FitFarm Bikini Challenge: Tulokset 7 viikon jälkeen

Se olisi nyt sitten 7 viikkoa takana viimeisintä valmennusta ja enää 3/29 viikkoa olisi jäljellä. Tämä elämäntapamuutos alkoi huhtikuussa ja pitkä matkahan siitä ollaan tultu. Aloitin viime viikolla loppukirin ja pudotin hiilareita reippaasti pois, jotta voin ottaa viimeiset viikot oikeasti todella tiukasti. Tämä selkeästi toimii, sillä tällä viikolla kroppa on muuttunut ihan huimasti. 

Muutama viikko sitten tuntui siltä, että homma ei etene enää lainkaan ja olisi aika siirtyä ylläpidolle, mutta kroppa vaatikin vielä hieman tiukempaa tahtia saadakseen muutosta aikaan. Kolmen viikon päästä onkin sitten pohdinnan paikka, että kuinka paljon sitä ruokaa lähdetään lisäämään. Olen ollut dieetillä niin pitkään, että kohta olisi aika pitää hieman kevyempi jakso. Aavistelen jo tosin, että viimeistään joulun jälkeen otetaan jälleen pieni välikiristys, sillä haluan olla hyvässä kunnossa Kanarialla tammikuun lopussa. 
Tilanne 14.10.2019

Paino: 68,5 kiloa (-1,8 kiloa)
Hauiksen ympärys: 30 senttiä (- 0,5 senttiä)
Lantion ympärys: 98 senttiä (- 1 sentti)
Reiden ympärys: 59 senttiä (ei muutosta)
Rinnan ympärys: 90 senttiä (ei muutosta)
Rinnan alta: 78 senttiä (ei muutosta)
Vyötärön ympärys: 75 senttiä (- 1 sentti)
Navan kohdalta: 87 senttiä (- 2 senttiä)

Tällä viikolla paino putosi yllättävänkin paljon, mikä on kieltämättä ilahduttanut pienen suvantovaiheen jälkeen paljon. Vaikka paino ei olekaan tällä valmennuksella se paras mittari, painon putoaminen on kuitenkin lähes pakollista kotitreeni + aerobinen yhdistelmällä treenaavalle mikäli haluan vaatekoon pienentyvän. Lihaksethan dieetillä eivät kasva, mutta huomaan silti esimerkiksi reisieni saaneen muotoa. Vatsalihakseni ovat myös selkeästi vahvistuneet, mutta se ei valitettavasti näy ulospäin ja tuskin tulee koskaan näkymäänkään, sillä en saa rasvaprosenttiani niin alas enkä kieltämättä edes halua saada.

Painoin vuonna 2014 syksyllä 60,2 kiloa ja se oli itselleni aivan liian vähän. Minua paleli jatkuvasti eikä olo muutenkaan ollut kovin hyvä. Lisäksi omalla mittarillani ulkoinen kuntoni oli sellainen, että sitä olisi ollut "liian vaivalloista" ylläpitää enkä siihen silloinkaan halunnut ryhtyä. Nykyisin tavoittelen hyvää oloa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin ja haluan pystyä elämään päivittäin tyytyväisenä omaan itseeni enkä kokea ulkonäöstä stressiä tai erityistä vaivaa nykyisen ulkonäön ylläptämiseksi. Tasapaino on siis tällä hetkellä se kaikkein tärkein. 

Tällä viikolla valmennuksella olisi myös luvassa Cheat Meal eli yksi vapaasyöntiateria. Haaveilin viime viikolla jo tietysti siivistä, sillä mikäs sen parempaa herkkua. Hiilareita siivistä tosin ei saa, mutta onneksi cheat mealia ei tarvitsekaan pitää täysin hiilaripainotteisena. Siipien kanssa voi toki ottaa jälkkäriksi vielä hiukan karkkia, niin sillähän se hiilaripuolikin tulisi täytettyä.

Olen huomannut nyt lepoviikon jälkeen ihan erilaisen tempon treeneissä ja treenitehoja onkin ollut erilailla kuin ennen lepoviikkoa. Seuraavan lepoviikon aionkin pitää kolmen viikon päästä, kun valmennus virallisesti päättyy. Aion lähettää muutoskuvani FitFarmille ja toivon saavani vielä seuraavan BC:n lunastettua muutoskuvillani. Jos näin ei käy, taidan jatkaa omin avuin eteenpäin. Hitusen kyllä ylläpidolle siirtyminen jännittää, sillä en ole koskaan varsinaisella ylläpidolla ollut. Myönnän pelkääväni lihomista, sillä kotitreenit eivät kuitenkaan vastaa salitreenejä ja työnikin on niin passiivista, että aktiivisuus jää viikoittain aika alhaalle etenkin jos en käy Megazonessa. Noh, aika näyttää mihin ratkaisuun päädyn!

Onko teistä muuten joku ollut ylläpidolle ja miten olette itse asian kanssa painineet? Kuulisin mielelläni teidän kokemuksianne, sillä vertaistuki olisi kaivattua :) 
  1. tosi hyvin oot edistynyt ja lähtee! mulla liikunta vähentyy niin ne ole varma onko painon putoaminen lihaksien katoamisesta kiinni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, heti jo ihan lepopäivätkin laskee painoa etenkin salilla treenaavalla.

      Poista

Designed by FlexyCreatives