Tukholma 19.-21.1.2017

Torstaina lähdimme pitkästä aikaa laivalle Samin kanssa, sillä Samille joululahjaksi ostamani reissu Tukholmaan koitti vihdoin. Olin varannut meille Deluxe Seaside-hytin, johon kuuluin hieman isomman hytin sekä parisängyn lisäksi myös minibaari, jossa oli Samille kuohuvaa sekä itselleni cokista. Myös erikoisaamiaset kuuluvat tähän hyttiluokkaan ja olenkin jo aika tottunut tähän hieman parempaan versioon, sillä viimeksi laivalla ollessamme meillä oli Deluxe Promenade-hytti.
Koska lähdimme reissuun jo torstaina, saimme jälleen nauttia hieman pidemmästä viikonlopusta. Näin raskaana ollessa tavallinen kahden päivän viikonloppu tuntuukin kovin lyhyeltä ja olisinkin jo melko valmis jäämään äitiyslomalle. Työpäiviä on kuitenkin onneksi enää jäljellä 9 kappaletta, joten eiköhän tästä selvitä.


Laivalla emme tehneet (tälläkään) kertaa mitään kovin ihmeellistä tai poikkeavaa, vaan menimme aikalailla samalla kaavalla kuin aina. Kiertelyä laivan käytävillä, shoppailua sekä hieman uhkapelaamista ystävien talossa. Myös pubissa tuli käytyä ja sainkin osakseni ihmetteleviä katseita, kun kanniskelin itsekin tuoppia mukanani, joka sisälsi tietysti alkoholitonta olutta. Eihän sitä toki muut voineet tietää. Arvaatteko muuten löytyikö taas VS:n osastolta jotain kotiinviemistä?

Perjantaina aurinkoinen Tukholma otti meidät ihanasti vastaan ja ilma tuntui melkein keväiseltä. Tällä kertaa emme lähteneet lähialueita pidemmälle vaan kävimme kävelemässä Gärdetin ympäristössä sekä poikkesimme paikallisessa lähikaupassa. Tukholman keskustassa on kuitenkin melkein samat liikkeet kuin täällä Helsingissäkin, joten säästettiin tulevan äidin voimia. Pieni happihyppely teki kuitenkin hyvää ja olisihan se ollut sääli olla poistumatta laivasta, vaikka olinkin varautunut siihen. Mukaan ottamani uikkarit jäivät tällä kertaa kuitenkin käyttämättä.

Kävelyn jälkeen kävimme vielä kuvaamassa viereisiä laivoja sekä taloja laivan yläkannelta. Kävimme myös kävelemässä komentosillan alla, joka on ilmeisesti ainakin yleensä kiellettyä aluetta, mutta tällä kertaa portit olivat auki. Kunhan Tyyppi syntyy ja hieman kasvaa, viemme hänet sitten tutustumaan laivan komentosiltaan. Onhan äitikin halunnut aina käydä siellä :)


Laivalla tuli myös syötyä hyvin, vaikka ensimmäisenä iltana kävimmekin vain hieman kevyemmin syömässä hodareiden merkeissä. Toisena iltana kävimme perinteidemme mukaan El Capitanissa, josta saa muuten aivan älyttömän hyviä pihvejä. Olin jälleen kerran myös pulassa syömisteni kanssa, sillä lähes jokaisesta annoksesta löytyi jotain, mitä ei saisi raskaana ollessa syödä. Siitä sainkin idean, että tulen toteuttamaan myös erillisen postauksen, joka käsittelee juurikin ravintolassa käyntiä raskaana ollessa. El Capitanissa onneksi suhtauduttiin todella ymmärtäväisesti erikoisiin rajoitteisiini ja pyyntöihin, vaikka useimmissa paikoissa mm. pihvin kypsyysastetta (täysin kypsä) ei vain haluta ymmärtää sitten millään. 

Kaiken kaikkiaan meillä oli todella kiva reissu ja saimmekin nauttia laivalla olosta vain kahden kesken. Tyypin syntymän jälkeen lähdemme toivottavasti jo heti kesällä/syksyllä laivalle koko poppoon voimin. Laivareissun ostokset ovatkin heti seuraavana vuorossa, joten pysykäähän kuulolla! Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille :)

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives