InBody-mittauksen tulokset

Kävimme sunnuntaina kummitätini kanssa I love me-messuilla ja hän onneksi bongasi Heinekenin pisteeltä InBody-mittauksen, joka tuli kieltämättä kuin tilauksesta. Dieetti alkaa vedellä viimeisiään ja nyt takana onkin 27/29 viikkoa. Kohta olisi aika hidastaa tahtia, mutta tulosten valossa haluaisin jatkaa vielä muutaman viikon tarpeen mukaan. Jouluna viimeistään pidän kevyemmän jakson enkä varsinaisesti dieettaa, vaan keskityn todennäköisesti joulutorttujen ja suklaiden maisteluun hyvällä omatunnolla! 

InBody on kehonkoostumuksen mittaamiseen erikoistunut laite, joka on ainakin omasta mielestäni tavalliselle kuluttajalle se luotettavin ja paras vaihtoehto. Mittauksia järjestetään mm. kuntosaleilla, joissa kyseinen laite on saatavilla. Kun treenasin salilla aktiivisesti, mittauksissa tuli käytyä useammin ja seurasin silloin erityisesti lihasmassani kasvua. Tällä hetkellä eniten kiinnosti luonnollisesti rasvaprosentti kehossani sekä se, minkä lukeman InBody antaisi omalle ideaalipainolleni. Lisäksi laite kertoo myös mahdollisista puolieroista ja rasvanjakautumisesta vartalolla.
Painoni oli sunnuntaina puolenpäivän aikaan vaatteet päällä 70,2 kiloa eli tämän mukaan paino olisi noussut 1,7 kiloa lauantain aamupainosta. Uskaltaisin olettaa, että kaiken kaikkiaan liikuttaisiin suht lähellä lauantain painoa, mutta tämän mittauksen tuloksiin vaikuttivat tosiaan myös syödyt ateriat sekä vaatteet. Ideaalipainoksi laite kertoi minulle 66,4 kiloa ja päätinkin, että tätä lukemaa lähden nyt jatkossa tavoittelemaan. Siihen ei olisi enää pitkä matka ja InBody kertoi myös minulle, että painoa tulisi tiputtaa nimenomaan rasvakiloista.

Rasvaprosentti minulla oli mittauksen mukaan 27,2%, joka kuulostaa omaan korvaani melko korkealta. Se on kuitenkin naisen normaalin rasvaprosentin rajoissa (20-30) enkä kovinkaan vähärasvaista lopputulosta itselläni tavoittele. Vuonna 2014 rasvaprosenttini oli 20% enkä silloin edes kokenut olevani erityisen kireässä kunnossa ja kaiken lisäksi palelin ja olin jatkuvasti väsynyt. Näistä syistä en siis moista tavoittele enää uudelleen. 

Rasvaa itselläni näyttää kertyvän eniten keskivartaloon, jonka olen myös silmämääräisesti havainnutkin. Jenkkakahvat kun itsepintaisesti roikkuvat mukana ja roikkuivat muuten silloinkin, kun rasvaprosentti oli sen 20. 

Lihasmassaa itseltäni löytyi yllättävänkin hyvin ja tästä olinkin erityisen yllättynyt, sillä olen treenannut viime kuukaudet pelkästään kotona. Kotitreenit eivät kuitenkaan vastaa salitreeniä, vaikka erittäin tehokkaita ovatkin. Lihaksia minulta löytyy eniten jaloista ja tästä taasen en yllättynyt lainkaan, sillä olen treenannut jatkuvasti selkeällä alakroppa-painotuksella. Olenkin ollut huomaavinani pienen pientä muotoa jaloissani!
Yleisellä tasolla olin erittäin tyytyväinen mittauksen tuloksiin, sillä huhtikuusta saakka olen tehnyt kovasti töitä muuttaakseni elintapojani pysyvästi ja siinä olenkin onnistunut mielestäni hyvin. Ruokailu on aina ollut se suurin kompastuskiveni, sillä siinä mennään helposti kaikki tai ei mitään-akselille. Haluan myös lopettaa jojoilun, mutta samalla pystyä myös nauttimaan herkuista ajoittain. Olemme sopineet mieheni kanssa, että jatkossa aiomme arkisin syödä hiukan tiukemmin, mikä taas mahdollistaa herkuttelun viikonloppuisin. Treeneistä aion pitää kiinni ja aion jatkaa myös lenkkeilyä.

Eilen tuli käytyä pitkästä aikaa juoksemassa ja tänään jaloista huomaakin, että jotain erilaista on jälleen tullut tehtyä. Tänään vuorossa olisi jälleen kotitreeni ja mikäs muukaan kuin jalkatreeni pienellä keskivartalotreenillä höystettynä. Tällä viikolla myös viikoittain tilannetsekki BC:n edistymisestä jää väliin tämän postauksen myötä. Ensi viikolla aion ottaa vielä kunnon loppukirin viimeiselle viikolle ja jätän kaikki hiilarit pois, jotta saan vielä hyvän loppurutistuksen päälle. Sitten 29 viikkoa onkin takana ja tiedossa on jälleen lepoviikko ja oma suosikkini eli cheat day. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa!
 1. Ihan hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 2. Vau - ollaan oltu samalla valmennuksella. Minä tosin menin sieltä, missä aita on matalin. Nyt kaipaan jotain säännöllisyyttä arkeeni ja harkitsen lähteväni maanantaina starttaavaan ryhmään. Tsemppaa mua hei :D

  https://hohtavaelamani.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on hieman myös lähtenyt lapasesta meno valmennuksen jälkeen ja mietin aluksi myös, että lähtisin tammikuussa mukaan. Me kuitenkin lähdetään kohta Kanarialle pariksi viikoksi enkä näe järkeväksi lähteä nyt mukaan. Täytyy sitten matkan jälkeen katsoa omalla kohdalla uudelleen.

   Lähde vaan ehdottomasti mukaan tammikuussa! BC toimii kuitenkin aina ja itsekin vedin kotitreeneillä (eli helpommalla) valmennukset läpi. Tuloksia tulee myös sillä ja liian tiukille itseään ei kannata asettaa :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives