Polefitness - back in track

Huhhuh, olipas tankotanssi pitkästä aikaa todella rankkaa. Olin jo ihan ehtinyt unohtaa millaista rääkkiä tunnin pää alaspäin roikkuminen on. Kaikista pahinta on kyllä suuntavaiston pettäminen, sillä pää alaspäin roikkuessa vasemmasta tulee oikea ja vähäisinkin hahmotus tuppaa katoamaan. Vaikka liike näyttää kuinka simppeliltä tahansa, invertissä ollessa asiat mutkistaa ja paljon. 

Notkeudessa on kyllä eniten kehittämisen varaa, sillä eihän tällä kropalla vaan saa mitään aikaan kun joka paikka kinnaa ja ottaa kiinni. Kropan hallinta muutenkin on tankotanssissa todella haastavaa ja jos kyseinen kyky puuttuu kokonaan, sitten ollaan jännän äärellä. Huomenna varmaan kroppa kiittää treenistä ja aionkin kohta pitää perusteelliset venyttelysessiot, jotta saisin notkeutta kehitettyä edes lähelle entistä tasoa. 

Kuva viime keväältä
Spagaatti menee edelleen paria senttiä vaille maahan lämmittelemättä, mutta aiemmin se sujui molemmilla jaloilla hyvin vaan eipä suju enää. Liekkö sitten saliharrastus vienyt kaiken notkeuden ja jäljellä on vain yliliikkuvuus. Selkään tuskin tulen koskaan saamaan notkeutta takaisin murtuman vuoksi, mutta ainahan sitä voi yrittää. Liikkuvuusprojektia kyllä hieman hidastaa heti alkava pistävä kipu murtumakohdassa, joten ihan heti tuloksia ei ole odotettavissa.

Tankoilen siis EF Sportilla Espoon Leppävaarassa ja tilasin tänään 10 kerran kortin, jotta tunneilla tulee taas käytyä ahkerasti. Varasin myös sunnuntaille tunnin ja tunnit joilla käyn ovat tarkoitettu hieman edistyneimmille harrastajille. Ohjaajana meillä on ihana Edita, joka omaa sirkustaustan.

Tänään opettelimme kiipeilemään tangolla peppu ylös ja siis pää alaspäin eli ei mikään helpoin liike. Välillä jalat tuntui kyllä olevan niin hikiset että sai pelätä tulevansa tangolta nopeasti pää edellä alas. Voimatasojen en huomaa parantuneen viime keväästä, mutta toisaalta teimmekin tänään sellaisia juttuja, missä voima ei ollut se pääasia. Sainkin usein huomautusta siitä, että käytin liikaa lihasvoimaa liikkeissä, joissa sitä ei tarvitse.

Tankotanssijoista ihailen ehdottomasti eniten Oona Kivelää (niinkuin varmasti moni muukin) ja olenkin taas katsellut koko päivän hänen videoitaan Youtubesta. Tuolle tasolle en itse tule ikinä yltämään enkä ole edes ajattelut koskaan kilpailevani. Tässä vielä yksi Oonan parhaista videoista, jonka olen itse nähnyt monen monta kertaa, nauttikaa!


 1. Oikeen hyvin sanottu tankotanssista! Opetan itse tankotanssia Tampereella ja tien ton tuskan notkeuden kanssa! Pitäisi vain koko ajan jaksaa venytellä silä muuten tulee joissain liikkeissä stoppi kun jalat eivät venykkään spagaattiin. Mutta hyvältä näyttää tuon kuvan perusteella! Tsemppiä reeneihin!


  -Sanna

  valokuvaajantytar.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois se vaan niin paljon helpompaa kun vois raajoja liikutella sinne minne tykkäis eikä siihen asti tosiaan mihin ne menee :D Kehonhuolto ja venyttely taitaakin nousta tämän syksyn ykkösasiaksi tankotanssin myötä! Kiitos tsempeistä ja kommentista!

   Poista

Designed by FlexyCreatives