Megazone treeninä

Aijai, ompa ihana fiilis kun sain vihdoin otettua itseäni taas niskasta kiinni. Päätin kesällä SM-kisojen jälkeen aloittaa Megazonen pelaamisen uudestaan ja aina se jäsäriin (jäseniltaan) meneminen vaan jäi syystä tai toisesta. Elokuussa kävin töissä jokaisena sunnuntaina, jolloin treenitkin olisi olleet, joten se siitä, mutta entäs sitten nyt. Ei vain tullut lähdettyä hallille. 

Törmäsin vanhaan tiimikaveriini Lintsin Valokarnevaaleilla lauantaina, joka kehoitti minua saapumaan sunnuntaina jäsäriin. Pakkohan se oli kehoitukseen suostua kun ei minulla muutakaan tekemistä enää illalla olisi. Päivällä tuli käytyä I love me-messuilla, mutta ilta oli hyvä pyhittää treeneille. Jäsärithän järjestetään joka toinen Salmisaaren liikuntakeskuksen Zonessa klo 18-20. Flamingossakin on tarjolla jäsäri vastaavasti joka toinen sunnuntai, mutta sinne on hitusen liian pitkä matka ilman omaa autoa. 

image
Kuva kesän Sm-kisoista
Alunperin aloitin zonen kesällä 2005, kun ystäväni Karhuiwaari (irc-juttuja, tietäjät tietää) houkutteli minut mukanaan Arkadiankadun hallille. Kovin montaa kertaa minua ei tarvinut hallille väkisin raahata, kun minut jo löysi sieltä notkumasta jokaisena viikonpäivänä. Halli oli silloin niin keskeisellä paikalla, että moni muukin löysi itsensä sieltä päivittäin ja zone olikin hyvä paikka hengailla. Olin tällöin 17-vuotias. 

Megazonen parissa on tullut kisattua monet kisat ja pelejäkin on kertynyt lähemmäs 3000. Aikaa on siis vietetty lajin parissa ja minua harmittaakin, että olen jossain välissä kerennyt lopettamaan. Kisoissakin tuli pärjättyä, vaikka ykköseksi asti en koskaan yltänyt. Silti kotona komeilee pari pokaalia mm. tonttukisoista sekä Kalle Anka-cupista Tukholmasta. En edes muista miksi päätin joskus Zonen lopettaa, kai se vain jäi. 

Treeninä megazone on kovaa aerobista liikuntaa, joka on varmasti sali- ja tankotanssiharrastukseeni hyvää vaihtelua. Zonessa kisatasolla kentällä liikutaan rivakasti ja kestävyyskunnon tulee olla kunnossa. Peleissä tulee myös harjoiteltua huomaamatta räjähtäviä liikkeitä, refleksejä, oveluutta sekä kropan hallintaa. 

Sunnuntaisessa jäsärissä sykemittarini oli tietysti mukana ja 2h 15min kestäneissä treeneissä keskisyke oli 157 ja maksimisyke 190. Laserhippa vaikuttaa ehkä helpolta urheilulta, mutta kilpatasolla kentällä ei pääse helpolla. Kaloreita kului parin tunnin aikana 1339, huikea määrä siis. Etenkin itse tykkään zonesta treeninä, sillä siinä ei edes tajua liikkuvansa. Tälläiselle juoksun inhoajalle aivan loistavaa korvaavaa harjoittelua. 

Oletteko te koskaan kokeilleet Megazonea ja jos olette, mitä olette tykänneet lajista? :)

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives