MacBook Air 13" - uusi työväline

Meidän työhuone oli vielä vähän aika sitten kunnon komentokeskus, sillä sekä minun että Samin pöytäkoneet olivat 2 metriä leveän työpöydän äärellä. Olin jo pitkän aikaa sitten päättänyt luopua lopullisesti omasta pelikoneestani, sillä ei aikani riitä mitenkään enää pelaamiseen ja päätin siirtyä takaisin käyttämään läppäriä sekä lisäksi Eveliina tarvitsee pian oman huoneensa, joten Samikin saa siirtyä evakkoon koneensa kanssa.

Pohdin pitkään eri vaihtoehtoja läppäreiden välillä ja olin jo melkein varmasti päätymässä Asuksen läppäriin kunnes näin Telialla tarjouksen MacBookista. Tietysti jo tämän postauksen otsikon perusteella arvaatte mihin lopulta päädyin. Aiemmin MacBookeissa minua on kauhistuttanut hinta ja kyllä tällekin melkein 1000 euroa silti jäi hintaa, mutta onneksi kuitenkin alle. Halusin kuitenkin tehokkaan sekä myös ulkonäöllisesti tyylikkään koneen, joten päädyin kuitenkin Appleen Asuksen sijaan. Lisäksi kyllähän tämä nyt toimii kivasti yhteen iPhonen kanssa. Esimerkiksi kännykkäkuvat löytyvät automaattisesti tältäkin koneelta ilman erillisiä siirtelyjä, joten blogiharrastuksen kannalta se on suuri plussa.
Tässä koneessa on 13" näyttö ja se on itselleni juuri sopiva. Ehkä 12" menisi vielä, mutta siitä pienemmät käyvät jo liian pieniksi. Edellisessä läppärissäni oli 15" näyttö, mutta se taas oli liian iso eikä läppäriä voinut sen painon ja koon vuoksi kuljettaa mielellään mukana. Tämä sujahtaa kassiin mukaan jos satun tätä muualla tarvitsemaan. Kone on myös ihanan kevyt.
Tehoja tässä koneessa on ainakin toistaiseksi riittävästi ja yksi teknisistä vaatimuksista läppärin suhteen oli 8Gt keskusmuistia. Toki näppäränä koneeseen lisää muistia itsekin, mutta tässä sitä oli jo valmiiksi. Myös SSD-levy oli must have. Tallennustilaa en kaipaa kauheasti, sillä kuvat siirrän iCloudiin muutenkin sekä omistan myös teran kokoisen ulkoisen kovalevyn, mutta tallennustilaa on koneellakin kuitenkin 128Gt.
Aluksi olin epäileväinen touch padia kohtaan, sillä yleensä touch padit voivat olla hieman kinkkisiä käyttää. Tässä kuitenkin homma pelittää kivasti ja konetta voi ohjailla älypuhelimen tapaan näppärästi. Zoomaaminen toimii esimerkiksi samalla tavoin nipistämällä kuin iPhonessakin. Parasta on ehdottomasti kuvien synkkaaminen automaattisesti iCloudin kautta suoraan koneeseen. Toki järkkärin kuvat pitää siirtää vielä erikseen.

Nyt kun takana on noin kuukausi Macin käyttöä ja IOSiin totuttelemista, homma alkaa sujua jo vanhalta Windows-käyttäjältäkin. Aluksi oli vaikeuksia löytää uusia pikanäppäimiä ja Safari lensi selaimena roskiin samantien. Eilen kun kävin Samin koneella, huomasin koko ajan käyttäväni altia eli näppäintä, jossa macissa on cmd. Nopeasti on siis vanhat näppäimet unohtuneet. Ainoa asia mikä tällä hetkellä macissa ärsyttää, on tämä näppis. Näppäimissä on hieman huono tuntuma, mutta ehkä totun tähän tai sitten vain kestän tämän. Toki mekaanisen näppiksen jälkeen muutos on aika iso. Kokonaisuuteen olen tosi tyytyväinen!
  1. Multa löytyy MacBook Pro ja mäkin ihastuin ihan täysin tähän touch padiin! Se on jotenkin niin älyttömän helppo ja kätevä, kunhan oppii käyttämään :D Myös iOS käyttöjärjestelmänä on vaan mun mielestä paras ja jos puhelimena on iPhone, se on niin kiva kun tietokone toimii lähes samalla tavalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuvaikeuksien ja uusien ohjelmien jälkeen oon kyllä tosiaan tyytyväinen! Kuvien siirtäminen kamerasta ei oo maailman kätevintä, mutta menettelee. Selaimen käyttö touch padilla on kyllä tosi jees!

      Poista

Designed by FlexyCreatives