Te kysyitte, minä vastaan Part1.

Te saitte joulukuun aikana mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja tässä tulisi niistä ensimmäinen osa. Näitä tulikin melkoinen kasa, joten nämä on jaettu kahteen eri osaan. Kiitos paljon kysymyksiä laittaneille, näihin on aina kiva vastailla ja toivottavasti tykkäätte myös lukea näitä!

Mistä sun into ja kiinnostus kuntoiluun ja tervelliseen syömiseen tulee? Ootko aina ollu urheilullinen?
Ihan alunperinhän mun kiinnostus mm. kuntosaliin lähti laihduttamisen tarpeesta, mutta aluksihan tosiaan inhosin salilla käymistä yli kaiken. Tykkäsin tehdä toiminnallisia treenejä, mutta nykyään inhoan niitä ja rakastan punttitreenejä. En oo aina ollut urheilullinen, vaikka olenkin aina harrastanut edes jotain liikunnallista.
Syötkö jotenki rajoitetusti? Eli ei laktoosia/gluteenia jne.?
Tällä hetkellä syön hyvällä omatunnolla muuten kaikkea, mitä ei ole raskauden vuoksi erikseen kielletty. Omasta "normaalista" poiketen syön hieman rasvaisempia ruokia nyt raskauden aikana :)

Mitä oot opiskellu?
Mun viimeisin tutkinto on AMK tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinto. Opiskelu kesti 3,5 vuotta Laureassa ja valmistuin talvella 2014.

Onko IT-ala aina kiinnostanu ja mistä se kiinnostus siihen synty?
Kiinnostus IT-alaan löytyi ihan harrastuneisuuden kautta, sillä laneilla käyminen sekä työskentely ja tietokoneella pelaaminen sai minut tutustumaan sitä kautta alan ihmisiin. Hakeminen tietojenkäsittelyn linjalle tuntui oikealta vaihtoehdolta ja tyytyväinen olen edelleen. Liekö myös datistelu verissä, sillä äitinikin on IT-alan ammattilainen :)
Uskotko (luonne)horoskooppeihin esim. ystävyys- ja parisuhteissa?
En voi sanoa uskovani.

Onko Suomessa jokin muu paikka, jossa voisit joskus ajatella asuvasi?
On moniakin. Ei ne nyt ihan realistisia ole juuri nyt, mutta voisin asua Tampereella tai Oulussa. Molemmissa olen jo asunutkin.

Mitä asioita ilman joulu ei tunnu joululta?
Joulukuusta ja kynttilöitä. Hiljalleen pimenevät illat ja tunnelma tuovat joulun pikkuhiljaa.

Mitkä piirteet ystävissä aiheuttavat välittömästi iloa? Entä puolestaan inhoa?
Se, kun parhaat ystävät tietävät sanomatta mitä ajattelen. Inhoa nyt onkin vaikeampi keksiä. Ehkä kaksinaamaisuus niiden kohdalla, jotka ei niitä oikeita ystäviä sitten olekaan.

Mikä on sun ehdoton lemppariherkkusi?
Sushi ja SiipiWeikkojen siivet. Jos ihan makeata herkkua haetaan niin varmaan sipsit ja dippi.
Onko ollut raskausaikana mitään eritysiä himoja ja mielitekoja?
No on! Minulle on maistunut erityisesti perunasalaatti ja joulukinkkusiivut. Lisäksi satsumoita / klementiinejä menee helposti kilo päivässä (näitä tosin menisi varmasti muutenkin).

Millaista elämää kuvittelet eläväsi viiden vuoden päässä?
Viiden vuoden päästä meidän Tyyppi alkaa kohta puoliin jo opettelemaan lukemista ja vähän erilaisia taitoja. Elellään varmasti rauhallista perhe-elämää kaikin puolin :) 

Minkälainen on matkustushistoriasi?
Mun matkustushistoria on laaja! Oon käynyt muistaakseni ainakin 17 maassa ja vuonna 2016 uusia maita listalla olivat Slovakia, Itävalta, Iso-Britannia sekä Norja. Toivottavasti pääsisin vuonna 2017 vihdoin etelän lomalle.

Kuinka paljon olet elämäsi aikana matkustellut? 
Etenkin lukion jälkeen matkustelin paljon mm. Suvin kanssa. Kreikassa ja Ruotsissa tuli käytyä vähintään kerran vuodessa ja muutenkin olen nähnyt maailmaa. Haluaisin vielä käydä ainakin jenkeissä sekä Islannissa.
Mikä on ehdoton numero 1. kaikista maista jossa olet käynyt?
Kyllä se varmaan Ruotsi pitää tähän sanoa, sillä Tukholma on oma lempikaupunkini tässä maailmassa. Tosin Lontoo on jo niin hyvä kakkonen, että sinnekin täytyy päästä useasti vielä.

Paras elokuva, jonka olet milloinkaan nähnyt? Entä huonoin?
Oon aina tykännyt kovasti Face Offista ja voisinkin pitkästä aikaa katsoa sen. Huonoja elokuvia oon nähnyt niin monia ja vaikea keksiä yhtä ylitse muiden. AInakin poika raidallisessa pyjamassa oli ehdottomasti ahdistavin ja sen jälkeen meidän oli pakko katsoa vielä kevyt komedia perään, jotta saisin vielä unta yöllä.

Miten kuvailisit itseäsi kolmella sanalla?
Puhelias, iloinen, auttavainen :)

Salainen taito?
Ei mulla taida olla mitään salaista taitoa :D

Suurin unelma?
Joskus haaveilin Tukholmassa asumisesta, mutta se haive on jo jäänyt ja haavelistalle kuului myös S-Marketista irtisanoutuminen :D Vielähän nuo meidän häämme ovat myös edessä, joten haaveilen ja unelmoin niistä!
Lemppari kirja?
Nuorempana tykkäsin Replica-kirjasarjasta aivan älyttömästi. Ne kirjat olen lukenut moneen otteeseen. Harry Potterit ovat myös kokonaisuudessaan hyviä kirjoja. Selkeää yhtä kirjaa en osaa nimetä.

Lempi vaatekauppasi?
Olen jo pitkään tykännyt Gina Tricotin vaatteista. Ted Bakerin vaatteet ostaisin kaikki myös heti, jos minulla olisi vain varaa.

Käytkö paljon kirppareilla?
Nykyään vähän vähemmän kuin ennen, mutta kirppistelen meidän lähialueen kirppisryhmässä aktiivisesti. Eilen hain naapurista Tyypille vaaleanpunaisen ammeen. Ollaan menossa serkkuni Maijan kanssa myymään vanhoja vaatteita sunnuntaina Jäähallin kirppikselle, joten jos joku kaipaa uusia vaatteita niin tulkaahan ostoksille!
 1. Mäki oon joskus pelannu WOW:ia ellei sulla oo sit esim LOL taustalla, kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo wowihan se siellä taustalla pyörii :D Nyt on onneksi se aikakausi jo ohitse. LOLia kokeilin kans joskus, mut ei se ollu oikein mun juttu. Nykyään pelailen Hearthstonea Samin innottamana ja tietty CS:sää välillä. Mitä classia pelasit wowissa?

   Poista
 2. Moikka! Oisko sulla antaa vinkkejä millaseen hommaan/mihin firmaan tietojenkäsittelyn tutkinnolla vois hakea pk-seudulla? Tutkinto on mulla plakkarissa, mutta pää lyö ihan tyhjää minne hakea :( Lisäksi joka paikkaan on a4 kokonen vaatimuslista ohjelmista ja kielistä, joita pitäis muka osata....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiettyjä firmoja mun on vaikea vinkata kauheen tarkasti, mutta CGI:hän mainosti isosti palkkaavansa seuraavan 3 vuoden aikana 1000 nuorta osaajaa eri tehtäviin. Se kannattaa ainakin vilaista. Lisäksi erilaisia rekrytapahtumia ja messujahan järkätään usein, joten niihin kannattaa lähteä osallistumaan. Mä suosittelisin myös rohkeasti hakemaan kaikkiin itseään kiinnostaviin työpaikkoihin, sillä usein myös hyvä asenne ajaa oppikirjamaisen osaamisen yli :) Lisäksi Academic Work välittää nuoria, mutta vielä kokemattomia osaajia työpaikkoihin. Sitä kautta itsekin työllistyin aikanani.

   Tsemppiä työnhakuun ja toivottavasti vinkeistä oli apua! :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives