Rakennusprojekti etenee - kaikki rakennukset pystyssä

Kävimme tänään pitkästä aikaa kurkkimassa meidän uuden kotimme rakennustyömaata ja viime kertaisesta edistystä oli tullut. Kaikki rakennukset ovat pystyssä eli molemmat asuinrakennukset sekä kaksi talousrakennusta. Tänään asunnoille oli vedetty valokuitu sekä kaukolämpöjärjestelmät oli asennettu aiemmin. Lämmöt asuntoihin saadaan päälle ensi viikon aikana, jolloin rakennukset pysyvät kuivina talven yli. Rakennustyömaalla sattui olemaan paikalla myös rakennuttajan vastuuhenkilö ja pääsimme myös ensimmäistä kertaa kurkkimaan tulevaan kotiimme sisälle. Keskeneräistähän siellä on, mutta nyt olemme käyneet sisällä ja tulevia tiloja on helpompi hahmottaa. Hypätääs sitten sisälle meidän uuteen kotiin.

Nämä kuvat ovat yläkerrasta ja vasemmanpuoleisessa kuvassa on meidän tuleva makuuhuoneemme. Huone oli ihanan tilava, vaikka toki kuvasta sitä on vaikea hahmottaa. Huone on hieman isompi kuin meidän nykyinen makkari. Meidän huoneessa on ihanan paljon luonnonvaloa ja huoneeseen tulee myös ihana ranskalainen parveke. En olisikaan kaivannut kunnon parveketta varjostamaan makkarin alapuolella sijaitsevaa olohuonetta.

Huonekorkeus yläkerrassa on n. 270 cm ja ylhäältä löytyy meidän makkarin lisäksi Even makuuhuone, joka näkyy oikeanpuoleisessa kuvassa. Ylhäältä löytyy myös vaatehuone, johon mennään Even huoneesta sekä kylpyhuone, josta löytyy myös suihkut. Alakertaan tulee oma pienempi vessansa erikseen. Evenkin huoneeseen tulee ihanan iso ikkuna ja molempiin makuuhuoneisiin tulee mittatilauksena teetetyt liukuovikaapistot. Seinistä tulee valkoiset ainakin aluksi ja lattioihin tulemme valitsemaan jonkin vaaleasävyisen laminaatin.
Alakerrassa on paljon avointa tilaa ja alakerran huonekorkeus on n. 260 cm. Tässä kuvassa näkymä on otettu terassin ovelta ja ensin on olohuone sekä keittiö. Kaikki kiinteät kalusteet puuttuvat vielä tietysti, mutta keittiöstä tulee L-kirjaimen muotoinen ja sekä jääkaappi että pakastin ovat täyskorkeita, joka tulee olemaan lapsiperheessä iso plussa. Otimme keittiöön myös kiinteän mikron, sillä vanha mikromme ei varmasti sopisi uusien kalusteiden kanssa yhteen. Taakse tulee vielä eteinen sekä pieni vessa ilman suihkua. Olohuoneessa on myös yhtä isot ikkunat ja ovet kuin meidänkin makkarissa.
Pihan puolelle meille tulee pieni terassi sekä ihan nurmikkopihaakin. Kovin iso piha ei ole, mutta meille ihan riittävä. Suurimmalla osalla muista asukkaista ei ole sitäkään pihaa, sillä talon toisessa päässä leikkipaikka vie tilan asukkaiden pihoilta. Pihat taloihin tehdään vasta ensi kesänä, joten jonkin aikaa joudumme asumaan kaaoksen keskellä.

Kunhan pahin kaaos rakennustyömaalla hellittää, meille asukkaille järjestetään yhteinen tutustumisilta omiin asuntoihin sekä silloin pääsemme valitsemaan materiaaleja. Nyt kun pääsin kotiimme fiilistelemään, odotan entistä malttamattomampana, että kotimme valmistuisi ja pääsisimme muuttamaan!
 1. Toi on kyllä niin parasta, kun raksalla näkee kuinka on edistytty! <3 270 huonekorkeutena on kyllä ihanan avara, meillä on keskikerroksessa sen verran huonekorkeutta, kellarissa ja yläkerrassa pikkusen vähemmän, mutta kuitenkin ihan riittävästi. Luonnonvalo on kyllä just sitä mistä ite tykkään meijän talossa, vaikka se vielä kesken onkin.. Onko teillä raksan aikataulu pitänyt, että pääsette muuttaan sovitussa aikataulussa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ainakin toistaseks kuulemma aikataulussa, mutta onhan tässä vappuun vielä aikaa. Vähän häikkää niillä oli siellä ollut, kun oli ollut putkikaverit ja talopakettikaverit samaan aikaan hääräämässä tontilla. Toivottavasti pysyvätkin aikataulussa ja olivat nyt onneks ottaneet lisää miehiä hommiin :)

   Luonnonvalo on kyllä ihan parasta! Nytkin paistaa ihanasti aurinko, niin koti näyttää heti paljon paremmalta :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives