en tajua, että miksei sitä lisäosaa voitu toteuttaa samalla jo alun alkaenkin. Toivottavasti lisäosassa ei mee kymmentä vuotta. Millonkohan sen ees pitäs muuten olla arviolta valmis?

   Poista

Designed by FlexyCreatives